Názory čitateľov


Názory k článku:
D. Trump varoval Čínu, že prijme ďalšie opatrenia, ktoré poškodia jej ekonomiku

12. 10. 2018   Nerobduhýmčonechcešabyrobilitebe
Trump sa hrá s ohňom a najhoršie je, že si to možno vôbec neuvedomuje :( Sme totiž zatiaľ najbližšie k III. svetovej - termonuklárnej vojne - a je len otázne, ako ďaleko ešte možno zájsť a kde je tá hrana za ktoru už návrat nebude možný ?
Podobne totiž začali v minulom sotoročí aj WWI a WWII.
Rádoby analytici argumentujú, že najbližie k armageddonu sme počas "studenej vojny" boli v roku 1983 - bol som však vtedy u rakiet na vojenčine a som teda presvedčený, že to je kravina a dnešná situácia je ďaleko-ďaleko nebezpečnejšia.
Hlavný dôvod je ten, že hoci Rusi boli somári, predsa len mali viazané ruky doktrínou "Proletári všetkých krajín spojte sa" a na - rozdiel od Západu to nechceli robiť vojenskou cestou (1968 bolo v skutočnosti kreténske zneužitie voenských prostriedkov na policajnú akciu - stačí porovnať s Vietnamom).
Každopádne Putin už nemá ruky zviazané takýmito škrupulami a tak s kľudom môže
zaútočiť aj prvý.
Respektíve k tomu môže byť donútený inými mohutnými štátmi, ktoré potrebuje, ak s ním iné mohutné štáty (a celky) odmietajú spolupracovať.
Či s tým súhlasíte, alebo nie, aj strategické nukleárne ponorky, desiatky a stovky megaton silné jadrové hlavice, či špionážne satelity nie sú z vojenského pohľadu nič iné, ako oštepy, čípy, či pästné kliny. Akurát účinnejšie, rýchlejšie a treba rátať s vyšším počtom rakiev - čo však bol super business aj za WWII a nektoré nemecké rodiny z neho žijú dodnes ...
Že Amerika je vyspelejšia a technologicky stále neprekonateľná ? No v predaji reklamy cez internet nepochybne. Ale Hi-Tech už dávno nie je z USA. No najväčší problém bude v bojovej morálke - lebo tlstý Amík za doláče vyfajčí Kimovi no v
Rusku "civilizácia" ešte až tak nepokročila a stále si zkladjú na veciach, na ktoré sme už my dávno zabudli:
"Rád by som niečo odkázal UFC. Prečo nevyhodíte kohokoľvek, keď jeho tím zaútočí na autobus a zraní niekoľko ľudí? Mohli pokojne niekoho zabiť. Prečo nikto nereaguje na to, keď urážajú moju krajinu, náboženstvo, národ, rodinu? Prečo začali trestať môj tím, keď sa do seba pustili oba tímy? Keď poviete, že som to začal ja, tak nesúhlasím, pretože som len dokončil, čo už začalo. V každom prípade ma potrestajte, ale Zubaira s tým nič nemá. Ak ste si mysleli, že budem mlčať, tak ste sa zmýlili. Zrušili ste Zubairovi zápas a chcete ho vyraziť, pretože udrel Conora. Ale nezabudnite na to, že to bol Conor, ktorý udrel môjho brata prvý! Len sa pozrite na video. Ak ho vyrazíte, tak by ste mali vedieť, že o mňa prídete tiež. My v Rusku v tom nikdy nenecháme našich bratov samotných a ja to pre svojho brata urobím. Ak ste stále rozhodnutý ho vyhodiť, nezabudnite roztrhať aj moju zmluvu, inak to urobím sám. A posledná vec. Pokojne si nechajte moje peniaze*, ktoré mi dlhujete. Máte s nimi dosť starostí a ja dúfam, že sa nimi neudusíte. My sme hájili našu česť a to je pre nás najdôležitejšie. Dotiahneme to až do konca"
Magomedov vs Connor 2018
*2.000.000,- USD
11. 10. 2018   anonym
Donald Trump je len veľkohubý táraj.
Pokiaľ by Čína vrhla na trh am.dlhopisy, ktoré vlastní, tak sa USA zrútia. Lenže Čína to neurobí, tak tento táraj môže tárať ďalej.
Je síce pravda, že Čína veľký priestor na manévrovanie nemá, to už vidno z obchodnej bilancie, Čína viac vyváža do USA ako odtiaľ dováža.
Čína môže svoje obyvateľstvo dostať do stavu, ako v prípade J.Kóreje a Hongkongu, kedy Číňania výrobky týchto krajín ignorovali a títo čínsky susedia začali mať značné problémy, Čína môže manipulovať s menou atď a ap.
Tak nech klábosí, jediná možnosť vojensky Čínu napadnúť, to je však tá posledná možnosť a najkrajnejšia, treba veriť, že v USA ešte trocha zdravého rozumu zostalo.
1/1