Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo Nemci nemajú Silicon Valley: Za svoj neúspech sa hanbia

2. 10. 2018   Keďuvudíšdruhéslnkonebudetoslnko
Vojensko-priemyselný komplex.
To je skutočná odpoveď :(
Tento desivý termín nevymysleli červení ideológovia z Kremľa, ale prezident USA - armádny generál Dwigt David Eisenhower, ktorý ho v dobrom úmysle vlastne pomohol vytvoriť - no ku konca života bol zdesený, aký obludný alien z toho vyrástol ...
Mechanizmus je prostý - armáda dokáže z daňových poplatníkov vyžmýkať, koľko len chce - stači postrašiť zlými Rusmi (štandardný scenár), zlými Kórejcami (jediný, kto tam niekomu strašne ublížil sú však Japonci a Američania), zlými Číňami (nová fazeta) a možno čoskora aj zlá EU (dôvod prečo Amíci pre svojho vazalského, ale na smrť oddaného spojenca (preto DeGaulle odmietal UK do EU vpustiť - tvrdiac, že to sú americkí špióni :) zorchestrovali Brexit).
A s penizmi potom možno robiť hocičo - lebo utajenie. Akonáhle však niekto niečo utajuje, robí to preto, lebo je krivák a chce niekomu inému zle, takže preto raz bude utajovanie (a klamanie) postavené mimo Zákon. Ale nejakôr po IIIWW - termonukleárnej, ktorá však už vlastne začala - len je zatiaľ ešte "studená" (šance však je, že prebehne veľmi rýchlo - plány generánych štábov rátajú s maximálne pol hodinkou - z potom to bude mať minimálne 2,5 gigamŕtveho už za sebou :)
Celá IT - hardware, software aj s celou mikroelektronikou a ostatným internetom vznikla len a len a výhradne z potrieb armády (delestrelectvo a vývoj nukleárnej zbrane) - aj keď je pravdou, že z toho dnes profitujeme všetci (dokonca ani ten teflon nemá nič s NASA - hoci aj NASA je len súčasťou zbrojenis.
Preto žiadna iná krajina na svete nemá (a nebude mať) tak rozvinuté IT ako práve USA. Ani Rusi, ktorí by to síce radi urobili, ale na to nemajú. Nie, že by nemali mozgy - ale nemajú peniaze. Lebo kým oni na WWII skoro vykrvácali (doslovne :( tak USA sa neskutočne nabalilo (vojnové dodávky GB a ZSSR - len kým Stalin platil zlatom a diamatmi z Jakutska (na čo mu stačilo pár gulagov a oponentov) - UK stratila všetko, čo nazbíjala po svete za svojich imperiálnych čias)
A čo myslí pán Trump, keď hovorí, že urobí Ameriku znovu veľkou ? Ako každý zločinec, chcel len zopakovať, čo mu už raz vyšlo - aj keď to nebol on, len jeho
predchodcovia.
Má to byčť znovu Veľká vojna - proti večne nenávideným Rusákom (hoci s komunizmom už dávne nemajú le absolútne nič spolčné) a najnovšie aj Číňamom. A ktože to má celé znovu zaplatiť - nuž, ako obyčane (WWI, WWII) - sprostí Europania.
Smutné je, že ono to už beží, akurát si to zatiaľ nikto nevšimol ...
PS americký aj sovietsky kozmický výskum vznikol na troskách III. Ríše a nebyť výsledkov nemeckého výskumu, tak by si boli mohli akurát tak hádzať bumerangy a nie konštruovať rakety ! Bohužiaľ tiež vojenského výskumu :(((
1. 10. 2018   Lolo
Preco Germani nemaju udolie silikonove?
Lebo nemaju na to ludi.
V USA sa do toho udolia natlacili firmy z investormi a to aj z velmi rizikovymi investormi, ktore pritahovali vseliake individua, napriklad aj Elona Muska z celeho sireho sveta.
Aby tieto entity prezili, museli spavat na matracoch v garazach, stanoch a karavanoch v dodavkach, alebo aj pivniciach, neskor v kancelariach, openspace a podobnych nudzovych rieseniach. Zivot je tam drahy, ale nieje tam zima.
