Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimálna mzda: Áno, či nie?

10. 10. 2018   M. V.
Minimálna mzda robila v minulosti problém v rozpočtových organizáciách, ktoré museli zamestnávať často aj minimálne potrebný pomocný personál. Týmto ľuďom sa mzda dvíhala a vysokokvalifikovaný mi odborníkom nikto nepridal ani cent. Napokon bolo nutné pomocné a už nepotrebné pozície zrušiť. Títo ľudia sa na nich ocitli ako zdedení z minulosti, keď bola výrazne iná náplň práce, ktorá po prechode do Únie zanikla. Na druhej strane aj vysokokvalifikovaná práca už nebola a asi už nie je na Slovensku potrebná a to je ten rozpor, ktorý živí nezhody v tripartite o tejto otázke a asi bude potrebná nejaká tetrapartita. Mzdy nemôžu byť nástrojom vyháňania ľudí do zahraničia a ich nahrádzaním vandrovníkmi.
9. 10. 2018   jano
Já im dám chamrať akási nenažraná. Minimálnej mzdy by sa im chcelo ! Buďte radi že robíte svoloč jedna. Za to že robia, ešte ich aj platiť budem. To víš !!! To oni by mali platiť nám podnikateľom, že ich vôbec zamestnávame ! banda lenivá !!!
9. 10. 2018   apoliticky
hjazel vydrbany ako ty...patri do basy !...tam by si robil pre spolocnost zadarmo...a neparazitoval na robotnikoch !...byt mna ty darebak si tam !
9. 10. 2018   Jozef
Jednoznačne, áno, lebo čím vyššia minimálna mzda, tým viac odvodov do štátu a tým viac bude na rozkrádanie a na balíčky. Otrokovi za pásom, ktorý robí za žobračenku je jedno, či zarobí v čistom 450, alebo 500 eur, stále bude chudák, ale pre štát pri toľkých zvýšeniach minimálnej mzdy to bude slušné navýšenie, keď sa mu na to zloží cca 400-450 tisíc pracujúcich. Na SVK pracuje za mzdu, ktorá nie je ani minimálna, cca 140.000 ľudí. Ďalších cca 250 - 300 tisíc, dostáva len niečo viac, ako je minimálna mzda. Takže z každého navýšenia je vyšší aj príjem do št. pokladnice a hlavne o to tejto našej sociálnej vláde ide, robotníkov má na háku.
9. 10. 2018   @@@
ano najlepšie je sa vždy vyhovoriť na štat :D
9. 10. 2018   Lolo
Problem je v tom, ze napriklad v EU, medzi kolonialistami a koloniami, panuje v urovni minimalnych miezd velky a hlboky rozdiel.
Zatial co napriklad v Germanii, tahunovi ekonomiky EU, ale aj tahunovi migracie do EU, maju minimalku na urovni 8,5 eur-hod, popri tom este minimalne mzdy odborove, pre rozne pozicie v priemysle a sluzbach, na urovni cez 12 a viac eur na hodinu, tak v koloniach sa priemer pohybuje pod 4 eura na hodinu, malo kde 5 eur a malicko viec.
Zatial co v kolonialistickych statoch, je minimalka podporovana dalsimi ulavami na daniach, odvodoch, rovnako status zamestnanca na tejto mzde je spustacom roznych socialnych balickov, tak v koloniach EU, znamena skoro nadpriemerny status bohateho zodvodovania a platenia dani, bez naroku na akekolvek dotacie socialnenajma na energie, byvanie, alebo nedajboze potraviny.
Pritom ceny tovarov, ako su potraviny, energie, su v EU prakticky rovnake, ak nie v koloniach vyssie, tak by mala platit prakticky v celej EU metrika jednotnosti, co sa tyka minimalnej mzdy.
Ak uz platime jednou menou, nieje predsa problem mat aj jednotne dane, odvody, poplatky a aj ciastocne mzdy.
Na to,ze sa straca uplne identita statov, narodov a v mene integracie prakticky zanikaju odlisnosti narodne a zvyklosti, do sedej masy europanov, mzdove rozdiely tvoria uplne tvrde nacionalno-ekonomic ke rozdelenie EU, prave na kolonialnu chudobu a bohatych kolonialnych imperialistov.
Je to zaujimave, ale je to tak.
1/1