Názory čitateľov


Názory k článku:
Tam, kde to funguje: Prečo môžu holandskí a dánski dôchodcovia pokojne spávať

5. 1. 2019   georgekennethloaninvestment@gmail.com
Som Sophia Arise. Chcem dať spoľahlivé svedectvo o tom, ako som dostal pôžičku prostredníctvom KREDITNÉ INVESTÍCIE GEORGE KENNETH. Mám pôžičku vo výške 58000 eur. POZNÁMKA: Ak máte záujem o získanie pôžičky, obráťte sa na VIA EMAIL: georgekennethloanin vestment@gmail.com
3. 1. 2019   jahoda
jedine ISLAM
2. 1. 2019   @@@
zo sukromnymi dôchodkami bude ešte sranda ....všetci uverili že stromy možu rasť až k slnku ....až potom pride sklamanie ked zrazu zistia že nakoniec je to všetko už davno prežrane a peniazi niet :D :D :D ....bola to len bublina a ....človek by si povedal mame tu bitcoin ved sa na neho pozrite ale ludia nie my chceme vlastny bitcoin a ovela ovela väčši :D ....to bude srandy ešte :D :D
2. 1. 2019   kultstout coach
Stromy môžu rásť až k Slnku, keď ich dobre zalievaš.
Keď tomu uveríš aj lasom k sebe pritiahneš najbližšiu hviezdu.
Veď o tom to je nielen veriť niečomu nepredstaviteľnému ale to aj vedieť zrealizovať a hlavne sa o to snažiť, konečne pohnúť zadkom, Veď bez práce nie sú koláče.
O tom je život o napĺňaní potrieb-snov ktoré nekonečným zaspavaním snívame,
tak snívajme vlastný americký sen!, snívajme holandské dôchodky a začnime hodením správneho lístka do volebnej urny a postavením čestných a odborných kandidátov ako v sci-fi!!!
(PS:Veď aj s najväčšieho kriminálnika, z nemožného sa dá trestuhodne dostať to najlepšie z momentov na REKRE-palube tak ako v StarTrek-u Dr.Judr.Kapitán.Sam aritán.Birmovaný.Súdr uh.Liberál.Vodca.BosB osov.mesemondóIgen?!)
3. 1. 2019   @@@
prečo potom stromy nerastu až k slnko ? .....iluzie sa dobre predavaju a najviac z nich žiju ti čo ich vymyslia a predavaju to že nakoniec mnohi na to doplatia lebo zistia že realita je ina je už iny pribeh ale ten už nikto nechce vidieť lebo pokial sa ilizia dobre predava oslavuju sa ti čo ju predavaju a všetci sa na vec pozeraju len z ich pohladu často sebeckeho a extremne chamtiveho aby nakoniec všetci uverili že stromy rastu až na slnko :D
2. 1. 2019   nazor
volit pravicu na cele s matovicom a sulikom by bola este vacsia pohroma ako teraz´, ovela vacsia!!!
3. 1. 2019   fero z BA
to je typická rétorika komunistov --- to tvrdili aj v 1989
2. 1. 2019   trader
Na Slovensku 2. pilieru neverim lebo tunel.Dansky system bude fungovat lebo 1/4 dochodcov bude rozhodovat o vlade a kazda strana si bude dochodcov uplacat.Tak ako to robi Smer.Takze zvysenie dani na dochodky.
2. 1. 2019   Lolo
Frantisku, ale tu sa pracuje, bez prace kolace nikdy neboli, lenze v krajine veternych pump a tulipanov, nemaju v statnom zriadeni kontitucnu kleptokraciu a nemali 40 rokov po II sv, vojne vo vlade komunostov, co by doondiali myslenie ludi generacne tak, ze okrem naodiateho v hlave, im este znarodnili a ukradli plody prace a po odchode debilizmu, rozpredli to, co 40 rokov budovali ako krajisi zajtrajsok.
