Názory čitateľov


Názory k článku:
Európska únia je na prípadný neriadený brexit pripravená

19. 11. 2018   ajvašafirmasizaslúžitukzbrucha
V dublinskom pivovare Guinness je socha ryby sediacej na bicykli s tabuľkou hlásajúcou "Žena potrebuje muža, ako ryba bicykel" Tí, čo boli ženatí vedia že, to je pravda, lebo žena naozaj potrebuje len trocha semena a hromadu peňazí. Keďže moderná žena už nemá problém zarobiť hodne viac než nemoderný muž, ktorý je prírodou permanentne handycapovaný nejakú ženu svojim genetickým materiálom obšťastniť - muži sa už fakt stávajú zbytoční. Najmä preto, že moderná genetická veda už vie urobiť oplodnenie aj bez mužovho príspevku a každá žena si predsa len lepšie rozumie s kažou zo svojich zhruba 150 facebookových priateliek, ktorých genetický materiál sa dá - za miernu úplatu - už použiť tiež (super to bude, keď sa genetici konečne na tento účel naučia použiť aj DNA sekvencie ženinho psíčka, či niektorej zo stovky mačičiek).
Lenže toto je článok o BREXITe.
Napriek tomu som presvedčený, že Europa potrebuje GB (a vice versa), presne ako tá ryba ten bicykel. Už len preto, že GB do kontinentálnej Europy pasuje, ako imám do Modrého kostolíka :) Nevadilo by, že každý Angličan jazdí vľavo, má oddelené kohútiky s teplou a studenou vodou, má na povale cisternu, nedokáže variť (jedlé jedlo), na každý prd nutne potrebuje solicitora a baristera (lebo len tí už dnes rozumejú stredovekej Shakespearovej Angličtine, ktoru sa dodnes píšu právne texty), miluje pinty, libry, stopy, palce, kamene a BTU, ba dokonca je úprimne presvedčený, že bez kráľovnej sa nedá žiť - vadí to, že je na to pyšný a nemieni to zmeniť. A ešte vadí aj to, že v skutočnostilen len robil agenta USA, ako už svojho času objavil de Gaulle.
Ak však mámať BREXIT akýkoľvek zmysel, tak je jasné, že nemôže byť vykonaný žiadnou dohodou -lebo akákoľvek dohoda automaticky torpéduje akýkoľvek zmysel, ktorý by BREXIT mohol mať. Pretože potom by sa stačilo len dohodnúť a žiaden BREXIT by byť nemusel ... Keďže to však nie je britský, ale americký záujem, tak hlavný problém Britov je v tom, že vlastne nevedia, prečo ten BREXIT vlastne chcú, keďže Amíci im to síce prikázali, ale cieľ im už neprezradili :)
A ako to bude s tou írsko - írskou hranicou - ktorá vraj ani za nič nebude ? Nuž írsko-írska hranica je zrejme jediný racionálny výsledok, ktorý by BREXIT mohol dosiahnúť. A je evidentné, že Severné Írsko ju zúfalo chce, len tí hlúpi Angláni to stále nepochopili :(
1/1