Názory čitateľov


Názory k článku:
Platíte kartou? ECB má pre vás dve správy, dobrú a zlú

12. 10. 2018   Lubos
Dalsi dovod preco neplatit kartou ale hotovostou.
12. 10. 2018   patrokles
Kartičkári v kauflande, nákup za 10 éčiek, zabudnutie pinu. tých milujem :D
12. 10. 2018   stanik
ta nasa slovencina krasna. nie 104 euro , ale 104 eur.
12. 10. 2018   Pozdravujempaškahrubéhoajtrnkučetekumrel
Možno by bolo dobre ľuďom vysvetliť, že platobná karta je ak CD, či prastará letenka.
Všetky tri sú len nosiče informácie a sú úplne zbytočné.
Ak tiež kradnete MP3-ky, tak ste už zrejme pochopili, že ten kruhový kus plastu potrebujete len na to, aby ste sa pobavili iskrením, keď ho strčíte do mikrovlnky.
Klasickú letenku vám už dnes snáď predá len nejaká aerolinka z Mongolska.
Veď načo aj ?
Úplne predsa stačí - ďaleko lacnejší - kód.
Takže aj platobná karta neobsahuje - napriek magnetickému prúžku, či čipu - žiadnu inú informáciu, než čísla, ktoré sú na nej vytlačené (čo je vlastne - de facto - jediné číslo)
Pravdou je, že ak platíte on-line POS-kou (a iné snáď už ani nie sú), tak potrebujete ešte aj PIN - ale ak karta nefunguje, obsluha ho s kľudom môže prečítať a naťukať z klávesnice.
Tak funguje aj bankomat.
Diametrálny rozdiel je ovšem v platení kartou cez PC a internet :(
Tam to nie je chánenné ničím - iba tajným dúfaním, že tie písmenka "https://" a ikonka visiaceho zámku v príslušnom riadku prehliadača sú skutočné.
Buhužiaľ už na prvej lekcii počítačovej grafiky pre začiatočníkov sa naučíte ako taký obrázok vytvoriť no a ako ofakovať operačný systém vám iste rád vysvetlí susedov mladší syn, ktorý sa po nociach rád nabúrava do NSA a kradne im najnovšie, supertajné hackerské programy ;)
IT sa ale odjakživa vyznačuje nesmiernou obľubou montovať nedobytné trezorové zámky na papundeklové dvere stojace na otvorenom priestranstve - zrejme to vyplýva z podstaty Turingových automatov a hlavne to je nepochybne super business (že, ESET ?)
12. 10. 2018   Lolo
Posledna sloboda motrokov a ludskych zdrojov, je hotovost.
12. 10. 2018   fero z BA
a v SR je podstatne väčšie riziko, slovenská banková asociácia má výrazne nevýhodnejšie pravidlá pre zákazníka ako civilizované krajiny EU. Slovenské pravidlá idú proti odporúčaniam EU a sú nepriateľské voči držiteľom karty oproti západným krajinám EU. Ovečky sú ale spokojné
12. 10. 2018   jahoda
prosím ťa Fero, príklad?? čo je iné v SR oproti ČR? alebo inej krajne?
12. 10. 2018   Palo
V Cechach sa skoro neda platiti platobnou kartou mimo Prahy. Vsade len hotovost aby nemuseli dokladovat prijem. A to iste Taliansko a Rakusko a veru aj v Nemecku som sa s tym stretol, ze mimo vacsich miest je problem platit kartou.
12. 10. 2018   jahoda
Palo, toto čo si napísal je hoax, žijem 5 rokov v Čechách a nemám problém ani ked Tesco prinesie až do bytu žrádlo, tak mu viem zaplatiť kartou, kartou platím všetko a nežijem v Prahe. Ty si kedy bol v ČR?
1/1