Jedli burgery, vymyslali nemozne, na kolene letovali a skladali nasu sucastonst.
Pisali zdrojaky poleziacky v odpadkoch, neumyty, neoholeny, vlasaty, od doby dot com bubliny, ako take prasiatka.
Na rozdiel od takej Germanie, kde je zavedena prisna uniformita, na urcite pozicie treba mat aj patricne vzdelanie, nejde spavat v dodavke, lebo je tam aj zima, v robote spat nieje mozne, je tam vysoka miera zdanenia a tiez vysoke odvody.
A co tam maju navyse, je silny socialny system, ktory z velkej casti demotivuje mladych ludi inovativne a kreativne pracovat, lebo aj byt nezamestnany, je v podstate mozne, vidno to dnes na neoeuropanoch, ktori sa tam valia v milionoch.
Po vstupe vychodnych kolonii do EU, zaviedli na ochranu pracovneho trhu obmedzenia a nezamestnavali prave takych ludi, co by im take silikonove udolie odmakali a zalozili mu nejake zaklady. Nechceli tam ani robosov a drotarov z vychodnej europy, co by chodili od malty, alebo zo spinavymi rukami na obedove menu.
Apson v prvych rokoch vstupu kolonii do EU, urcite nie.
Vysledkom je, ze dnes su schopny integrovat aj celu afriku, aby nevymreli, alebo aby aspon % neoeuropanov z krajin podivnych, trocha pracovalo.
Preto nemaju silikonove udolie, ako v USA.
1. 10. 2018   mino6
Celý svet raz bude plakať že si nechal vnútiť len operačné systémy z USA, každý na to kašle pritom Nemci sami zistili že Makrelu odpočúvalo a sledovalo jej komunikáciu na PC CIA. Keď to tým blbom nestačí, nech strkajú hlavu do slučky, dobre im tak.
2. 10. 2018   Todruhéslniečkojetermonukleárnaexplózia
Zaujímavá otázka je, či sú Google, Facebook, Microsoft a ostatní súkromné, alebo štátne firmy ?
Na prvý pohľad idiotská - veď slobodný trh, ľudské práva a bašta demokracie - nie ?
No áno - aj nie.
Lebo State Department a ostatné nekonečné množstvo federálnych orgánov, ktoré k súkromnému podnikaniu pristupjú v skutočnosti rovnako, ako ˇustredná Štátna Plánovacia Komisia k štátny pdonikom za socíku.
V USA studená vojna ešte neskončila - a ani neskončí, lebo dobre živí priveľa ľudí.
Takže vštky tie súkromné firmy musia reportovať a riadiť sa reguláciami, Inak slobodný trh, ľudské práva a bašta demokracie veľmi rýchlo končia a nasleduje prekvapivo tvrdé väzenie. Ako sa nepríjemne presvedčili na vlasntej koži aj mnohí nemeckí obcjodníci, ktorí predávali US technológie do ZSSR a nevenovali pozronosť nariadenim State Department, keďže sa jendalo judikatúru cudzieho štátu.
Verím US obvineniam, že čínske SW sú pod kontrolou KS Číny - lebo Amícu veľmi dobre vedia, čo robia sami.
Takže ak používate OS Windows s databézou ORACLE na HW Intel a s coudovými službami Facebook, WhatsApp, či Amazon, alebo Google - de facto sedíte vo vyšetrovni NSA a to dnes už v reálnom čase ...
Do not wake up Neo, it is too late :(
1. 10. 2018   M. V.
Presunuli sa na zostupnú trajektóriu jednoducho už žijú z nejakej mýtické minulosti a naviac ich kolonizoval rurálny ľud, ktorý civilizáciu odmieta. Prispôsobujú sa v záujme vlastného prežitia.
1. 10. 2018   classic chess
My sa hanbiť nemusíme. Máme Silicon Hillock, Silicon Mound, aj Silicon Mountain. U celebritiek.
1/1