Názory čitateľov


Názory k článku:
Niečo sa deje na trhu s ropou: Čo spôsobuje plynulý pokles jej ceny od júna tohto roka

29. 11. 2018   ktorýmužjedaňovýpodvod
Zamenili sme žiarovky za LED-ky - a ukázalo sa, že EU mala paradoxne pravdu. Akurát to nemusela riešiť ako Brežnev a na miesto stalinského zákazu mohla radšej použiť nejakú motiváciu (ako nás Amíci učili v MBA). Bohužiaľ jediné, čo v demokracii reálne funguje je to, čo sme nazývali "totalita" a čo v skutočnosti vymysleli ešte keď sa otrokárstvo menilo na feudalizmus :(
28. 11. 2018   Doly
Vinníkom je pokles svetového obchodu www.atimes.com/...
28. 11. 2018   Doly
Svetoví investori si počas troch dní uvedomili, akí boli sprostí, keď si neuvedomovali, aké kapacity majú baterky a aké nové technológie na ťažbu majú. Pozrime sa na graf S&P 500 a porovnajme si dátumy. Oba padajú okolo 3. októbra. Ropa dodnes, akcie centrálne banky nakúpili (možno spolu s buybackom medzi október 29 a november 7. A tvrdenie, že ropa padá od júna? Pozerám graf na NASDAQu, pozerám WTI aj Brent. Môj graf vyzerá úplne inak. Ale ja som len konšpiračný teoretik :-)
28. 11. 2018   Ajtaksada
Všetko je o tom že v kapitalizme sa kapitálom "čachruje". Ak by základom ceny boli náklady na výrobu a nie nálady pár vyvolených, bolo by všetko "lepšie" .....
28. 11. 2018   Peg
Lolo!Najlepším riešením, je kúpiť si elektromobil. Ten nedymí.
28. 11. 2018   Lolo
Ropa mozno zlacnieva, ale nie PHM, alebo LPG, ci zemny plyn pre domacnosti.
Aj uhlie islo hodne hore, dnes uz by sa opaltilo tazit aj to cierne, aj koks vyrabat pre vysoke pece..
Ale uz mame houno, uhlim sa moc nekuri, koksom tiez nie, pece sme zburali a jedine co mozeme kupit je hnusne hnede uhlie a lignit, plne siry a smradu.
A tym sa uz kurit neoplati, to lepsie horia PET flase a stary papier, ktory je zadarmo k odberu v kazdom konbtajneri..
Skoda ze sa neda doma z tych PET flasi vyrabat benzin, alebo aspon nieco na pitie a zahryznutie..
28. 11. 2018   Pietro
Nakoľko aj Rusko patrí medzi vývozcov ropy asi niekto zbadal že neúmerne zarábajú tak treba znížiť cenu za ropu za všetkým treba vidieť záujem západu poškodiť čo najviac Rusov a je to ďalšia sankcia.
7. 12. 2018   miro.kucek@mail.telekom.sk
nefantazíruj, ale radšej si o tom naštuduj relavantné informácie, Za poklesom stojí zvýšená ťažba ropy v USA, ktoré sa za krátky čas v tomto roku dostali na prvé miesto ťažiarov, za jeden mesiac navýšili ťažbu o 3 miliárdy barelov !!!!
Bude z toho ešte poriadny poplach. Amerika sa čoskoro stane čistým vývozcom ropy, teda stane sa to, čo svet 60 rokov nevidel.
28. 11. 2018   jahoda
Ja mam pocit že to bude mat nieco společné s Khashoggi. ku koncu roku a na zaciatku cakaju 100dollar/barrel. Uvidíme.
28. 11. 2018   GaS
Nie len ceny PHM a energií sú v Nemecku a Rakúsku na približne rovnakej úrovni,ale aj všetko ostatné/drogéria, potraviny,odevy,býv anie a služby a.p./Čo sa týka platov a ,dávok soc. zabezpečenia,tam sme nikde na 25% úrovne menovaných štátov.Veď tu pol Slovenska robí za 600-700 euro brutto,a rodičia dostávajú na jedno dieťa smiešnycch 23 euro.Potom sa čudujeme,že si mladí nezakladajú rodiny,nemajú deti a utekajú za hranice robiť na dôchodky svojim chlebodárcom.A nám za to šát zvýši vek odchodu do dôchodku,lebo nemá na nich kto robiť.
1/2staršie