Názory čitateľov


Názory k článku:
Svet potrebuje dva finančné systémy, jeden pre bohatých a druhý pre chudobných

24. 11. 2018   Kritik
Tým je vyjadrené, že svet potrebuje otrokárov a otrokov. Potom ani niet divu, že svet speje k zániku, veď v tomto ohľade si ani nič iné nezaslúži.
31. 10. 2018   M. V.
Znamená to, že v terajšom systéme je otázka chudoby neriešiteľná, pretože pracovná sila je presne taký istý tovar ako čokoľvek iné. Chudobní neuniknú z tejto pasce ani rozdávaním peňazí, ktorých množstvo by tiež vychádzali z hodnoty ich pracovnem sily.
18. 11. 2018   Imrich
V KApitalizme je najvyšší princíp zisk a peniaze a to je problém. Viac ako 2/3 sveta sú absolútne chudobné takže vyspelé krajiny nedokážu pomôcť 3 miliardam ľudí peniazmi
30. 10. 2018   peter.sipula@centrum.sk
dalsi debil ze sa stat postara o prezitie poznam zeny ktore nemaju doklady od bivalych muzov na deti tak stat nedava any minimalnu mzdu zena musi zit z pridavkov cele mesiace este jej poslu platit tv a rozhlas ale scoho ked nemoze pracovat a nema any posmrtnych 61 eur stat uz taha penaze aj tam de neegzistuju toto tu je chori sistem ale banda co ma triapol tisic nevie si any predstavit jak aj ludia ziju a uz any sami nevedia co maju za zakony hnidi porazenie
30. 10. 2018   Jahoda
Pán Boh, nepotrebuje aby sme sa mu klaňali, to robíme pre seba. Všetci už dnes vedia že pohyb je život. Člověk sa musí hýbať a nie sedieť. Tak isto post, nepotrebuje je to koly nám, aby sme sa neprežierali a aby sme si uvedomili že ake je niečo důležité keď to nemáme, čistá voda z vodovodu, po 10 hodinách smadu je ako ... to sa nedá opísať. Post už málo kto drží a tak vidíme ten kapitalizmus. ISLAM je pravda.
30. 10. 2018   hm
Svet potrebuje dospiet a nemat ziaden financny system ...
30. 10. 2018   Lolo
Ale ved taky system mame v koloniach uz zavedeny.
Uver poskytuju pracujucej chudobe, bohate banky, zapadnych kolonizatorov, kde by na zaklade primu v bohatsich koloniach, ludske zdroje, nedostali ani kreditku u nas si kupuju byty.
A v pripade problemu, bail in zaplati vsetky zle uvery u kolonizatorov z mozolov a almuzny nasich motrokov.
Nestalo sa niekde v Afrike, alebo krajinach 3tieho sveta, ale priamo nedavno v EU, v eurozone. Cyprus, tvrdy bailin, Grecko sa stalo protektoratom EU, aby splatilo bohatym z mozolov chudobnych, blbe investicie.
30. 10. 2018   TakžedúfajmežetoKočnerovizrátajúajsoSNP :)
Možno by stačil aj jeden - ale spravodlivý ?
A možno by stačilo ešte menej - napríklad absolútny zákaz klamania ??
Ktovie, či prvé - najdôležitejšie a absolútne - prikázenie pôvodne nebolo "Nebudeš klamať blížneho svojho" ???
Lenže priveľa ľuďom zúfalo prekážalo - lebo potom by nemohol exitovať obchod a obchodníci (bol by len odbyt), nemohla by exitovať politika a politické strany (so svojimi politickými sľubmi), nemoholi by exitovať cirkvi (z ktorých každá je jediným a výhradným zástupcom Boha na Zemi), nemohla by existovať reklama (takže by padol internet), prestali by existovať manželstvá a zrejme aj štáty :(
Je vlastne nejaká oblasť ľudskej činnosti, kde sa neklame, nepodvádza, neprikrášluje, alebo sa aspoň "taktne" nezamlčiavajú najdôležitejšie fakty ???
Takže prvé prikázanie muselo byť prepísané a tak ho nahradili do očí zjavne bijúcou somarinou :((
Le Všemohúci asi nepotrebuje drankať bezvýznamného nanomravčeka - absolútnu časopriestorovú nulu - na okraji Vesmíru aby sa Mu klaňal ;)
30. 10. 2018   classic chess
Súhlas, ale jediný a vážny problém vidím v definícii zlyhania. Dá sa niekoľkokrát beztrestne zneužiť.
1/1