Názory čitateľov


Názory k článku:
Väčšina Slovákov je na účte v pluse a život na dlh nepreferujú

2. 11. 2018   Lubos
Tie priemery nemaju nijaku vypovednu hodnotu. Vacsina ludi nema na ucte nic, iba par percent bohacov ma na uctoch statisice eur. Vacsina ma hypoteky na byvanie a auta na splatky. Ucty prazdne. Su tu priepastne rozdiely medzi ludmi ale priemer to vyrovnava. Zda sa ze Slovaci nie su na tom zle , ale preco tolko exekucii, splatkovych spolocnosti a hypotekarnych uverov?
2. 11. 2018   M. V.
Vybaviť si spotrebný úver je stále drahšie a treba si dať pozor aj na úrok, ktorý deklaruje banka ústne a koľko je napísané v zmluve. Niekedy banka nechce dať úver ani ľuďom, ktorí pracujú stabilne dlhodobo a sú napríklad rozvedení a majú študentov. Život na dlh na Slovensku je prakticky nemysliteľný a bez poistenia úveru poisťovňou asi banky nič neschvália
2. 11. 2018   Jozef
Môj názor? Život na dlh si môžu dovoliť ľudia, ktorí žijú v ekonomicky silnej krajine, v ktorej sa nemusia báť že prídu o prácu, resp. ak by aj, tak si primeranú a slušne platenú prácu nájdu a dlh v pohode dokážu splácať, v krajine, kde ľudia vedia, že v prípade nepredvídaných okolností sa štát o nich postará, že im v núdzi pomôže. Žiaľ, Slovensko nie je takým štátom a preto sa ľudia boja budúcnosti, boja sa zobrať na seba dlh, ktorý by v prípade akýchkoľvek problémov nedokázali splatiť, vedia že štát na nich z vysoka kašle a preto radšej volia istotu a žijú radšej z ruky do úst.
2. 11. 2018   Dig
štát o nas postará (je pekny blud) - vidime to uz 10 rokov vlady FICA stacilo
2. 11. 2018   likozrut
hm, zrejme vsetci dostali byt zadarmo vsak a nikto nema hypoteku. taka hypoteka s tymi cislami riadne zamiesa
1. 11. 2018   Lolo
Ja by som to slusne opravil.
Clovek, inak u nas pomenovany ludsky zdroj, alebo po nasom motrok, do 30.r zivota, ma mat minimalne odlozeny vankusik, skor povedzme naplast v hodnote jeho 12mesacneho hrubeho prijmu.
a to ma byt balicek disponibilny, teda hlavne pre pripady roznych prkotin, ako je hlupy defekt, alebo nutnost kupit 4 gumy, chladnicku, pracku a pod.
Mimo to, by mal mat este aj drobnu hotovost, to je asi zhruba tolko, co je 80% jeho hrubeho prijmu, v case, nez mu nabehne vyplata.
A pri veku 50+, by mal mat nasetrene aspon 40nasobok, jeho hrubeho prijmu. A to aj v pripade splacania hypoteky, vysokeho najmu, alebo dlhsie trvajucej choroby.
A ono to sedi, lebo v rokoch cca 89, ludia mali castokrat na vkladnych knizkach okolo 40.000- 150.000 KCS nasetrene. Avsak devalvacia, kampelicky a ine ficurky, ako inflacia, ohlodala uspory na kost.
V dnesnej dobe, aj keby clovek swapoval a nemal poplatky na ucte, tak ma z tych uspor realne okolo 1000-3000eur, co je dost malo.
A takto nejako sa vyvyjaju uspory aj nasich hlinenych pilieroch dochodkovych a navyse platime spravcom aj poplatky, rovnako pri sporiacom poisteni a podobnych tuneloch.
Avsak navatsi problem, su nizke mzdy.
Ak mame v slavnej Europe, kolonialne imperia na zapade a na vychode dominia a kolonie, kde v celej EU, su prakticky rovnake ceny, za tovary a sluzby, pripadne u nas v koloniach, aj vyssie, ako u kolonialistov, najma energie, ci rovnake potraviny, avsak mzdy su zlomkami minimalky v zapadnych krajinach, uspory sa budu tvorit tazko.
Aj axiom do 30r. zivota, 12x hruba mzda, ako uspory, budu vyzerat ako smiesna polozka, pretoze castokrat v rovnakej profesii kdesi na zapad od nas, to bude jedna hruba mesacna mzda.
