Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo Maďari nakupujú zlato

22. 10. 2018   Dusko1234
Bodaj by nemali amíci 8 tisíc ton, šak maju aj naše zlato, ktoré nám ukradli po vojne...časť sa odviezla do česka, zlato bolo ukryté v trezore v bývalom bare hotela Veľká Fatra v Rajeckých Tepliciach...
18. 10. 2018   Naskrytúreklamunásužnenachytáte
Maršál kavalérie Semion Michajlovič Buďoný bol presvedčený, že tanky vo vojne nikdy nenahradia kone a keďže bol udatným národným hrdinom, celý sovietsky generálny štáb nepochyboval, že má pravdu.
V tom istom čase neskorší generálplukovník Heinz Wilhelm Guderian pripravoval nový typ vojny - Blitzkrieg, postavený na masovom použití tankov, samohybného delostrelectva, obrnených transportérov a elektroniclých komunikačných prostriedkov.
Aj keď Nemci napokon dostali vo WWII od Rusov nakladačku (dostal ju však od Stalina aj Buďoný - hoci len takú priateľskú) dnes už nie je žiadna armáda na svete postavená na kavalérii (aj keď Íri stále chovajú armádne kone), ale zato všetky na tankoch, samohybnom delostrelectve, obrnených prostriedkoch a elektronických komunikačných prostriedkoch.
A zlato má v modernej eonomike presne rovnakú funkciu, ako kavaléria v modernom vojenstve, ktoré už v skutočnosti ani nepotrebuje zbrane, lebo na globálne operácie mu úplne stačí Facebook a IoT :)
Na druhej strane aj kone majú stále význam, napríklad vo vynikajúcej maďarskej saláme ;)
19. 10. 2018   L.P
Neviem,ci iri maju kone,ale britska kralovna urcite.Tahaju aj dela….)Len v tom clanku je asi viac chyb.Usa ma najviac zlata?8000ton.Ale madarsko ma 112ton?My sme mali 100 ton(ak sa nemylim).
18. 10. 2018   Lolo
Preco?
Lebo citia problem v eurozone.
18. 10. 2018   vlado
hmmm, tak to bolo prirovnanie hodne filozofa. Zlato praveze ziskava a ziska funkciu stability platieb. Taky facebook je fiktivny. 2 -3 kauzy a hodnota akcii sa bude rovnat nule. Ale zlato nieeeee. Navyse Rusko nezhromazduje zlato koli obave z odstrihnutia od dolara a swift systemu. NA to aby ziskali ten bezcenny dolar maju dostatok nerastnych surovin, aby ich vymenili za dolare. Oni skor rataju s tym ze dolar uz coskoro padne a nastane zas a znova doba zlata. A autor tu pise nieco o 8000 tonach zlata drzanych v USA. Tie zatial nikto nevidel a amici maju velke problemy vratit zlato ulozene v ich tezoroch napriklad Nemcom a dalsim statom. Tam to vyzera na dalsiu bublinu, trezory su davno vykradnute a zlato minute, popripade na sukromnych uctoch...
19. 10. 2018   L.P
Presne tak.Toto som uz pocul asi pred 10 rokmi.
18. 10. 2018   rojko?
poriadna sprostost toto prirovnanie,,,
1/1