Názory čitateľov


Názory k článku:
Máme sa tak dobre, že pre stromy nevidíme les?

5. 12. 2018   Blind Man
Niektorí sa naozaj majú veeeľmi, veeeľmi dobre, že nevedia čo od svojvôle robiť. Stači vymenovať kisku, Lajčáka a aj tú jeho kurwičku, ...
30. 11. 2018   peter.sipula@centrum.sk
nemam na chlieb any na cestu cestovat do prace a to kazdi den chudobny clovek bi sa nemav ani narodit coto tarete hnydi ked ma jeden clovek co miliarda hladuje tak priemer vinde porazena demokracija vsetkych pozatvarat co ju vymysleli
30. 11. 2018   Lolo
Problem nieje vo fabrikach, montaznych halach a betone.
Problem je v tom, ze prijomova pracujuca chudoba v koloniach, nemoze pracovat vo fabrike, ak platove podmienky, neumoznia pokryvat zakladne potreby, bez nutnosti pozicky, alebo inej formy zadlzenia.
Potom miesta pracovne, sa menia na cirkulacne agenturne nahananie ludskych zdrojov z chudobnejsich kolonii, alebo regionov.
Kedysi museli najprv postavat byvanie pre motrokov, nasledne postavat fabriku.
Keby aspon umoznili budovanie nudzovych kolonii v okoli fabrik, take roadhouse parkoviska z pripojenim na siete, vyriesilo by sa viac, ako riesit import pracovnej sily.
Import pracovnej sily totiz neriesi prijem statu.
Okrem dani z pody a nejakej spotrebnej dane z energii a ciest, ide primarne kapital a zisk ku kolonialistom a odvody, dane zo mzdy a nasledna DPH z kupy tovaru a sluzieb, ide do krajin, co sem ludske zdroje exportovala.
Preto Germani nechceli motrokov a ludske zdroje z vychodnych kolonii, po vstupe do EU, nakolko sa bali transferu mzdoveho potencialu financii do krajin vychodu.
Vyhodu importovana sila pracovna ma tu vyhodu, ze po skonceni cinnosti otrokarne, neostane nic, aj ludia zmiznu, bez narokov na soc. system krajiny kde prisli o pracu.
Nevyhoda je, ze v krajine, ostane smetisko a opusteny priemyselny komplex.
Ale bytove komplexy, obsadia hnedoobcania, podobne ako v inych opustenych priemyselnych ubytovniach v Slovakistane, pripadne si pristavaju nejake osady.
5. 12. 2018   anonym
Z RO, sem nepridu, doma im chyba 3,4 milona ludi, odisli za posl. 30 rokov..
na trhu prace asi 1,3 miliona aktualne..
Rumunský ministr financí Eugen Teodorovici navrhuje omezit pracovní dobu, kdy může občan státu EU mimo území svého státu na 5 let. Poté by se člověk ze zkušené musel alespoň na nějaký čas vrátit domů. Proč toto prosazuje právě Rumunsko? Zem od roku 1992 opustilo na 3,4 milionu lidí. To je úbytek populace srovnatelný jen s válkou. A rumunské ekonomice, která dnes zažívá bezprecedentní růst, najednou chybí milion zaměstnanců. A právě ten milion dnes pracuje ve Velké Británii, Francii nebo Španělsku.
Zdroj: https://eurozpravy. cz/zahranicni/eu/2422 19-zivi-zapad-vychodn i-zeme-rozpad-zakladu -evropske-unie-pokrac uje-pomalu-ale-jiste/
30. 11. 2018   koks
stary otcovia sa v hrobe obracaju kvalitne pozemky betonuju lesy totalne zdevastovane kde je ten krasna priroda kdeje sebestacny stat potravinach vsetko padlo ostuda vsetkych ktory su v politike od 89 roku hanba
1. 12. 2018   apoliticky
No ale najtragickejsie je to...ze si tychto politickych zlodejov, prevratakov a zradcov naroda od 1989-teho stale volia vo volbach blbi slovenski volici (cest vynimkam)...a preto to tak vyzera ako to je...ludia si za to mozu sami !
1/1