Názory čitateľov


Názory k článku:
Menové vojny: Odpor voči Trumpovi rastie, dominancia dolára klesá

9. 10. 2018   Ajtebarazklepnepepka
Keďže zatiaľ všetky známe ríše zúfalo skrachovali, je zrejme len otázkou času, kedy to postihne našich obéznych amerických priateľov.
Asi to však nebudú severokórejské nukes, ruský Novičok, ani iránske blchy, ale obor sa zrejme bude musieť rozpadnúť zvnútra.
Vďaka svojej super-totalitnej štruktúre - dvojstranovej "pluralite", 18-tim tajným službám (kam sa hrbú Stalin a Hitler), jednostrannej vízovej izolácii a hlavne absurdne gigantickej hromade - doslovne planetárnej - najroztodivnejších zbraňových systémov doposiaľ odoláva a geniálne je, že sa jej to darí predávať ako humanitu, ľudské práva, liberalizmus, slobodné podnikanie, demokraciu a ostatné - evidnente nezmyselné kydy. Lebo už US prezident, armádny generál Dwight Eisenhower s hrôzou pochopil, že kľúčom k úspechu je obludný vojensko-priemyseln ý komplex a on to naozaj musel vedieť, lebo ho pomohol vytvoriť.
Najväčšia svetová banka (asi nechtiac ?) zasa pomohla odhaliť, že tento komplex je riadený - podľa jej vlastných slov - "plutokraciou" - čo veru s demokraciou naozaj nemá veľa spoločného.
Keďže však nemáme ani nukes, ani Novičok (okrem toho, čo je na Babišovej skládke vo Vrakuni) a niektorí už ani na tie blchy - ostáva sedieť, čakať a v AmCham-e konzumovať každoročne na Deň nezávislosti moriaky (sú výborné :)
Ale niečo raz príde - možno rozpajedené baby #MeToo, ktoré pán Trump iste vyldil Kavnaughom k super-orgazmu ;)
8. 10. 2018   nnn
konečne treba opustit dolar! ten je nastroj na vydieranie, prevraty a sankcie voči krajinam po celom svete!! tí čo to už chceli zrobit davnejšie tých usa povraždila!! vid kaddafi, Saddam , a kopa iných krajin!!
8. 10. 2018   klustout(member)
A čo tak planetárna spoločná mena? Nevytvoríme?㇨ 0;™🥨
9. 10. 2018   Džon Dou
Plaňetárnyj Rúbeľ?
1/1