Skratka v urcitom case a vhodnej dobe, sa zistilo, ze tombola obsahuje prilis malo cien, na uspokojenie vsetkych, po 40 rokoch bolsevickej zabavy.
A okrem ineho, neboli po II svetovej vojne, 40 rokov pod nutenou spravou, alebo protektoratom ZSSR.
Taktiez na rozdiel od Holadska, nemame danove raje v podobe Holandskych antil, ani nepereme peniaze pre velke korporacie, nemai sme kolonie, ale u nas sme vyrobna kolonia, pre kolonialistov a korporacie.
Vlada zodpoveda sprave dominia EU, v nasej kolonii funguje vsetko trocha inak, ako si predstavujeme.
2. 1. 2019   anonym
Holanďania sú predovšetkým už niekoľko storočí zdatní obchodníci a krajina je daňovým rajom v rámci EU....
6. 1. 2019   ondon
povedz tadsej pravdu ze tam nikto nerozkradol to co narod od vojny vybudoval a nepredal to za lacny gros a tiez tam nikto nezivy pol miliona prizivnickych ciganov
9. 1. 2019   cervenozeleny
ja som pocul, ze maju ropne polia, ktore stat po mnohych demonstraciach nakoniec nepredal a teraz si s nimi vylepsuju rozpocet
9. 1. 2019   jahoda
shell asi poznate vsetci. to je holandska firma a kde taži??? v holandsku asi tažko . nigeria a pol afriky a teraz sa vsetci divia ze idu sem, kde belosi im tam znarodnili podu.
2. 1. 2019   fero z BA
prakticky súhlasím so všetkým, ale tomu všetkému sme si na vine len my sami. Komunistov sme si zvolili a volili 40 rokov sami. Dokedy sa budeme vyhovárať na cudzích, však komunistov si volíme naďalej, do ruského análu sa strkáme naďalej, takže národ si je na vine sám, Holanďania nedostali nič zadarmo, všetko si museli "vybojovať". Takže prepáč, ale nechcem veľmi akceptovať, že my sme chudáci s ktorými stále niekto manipuluje. Ak je to tak, tak potom platí, že len blbec nechá so sebou manipulovať a niet ho potom prečo ľutovať
2. 1. 2019   anonym
Presne tak.Moja rec.
2. 1. 2019   benetri
Neviem, koľko máš rokov, ale máš to nejaké omýlené. V prvom rade - komunisti síce znárodňovali, ale všetko ostalo v republike. Dnešná vraj demokraticky zvolená čvarga to rozkráda a privatizuje a kapitál vyváža na západ.
Myslím, že to poviem za mnohých, ktorí zažili obidva systémy, že práve ten dnešný nás ožobračuje. Lebo za socíku si ešte aj dôchodcovia mohli dovoliť dovolenku pri mori. Aj dnes môžu, ale len pár jedincov. A aj ceny boli také, že sa dalo žiť a nie len prežívať. Podpora mladých rodín, ktorá dnes neexistuje. Naopak, dnes máme bezdomovcov a žobrákov, ktorí neexistovali predtým. A ešte máme demagógiu pre mladých, ktorí si myslia, že pred EÚ sme žili na stromoch a v jaskyniach.
2. 1. 2019   Lolo
Zatial co Holandania kolonizovali, my sme nemali este ani republiku.
Ked me mali republiku, prisla po dvoch krizach vojna II svetova.
Ked skoncila vojna, stali sme sa protektoratom ZSSR. Pre prechod protektoratu Cechy a Morava, pod ZSSR, to nebolo az tak tragicke, Slovensky stat, to uz asi nemohlo fungovat..
Nakoniec kto by tazil ten uran v Jachymove a neskor v Pribrami?
Chlapci a dievcata, prd viete o tom, co to znamena statny prevrat, alebo bolsevicky puc. Sfera vplyvu bola rozdelena este pred koncom II sv. vojny a zelezna opona, vam nic nehovori.
