Názory čitateľov


Názory k článku:
Nobelovec Krugman: Príliš rýchlo zabúdame, ďalší ekonomický šok nezvládneme

29. 11. 2018   míňajtelentoľkokoľkominiete
Neprajník demokracie by mohol tvrdiť , že: "Následne si požičal potrebné prostriedky na zaplatenie pôžičky aj s úrokmi, spätne odkúpil všetky predané cenné papiere a vrátil stav svojej bilancie takmer do pôvodného stavu." je pyramídová hra :)
Ako ale zabiť lepšieho konkurenta, než horou kapitálu ?
A bohužiaľ len jeden môže byť najlepší ...
29. 11. 2018   Lolo
Krugmanovo nezvladneme, ma niekolko vyznamov.
Idealna alternativa, pre mnohe staty, je vatsie mnozstvo hrobov v kratsom case.
V krajnom pripade bez hrobov, vatsie mnozstvo kostier a vatsie mnozstvo vran, ci tulavych psov.
Niekde medzi, je kriza ako v 30tych rokoch, prazdne domy, nudzove kolonie, bahno a stastne detsvo prezivsich v slumoch.
Alebo Ukrainsky hladomor..
Naucime sa na miesto repky, zase pestovat krumple a kapustu.
V pripade velkych miest, to bude napr. v BA vyzerat ako v New Yorku, pocas 70tych rokov..
V podstate aj Detroit, je dnes prikladom, ako to moze, ale nemalo by vyzerat.
29. 11. 2018   Blind Man
Ale nezabúdame!!! Niekto ho nezvládne a tých budú miliardy, iní sa nažerú do sýtosti.
29. 11. 2018   M.V.
Obrovskú krízu môže spôsobičť nedostatok zdrojov na získavanie sladkej vody či už z mora s využitím morského príbpoja, spod povrchu alebo kondenzáciou vo vežiach zo vzduchu. Následkom sú opustené domy, polia, sady a napokon nezvládnuteľná migračná vlna.
29. 11. 2018   classic chess
Skúsenosť nie je dedičná. Každý musí padnúť na hubu, aby potom vstal. Platí to nielen o krízach, ale aj o vojnách. Každá ďalšia generácia túži riešiť všetko bezstarostne, alebo radikálne, aj za cenu miliónov obetí.
29. 11. 2018   Lolo
Strata pamate, je vcelku v pohode.
Dakde nam rastie novy Hitler, inde zase dozrieva kriza, niekde sa chysta komunististicky puc a inde sa vyraba ostnaty drot na buduce koncentracne tabory.
Kolonialisti kolonizuju, kolonie makaju na kolonialistov. Kolonialisti v nadutej pyche, stracaju pojem o sexualnej orientacii a v chudobe kolonii sa nemnozia motroci a ludske zdroje, tak ze kolonie vymieraju.
29. 11. 2018   anonym
Signály prichádzajúcej krízy v mikroekonomike sú napr. rast skladových zásob, nižšia obrátkovosť produktov, stúpajúca zadĺženosť (využívanie cudzieho kapitálu), nedostatočné/ klesajúce investície s cieľom zabezpečiť rast/rozvoj ponuky tovarov a služieb
Signály v makroekonomike stúpajúca zadĺženosť bánk, korporácií (a ich klientov) a klesajúce úroky FED a ECB, objem dlhu sa zvyšuje a možnosť refinancovať náklady s úvermi už nebude existovať vzhľadom na nulovú úroky.
Rast ekonomiky vyspelých krajín sa vyčerpal a "zachrániť" to môže už len nadnárodný projekty do infraštruktúry krajín (budovanie/obnova) a ich následnéhp vzájomného prepojenia a kompatibilita. Toto môže riešiť už len vlády krajín. A v neposlednom radu zosúladenie príjmovej nerovnosti medzi krajinami EU! Poz.: napr. v Nórsku je väčšina Nórov usmiata, veselá a štastná a prečo, no v porovnaní so Slovenskom majú 8x vyšší príjem a tak si myslím, dajme každému Nórovi po 700€ na výplatu namiesto 5.000-6.000€ a budeme sledovať či budú takto štastní a veselí naďalej. Na západ od nás vládne vysoká miera pokrytectva a to je "náš" európsky problém.
29. 11. 2018   koks
pracujem v norsku a nepoznam nora ktory zarobi 5000-6000eur a druha strana mince su dane a drazoba ked zarobis 2000e odrataj mimimal 36percent dane -3000 ubytovanie strava za mesiac3000 ak fajcis 120 jedna krabicka flasa vodky420 vsetko norskych korunach benzin poistka skolka na jedno decko mesacne 3000 tak zisti ze mas asi tych 700eur mozno mene taky je zivot v norsku
29. 11. 2018   anonym
https://niesomdoma.e u/2015/11/mzdy-v-nors ku-podla-profesii/
2. 12. 2018   Jozef
Vidíš a na SVK musíš všetko to, čo si spomenul, z tých 700 eur. ešte zaplatiť.
10. 12. 2018   Szekeres
Jozef, spravna odpoved! ...tomu co snupe koks
1/1