Ak Slovakistanci nepreferuju zivot na dlh, kto kupuje byty, domy, ci auta na splatky, uvery, alebo hypoteky?
Kde je potom pre tu pracujucu chudobu, trhove najomne, pre motrokov montovniach, slobodarky a ubytovne?
Preco sa tu nerodia deti a vymierame?
Mame sa azda tak dobre, ze uz deti nepotrebujeme?
2. 11. 2018   Dig
LOLO deti potrebujeme ale tato najsocialnejsia vlada kolko bytov dala mladym 0 bytov zato uspesne dotujeme hluposti ako stadiony, kde par grazlov si chodi ukojit svoje ego. Je jasne, ze tento 10 a viac rocny Ficov socializmus nikomu neprospel, akurat sme pocas tejto doby platili neumerne odvody za ten ODPAD co dostavame od statu (NIC).
2. 11. 2018   M. V.
Súhlas. Štadióny majú kanalizovať zúrivosť ľudí a tak to bolo vždy.
1. 11. 2018   classic chess
Väčšina Slovákov je na účte v pluse a život na dlh nepreferujú.... Prečo je potom toľko exekúcií, osobných bankrotov a hypotekárnych úverov? Kde je pravda?
1. 11. 2018   Homolytik
Odpoved je uplne jednoducha. Desattisice starobnych dochodcov nema splachovaci zachodzachod, ale latrinu, ziju tazku biedu, ale maju nasetrene na pohreb cca 1500 eur. Podla niekoho maju zivot "na urovni a bez dlhov". Oproti tomu je 5 stovka oligarchov s milionovymi majetkami. A ostatni su niekde medzi, teda aktiva - pasiva = +- 50 000 eur.
2. 11. 2018   Dig
Ti nasi dochodci asi presli vyplachom mozgu ked si odkladaju na pohreb, na to by som absolutne kaslal, pretoze tak ci tak ta musi pochovat stat, a tebe uz moze byt srdecne jedno ci nejaky pomnik mas alebo nie. TOTO JE CISTA DEMENCIA.
4. 11. 2018   xxx
Je úbohé vyčítať druhým zodpovedné správanie.
Dúfam, že platíte dane a teda prispievate na pohreby, ktoré platí mesto za nezodpovedných, v ktorom máte trvalý pobyt.
2. 11. 2018   Dig
To ze je niekto v pluse to je pekna sprostot, kolko v pluse 20eur 50eur 200eur alebo 20000eur, tych poslednych je urcite minimum, ostatny su len otroci systemu.
1. 11. 2018   Merkelovádobrevieprečoodstupuje
1000,- Eur nie je úspora, ale hotovosť, ktorá sa nosí v peňaženke :)
Pravdou ale je že teraz sú peniaze.
Dokonca hocikoľko.
Takže momentálne nie sú ľudia.
To však ľudia pochopia až keď zase príde doba, keď peniaze nebudú a bude sa spomínať ako bolo fajn, keď boli.
Pokiaľ sa tedaa teraz necítite fajn, máte vážny problém a mali by ste s tým niečo robiť.
Lebo už aj francúzsky prezident konštatoval, že politická situácia v EU začína pripomínať situáciu pred necelým sto rokmi a skončilo to dosť zle.
Dokonca podstatne horšie než posledná hypotekárna kríza - neznámo prečo importovaná z USA.
V skutočnosti až teraz vymiera posledná generácia, ktorá ešte schytala posledné dozvuky absurdnej katastrofy, ktorú si Európa spôsobila sama a naši US priatelia sa na nej iba výdatne nabalili...
1. 11. 2018   Homolytik
Ludia su. Ale podnikatelia im nedaju zarobit. Nemyslim jednotlivcov manazerov, ale cisto najnizsim pracam proste zarobit nedaju /a tych montaznikov a predavaciek je cez 90%/...
2. 11. 2018   Dig
To ze zarabaju menej je priamo umerne odvodom do statneho vacku, lebo ty zvysis o 200eur ale platis 400eur a to si asi kazdy rozmysli. Navyse od toho statu dostavame mizerne sluzby, a ludia by to mali pochopit a vypoklonkovat tych komunistickych zmrdov uz raz odtial. Socializmus nikdy nefungoval ani fungovat nebude. Je to pomylena ideologia.
1/1