A ked umrel Stalin a snim prisli reformy v ZSSR, u nas sa posrali aj stalinisti, aj komunostov popustali z basy von. Ti najzocelenejsi, nam potom po roku 68 vladli az do roku 89.
Ak sa nieco posralo, a je to hmatatelne doteraz, je myslenie ludi, alebo skor proletariatu u nas v ohrade. O ekonomickych uspechoch a neuspechoch, skoda hovorit.
Priemysel sa ale u nas budoval uz za Rakuska Uhorska, staci spomenut dynamitku, kablovku, gumonku, klingerku a dalsie.
To co tu ostalo, sa dralo az do uplneho konca. Vratane proletariatu, ktory sa po 89, akorat premenil na ludske zdroje, lebo slovo proletar, bolo nejak sprofanovane.
Pokracovanie to ma podnes, myslenie motrokov je ovpylvnene myslenim rodicov.
Stale nemame slobodu a rozhoduju o nas sice nie v Moskve, ale v Bruseli.
Akorar na miesto protektoratu, sme sa stali akymsi dominiom. Ale skor koloniou.
Tam nas dohnalo myslenie nasich vyvolenych pohrobkov pseudokomunistov a bolsevikov.
To sa neda odskriepit a ani vyvratit, ze nasa existencia, sa sklada na robotovani za almuznu, pre taziarov a kolonizatorov zo zapadu.
Pred tym sme robili to iste pre vychod.
akorat sme viac budovali a viac oslavovali, aj ked nebolo co.
3. 1. 2019   fero z BA
rokov mám dosť prežil som asi polovicu životu v tom "zlatom" socializme, takže viem o čom hovorím..... Nehnevaj sa, ale ospravedlňovať bohapustú komunistickú krádež po 1948 si vyžaduje veľkú oddanosť boľševickému mysleniu... akákoľvek krádež je krádežou a znárodňovanie je vždy krádež a zaslúži si väzenie.... a každý so svojim majetkom nech nakladá ako uzná za vhodné, patrí to predsa jemu
3. 1. 2019   Pavol Suchár
Nespíš tu bludy o socializme,je to uz 30 ročná historia,s dnešnými dochodkami to uz nemá skoro nic spoločne.Aj u nás ma vela ľudí dobry dôchodok,moj sused zámočník,od prevrat pracoval,ako SZČO platil si do SP z celeho mesacneho prijmu NIE!! len minimalny odvod,ako si platí väčšina SZČO!! a teraz dostava 840 euro dochodok.Od 62 rokov a cca troch mesiacov..To znamena,ze ma v skutocnosti vyssi dochodok,ako dani albo holandania, pretože ti musia čakať na dochodok do 65 a viac rokov!!!
4. 1. 2019   jahoda
840 e důchod??? Vraciam sa domů. :)
9. 1. 2019   cervenozeleny
nemusis, sused mu isto nieco zatajil ;)
9. 1. 2019   WorkingClassHero
vsetko podstatne sa znarodnilo uz za Benesa.. tak ako znarodnovali aj na Zapade..co bolo vzhladom na situaciu a ak sa krajiny mali pozviechat logicke..
2. 1. 2019   Fero z BA
A ficov komunistický model je dakde pri Argentíne lebo veľké percento voličov sníva boľševický sen o blahobyte a ničnerobení. Slováci stále nepochopili, že bez práce nie sú koláče
2. 1. 2019   Jaro
Presne suhlasim, na vine sme si sami a bez prace nie su kolace. Len dodam este, ze z vlastnej neschopnosti radi obvinujeme inych . My sme ti dobri a chudobni a oni su zli a bohati( samozrejme zbohatli na nas ukor).
2. 1. 2019   @@@
no jasne bez prace nie su kolače preto hrate ruletu z druhym pilierom všetci :D :D snaha oj.-bať nakoniec skonči tak že vas to samo oj.be :D
1/1