Názory čitateľov


Názory k článku:
Elon Musk: Ľudia musia pracovať okolo 80 hodín týždenne, aby zmenili svet

3. 12. 2018   peter.sipula@centrum.sk
dalsi debil zdierania ludi mohol to zacat od dna po tizden cize spat sa nemusi a pracovat bi stacilo iba 25 hodin denne! a ci bi vydrzal tich 25 hodin rezat z pilov v rubany! a to iba okolo 40 rokov! po dochodok, ale ako tie jeho love a dalsie percento najbohatsich ma majetok ako pol sveta to nespomina ako lepsie rozdelit ale ako sa penazi neda nasitit tak uz im nestaci pol sveta majetku ale makat 120 2x viac ako teraz to je jeden a pol sveta majetku ale ak bi to mali zase bi im bolo malo a praca bi sa zvisila zo 120 na 240 hodin
7. 12. 2018   berta@supermonterky.sk
dedil??? Týždeň je s tvrdým,,Y"
27. 11. 2018   TTT
Elektromobily, rakety, nič sa nedarí.Dokedy mu to vydrží?
27. 11. 2018   M. V.
Ktorí ľudia a pre koho sa majú zodrať?? V Afrike je to každý rok o jedno Francúzsko naviac a tých bielych pracovitých teraz vo Francúzsku drvivia v uliciach. Nerozbíjajú autá a výklady ako tí málo pracovití a nezohľadnili im to.
27. 11. 2018   vlado
Kazdy by mal pracovat tolko, aby sa najedol a nezomrel od hladu. Pozrite sa na svet zvierat. Zvysny cas pracujeme, aby sa multimilionari mali lepsie, nic viac...
27. 11. 2018   drivesk
Jasne, ze tym zmenime svet, lebo pokapeme ako potkany, cize Zem si "vydychne". Takuto tupost moze vypotit len vrcholovy manazer, alebo riaditel ci majitel firmy. On si do tych 100hodin zapocita aj pracovne obedy, pripadne ranny golf s obchodnym partnerom. Obycajny clovek pri pase nech aj zdochne, vsak lidi je na svete jako sracek.
27. 11. 2018   anonym
Zmena sveta nezávisí koľko hodín ľudia pracujú, ale na čom pracujú... Napr. na výrobe zbraní by nemali pracovať vôbec...
27. 11. 2018   zastavtesvetchcemvysatúpiť
Keď som bol tretiak na ZDŠ a na stene visel súdruh Novotný (bohužiaľ len fotografia), tak som dostal poznámku do žiackej knižky, lebo súdružke učiteľke Levkovej som tvrdil, že v budúcom tisícročí už budú v továrňach pracovať len samočinné stroje (vtedy som ešte nečítal Čapeka, takže som nepoznal pojem "robot"), čím som sa podľa nej ideologicky previnil, lebo som podryl význam robotníckej triedy. Snažila sa ma síce ideologicky správne prevychovať a vysvetlila mi, že predsa aj tie samočinné stroje bude musieť vyrobiť nejaký robotník - takže to vlastne len bude prenesená práca robotníckej triedy - lenže ja som bol malý záporák a politicky som sa znemožnil argumentáciou, že stroje budú nielen vyrábať modernejšie stroje, ale ich aj navrhovať a konštruovať - takže nás už ani nebude zaujímať, ako to robia.
Dnes tam síce ešte nie sme, ale už aj tak každý tragá so sebou smartfón, ktorý by sme nedokázali skonštruovať, lebo ani v celej Europe už nie je žiaden človek, ktorý by do detailu poznal všetky ich prvky a potrebné výrobné postupy (a keby ich aj poznal, aj tak by mu to bolo prd platné, lebo kladivom a na nákove 7nm technológiu nevytvorí).
Súdružka učiteľka Levková síce napokon mala predsa pravdu - lebo stále robíme, ako za feudalizmu (prevdepodobne viac a hlavne pod stále vyšším psychickým tlakom - lebo voľakedy mal poddaný aspoň ten dereš istý) - zrejme to však bude v našich génoch, lebo dnes mi už je jasné, že človek je geneticky zmutovná opica, ktorej niekto vpašoval do DNA riadiaci program automatickej práčky. Iné zviera s takou pracovnou obsesiou totiž neexistuje.
A aj keď som súdruha Novotného, ani jeho predchodcov nemal rád - ak si fakt myslí, že zmyslom života je pracovať 100 (a viac) hodín týždenne, tak by ho niekto mohol vyšikovať do miestneho Gulagu (alebo iného Guantanáma), aby sa mohol realizovať pri výstavbe kapitalistického sídliska (keďže tie Denisovičove - socialistické sú už "out").
Som si istý, že ľudsto nepotrebuje ani hyperloop, ani spanilé jazdy na Mars - a keď sa smú zakazovať potraty, či prikazovať koncesie, alebo zakazovať 100W žiarovky - nevidím žiaden dôvod, aby sme mu túto favour neposkytli.
Stačí ho vyliečiť z nadbytočných peňazí - čo by vo vyspelej demokratickej spoločnosti fakt nemal byť problém ;)
27. 11. 2018   Tobi
Jedného môjho počereného známeho trápia iba odpovede na tieto dve otázky: 1.Kto na svete vymyslel prácu ? 2.Prečo ho ostatní za to nezabili?
27. 11. 2018   ironman
Co mu d r b e? Ludsky organizmus nie je stavany na 100 hodin prace za tyzden. Par mesiacov mozno, ale nie cely rok. Japonci to dobre poznaju, maju na to aj vyraz - "Karóši" - smrt z prepracovania.
1/2staršie