Názory čitateľov


Názory k článku:
Ľutujete, že ste si nenašetrili viac, keď ste ešte mohli?

19. 11. 2018   hunterkillerpodemokraticky
Celý tento "sofistikovaný" a "moderný" finančný systém je len obyčajná feudálna pyramídová hra.
Štát je tu na to, aby vykostil daňových nevoľníkov v prospech oligarchov a ich služobníčkov (štátnych úradníčkov a ostatných politkov)
Fakt málokto dokáže zarobiť predajom priamo koncovému zákazníkovi - všetci bojujú hlavne o to aby vykostili štát, lebo ten má ozbrojené zložky a tie už z daňového nevoľníka tie dane, poplatky, pokuty, koncesie a ostatnú šťavu vytlačia presne rovnako, ako to robili pestovatelia bavlny z afrických otrokoch na slnečných pláňach Alabamy, Arkansasu a Louisiany :)
A navrch to ešte zaklincujú okrádením ešte nenarodených detí (preto ten farizejský boj proti potratom) cestou zvyšovania zahraničného dlhu a okrádaním chorých, nevládnych a penzistov infláciou - ktorá nie je žiadnym prírodným úkazom, ale normálnym nástrojom finančnej sterilizácie - aby náhodou niekto neprestal chodiť do (v skutočnosti zbytočnej) roboty ani v 90-ke.
Ak by som sa totiž mýlil, tak skutočne moderný štát by nepochybne viacej produkoval, než spotrebovával a obyvatelia by dostávali záporné dane - tak ako napríklad v Kuvajte (ovšem tam im ich platíme cez cany palív my)
Prvý krok k náprave je po ročnej uzávierke vyhodiť z firmy Štát, s.r.o. managerov, ktorí neprodukujú zisk a zavrieť do šatlavy tých, čo úmyselne generujú stratu, aby nakŕmili zo spoločného svojich pánov, príbuzných, spolužiakov, kamarátov a ostatných susedov. Keďže pri tom používajú feudálno-otrokárske metódy tak by mohol byť prípusný aj škripec, lámanie v kolese, či aspoň demokratický waterboarding ;)
Ušetrili by sa tak aj lesy, lebo šmahom by zmizli všetky volebné bill boardy, keďže každý potenciálny kandidát by radšej zaliezol do pivnice a skrul sa pod hromadu zemiakov, či uhlia - len aby sa vyhol prípadnému nešťastie, že by musel nastúpiť na post ministra, premiére, či dokonca prezidenta :)))
19. 11. 2018   Lolo
Ludia setrili.
V byvalom protektorate ZSSR, nesetrili malo.
Zo svojich prijmov, setrili najma pre to, ze mnohe tovary, alebo sluzby neexistovali, alebo neboli dostupne.
Usetrili nemalo prostriedkov.
Avsak problem je, ze nastala devalvacia, menova reforma, tovary, byty, sluzby a poplatky, sa dostali na cenove urovne, ktore su "europske", ale platy su kolonialne.
Preto ludia nedokazu sporit, aspon teda nie v objemoch, ako su bezne v krajinach na zapad od nas.
Sme pracujuca chudoba, okrem toho aj energeticka chudoba a navyse aj hypotekarny otroci.
Z tohoto dovodu a najma z dovodu buduicich turbulencii, nielen v oblasti ekonomiky, uspory motrokov v EU koloniach, su skor na pokrytie beznej potreby, ako su spotrebice do domacnosti, alebo sada novych gum, pre plechovku.
Dovolenky a rozne ficurky, ako wllness, su luxusom, co si mnohi kupuju aj na uver.
Ale to nieje dovod na zufalstvo, skor bezny vyvoj.
Zufale je, ze sa nemnozime.
Mnozia sa len spoluobcania na plne davky.
19. 11. 2018   Jaro
Suhlasim hlavne s poslednymi dvoma vetami. To je naozaj zufale.
19. 11. 2018   lekáriobjaviliinvestičnývklad
Za posledných 50 rokov klesla kúpna sila meny zhruba 120x - tak si vyrátajte, čo dostanete v toku 2070 za svoje dnešné úspory. Ak usporíte 1 200, Eur, tak sa 10x zveziete v budúcej MHD a ak 36 000, tak to bude 10 kebabov v placke. Napriek predpokladom pána Havla budú ešte stále stáť všetky paneláky (aj ak dovtedy prebehne termonukleárna vojna - na čom pán Trump tak intenzívne pracuje), bohužiaľ jeden 3-izbový byt vyjde zhruba 12 miliónov Eurí :( Všetky moderné business centrá však dovtedy zrejme popadajú, ako Apollo. Cement je totiž drahý a preto moderný investor dá radšej viac piesku, lebo už nie je ako jeho dedo, ktorý postavil svoj bratislavský prízmený domček tak stabilne, že dnešný vnuk na ňom mohol nadstaviť 5 poschodovú nadstavbu (napríklad vedľa Carltonu) . Budúcemu vnukovi dnešný dedko zanechá len hromadu piesku, hrdze a depolymerizovaných plastov. Lebo aj 70 ročné železné, pozinkované vodovodné rúry stále držia, no tie čo sa menili pred 20-timi rokmi až prehrdzaveli. Možno preto, že zinok je drahý a tak sa už dávno nepoužíva predpotopné nanášanie máčaním - ktoré robilo zbytočne hrubé vrstvy, ale modernejšie metódy, ktoré sú úsporné, takže rúra je lacnejšia a to, že za chvíľu odíde už bude trápiť niekoho iného :) Beztak už dnes letia iba plasty, ktoré sú lacné (pre Billa Gatesa), krásne a húževnaté. Je síce pravda, že ak si pozrieme plastové predmety, ktoré sú pár desiatok rokov staré, tak sa nám obyčajne rozpadnú v ruke na prach (najmú ak boli na slniečku) - ale predsa žijeme dnes a koho by už interesovalo, čo bude zajtra :) Nech si tie uvrešťané detiská poradia, ako budú vedieť - aspoň dostanú poriadnu príučku za tú hromadu Pampersiek, čo minuli ;)
19. 11. 2018   Dig
A čo ti bráni kúpiť si zlatu tehlu ;).
19. 11. 2018   M. V.
Ako sa dal predpokladať rozpad štátu, prijatie eura za 30 Sk a jeho kúpna sila 20 € za časenku k lekárovi, čo je v skutočnosti obrovská suma pre tých, ktorí mali úspory? Vidíme, čo sa teraz deje vo Francúzsku, kde pri tých protestoch ide v pozadí hlavne o kúpnu silu a nemá to nič spoločné s omieľanie finančnou gramotnosťou.
1/1