Názory čitateľov


Názory k článku:
Povinné zverejňovanie platov zo zákona: Za rozdiely v odmeňovaní medzi pohlaviami by firmy mali byť postihované

6. 12. 2018   anonym
Vlastne dobre pre chlapov: https://spravy.prav da.sk/ekonomika/clano k/493607-fabriky-chcu -k-strojom-viac-zien/ chlapi budú môcť ísť napr. pracovať na menej fyzicky náročné pozície, asi ich chce niekto ušetriť tej driny....a nech ženám platia samozrejme rovnako ako chlapom, zaslúžia si to, veď budú robiť ťažkú chlapskú prácu....skvelo vymyslené :-)
6. 12. 2018   M.V.
Ani medzi ženami na zhodných pozíciách nemohli byť rovnaké platy. Mám takú skúsenosť, že pred sviatkami všetky detičky ochoreli, mamičky ich opatrovali a ťahali to slobodné a bezdetné a o chlapoch ani nehovorím.Na papieri kopa ľudí a robiť nemal kto. V horúcom lete, keď sa skrátil pracovný čas,zistili to vopred u sekretárky riaditeľa a prvé vždy potichu zdúchli z pracoviska, teda zostali tam tí istí chlapi lebo všetko sa nesmelo opustiť.
6. 12. 2018   platyzaujímajúlensockyktorébudúzajtravyrazené
Ja považujem za diskrimináciu, že ženy môžu rodiť a vyrábať mlieko, no muži nie, ako aj to, že po ženských sexuálnych službách je neporovnateľne väčší dopyt, než po mužských. Už len predaj materského mlieka je ekonomicky signifikantný, nehovoriac o možnosti rozširovania základného stáda daňových poplatníkov, či dosahovania mnohonásobných orgazmov počas bežnej pracovnej činnosti (v oblasti sexuálnych služieb). Nehovoriac o podstatne dlhšom prežívaní, keďže ženy disponujú biologickými produkčnými rezervami na 10-20 detí, ktoré nevyužívajú a potom zvalujú nižšiu životnosť mužov na chlasť, cigarety a prehnanú konzumáciu, hoci v skutočnosti práve tri štvrtiny žien vo vyššom veku sú almarózne. Diskriminačná je aj neefektívna svalová hmota mužov, pozostávajúca v skutočnosti z nekvalitného priečne-pruhovaného svalstva, ktoré má síce vyšší momentálny výkon (ktorým bol muž vybavený za účelom dosiahnutia sexuálnych cieľov a nie nejakej ochrany žien a podobných bludov), ale aj vyššiu spotrebu a pritom nižšiu vytrvalosť. Žena je namiesto toho vybavená primárne hladkým svalstvom, ktoré je úspornejšie, vytrvalejšie - ale hlavne krajšie ;)
6. 12. 2018   Fero
Hlúposť! Plat je dôverná informácia. Ani na tej istej linii nemôžu mať všetci rovnaké platy. Čo kvalita práce, prax, vzdelanie...?
6. 12. 2018   anonym
Takže ide "len" o pracovné miesta, na ktorých môže pracovať buď muž alebo žena?
1/1