Názory čitateľov


Názory k článku:
Krajina, v ktorej inflácia budúci rok stúpne na 10 miliónov percent

16. 10. 2018   drgon
odpoved na vsetky vase dristy je ovela jednoduchaia : socializmus so vsetkym co ku tomu patri. Bodka.
12. 10. 2018   Lubo
Aj takto vyzerajú sankcie s USA keď im sa im daná krajina nechce podvoliť. Venezuela má najväčšie zásoby ropy v danej časti sveta ako aj iného bohatstva.Teda by mala byť zákonite tá najbohatšia ale ...
Rovnako ako Irak, Líbya a iné "diktátorské" štáty ale iba podľa tých mocností, ktoré mali záujem o ich nerastné bohatstvo alebo strategické územie. Vždy treba umelo vytvoriť, potom nájsť vinníka = dôvod na sankcie a následné vojenské napadnutie, v záujme ľudu ktorý trpí pod nátlakom diktátora.
A toto je na tom veľmi smutné, že aj v dnešnom modernom svete cez klamstvá si silnejšie štáty zotročujú a drancujú iné národy.
Ani po za 1000 rokov sa nič na tomto nezmenilo! Iba je to sofistikovanejšie a krajšie zabalené za slovo demokracia podľa USA.
11. 10. 2018   Mneužtojevšetkojasné
Každé spoločenstvo je od určitej veľkosti sebestačné. A ak aj potrebuje niečo od zvyšku sveta, spravidla má možnosť to zameniť za niečo, čo potrebuje ten zvyšok sveta.
Stačí si pozrieť napríklad taký Madagaskar.
Majú 97% zamestnanosť, žijú si spokojne a pritom sú na konci rebíčka HDP.
Bývanie je lacné, parkovné sa neplatí a chýbajú tisíce zbytočných (a čím ďalej tým obludnejších) výdavkov, ktorých súčet v skutočnosti tvorí to vysokánske HDP, po ktorom tak túžime.
Problém však je, že každá krajina má svojich vymetených magorov, ktorým nič nestačí. keď získajú svoje vytúžené BMW (aby susedom dokázali, že sú niečo, čo nie sú ani náhodou), tak chcú druhé a tretie a tvrté a potom domček pri Bratislave, vilu na Slavíne, jachtu - predlžujúcu sa každý rok aspoň o meter, súkromné prúdové lietadlo, druhý dom, tretí dom, šperky, iPhony, "značkový" tovar, psychopaticky predražené hodinky, striebro, zlato, platinu, holmium a nekonečnú radu iných najsamnezmyselnejší ch chobotín - lebo dobre vedia, že sú odpad a tak neustále cítia nutkavú potrebu dokázať si, že to nie pravda.
Problém je, že sami nedokážu vytvoriť ani zlomok protihodnoty.
A tak cigánia, šália, oblbujú a hlavne si požičiavajú - najradšej na úkor niekoho iného.
Tak vznikla za totality kríza systémy v Poľsku, za Ciaucescua Rumunsku a nedávno v Grécku.
Všetky tie peniaze a iné hodnoty sa však nestratili - len sú starostlivo zaparkované v Švajčiarsku a iných destináciach.
No a potom obyvateľstvo - samozrejme - stratí dôveru v menu svojho štátu a máme Venezuelu ako vyšitú. Nuž, ale majú takého Madura, ako si zaslúžia - rovnako, ako my máme tiež takého informátora o istotách, ktoré si ľudia zaslúžia, akého sme si zaslúžili.
Asi to bude preto, že ako politici nemajú v tzv. modernom svete žiadnu zodpovednosť za rozhodnutia, ktoré rozšafne robia na úkor svojich voličov.
Ak by zodpovední odvisli (samozrejme zo Zákona) za nedostavanú nemocnicu na Rásochách, zvandalizovanú poštu v Dúbravke, nedostavnú vodáreň v Lamači - a stovky iných fuck-up-ov, možno by hospodárenie vyzeralo lepšie ?
Možno nie - ale aspoň by s do tých funkcí všetci lotri, kujoni a ostatní vygumovan alfa-samci netlačili ;)
Nuž ale keďže práve oni robia tie "Zákony" - tak potom aj tak vyzerajú ...
Do not cry Venezuela - ale si urob doma poriadok !
11. 10. 2018   YURR
Perfektný komment, ďakujte všetci čítajúci za pravdivý komentár o dnešnom progrese väščiny populácie civilizovaného sveta...
11. 10. 2018   Mira
Nekontrolovatelne tlacenie penazi moze robit iba centralna banka , ktora nie je statna ale je vlastnena tymi o ktorych sa nehovori. Ako vo vcerajsej Pravde povedal Panis „Recesia môže byť spôsobená klasicky FED-om, ktorý sprísni menovú politiku až natoľko, že ekonomiku pridusí,“
Takisto Venezuele zablokovali zahranicni partneri splatky statneho dlhu a krajina sa zo dna na den stala insolventnou.
Ale moze za to skorumpovany rezim( ktory neodovzdal ropu spravnym koncernom a statom)
10. 10. 2018   kakadu
Útok USA na Venezuelu, priniesol iba radosť z týchto štatistických ukazovateľov,
akými sa západní ideológovia a propagandisti ukájali celých 70 rokov,
počas vykresľovania biedy v Číne, až pokiaľ sa neprabrali do reality,
v ktorej Čína ekonomicky predstihla ekonomiku EÚ aj USA
Rovnako sa už 50 rokov ukájajú na štatistických ukazovateľoch o Cube aj Severnej Kórey,
z ktorých stále častejšie prenikajú obrazy a spokojnom živote ľudí,
ktorí nemajú nedostatok,
ktorým nám západní imperialisti dodávali radosti z toho,
že aha ako sa máme dobre proti Cube
12. 10. 2018   Lubo
Presne tak!
1/1