Názory čitateľov


Názory k článku:
Britská libra voči doláru prudko oslabila

22. 9. 2018   Konevmckeeposilnili
To je zrejme dobrá správa pre britských výrobcov (teda ak ešte nejakí ostali ?) a zlá pre britských turistov (ktorých však už beztak nikde nechcú, lebo arogantnosťou a hlučnosťou porazili tých nemeckých a svinčíkom aj ruských)
Tí čo zarábajú na svetových financiách zase bohate zarobili - lebo shortovali - ale veď inak by neboli britskú libru prudko oslabili. No a drobní investori zase preroblili, lebo to je ich úloha v dokonalom súkolesí.
Takže britská libra oslabila, lebo oslabiť mala - samozrejme to nemá žiaden vzťah Brexitom a jeho organizáciou.
Je totiž asi jasné, že Brexit nie je organizovaný za účelom spolupráce s EU, ale za účelom jej zrušenia.
A teda je zrejme veľmi naivné a hlavne neodborné očakávať, že úspešný Brexit môže prebehnúť priateľskou dohodou, keďže jeho jediným zmyslom je nepriatelstvo.
Brexit postavený na spolupráci by predsa poprel sám seba, takže ak by sa ho takouto formou nebodaj podarilo urobiť, tak by zničil sá seba :)
Tak či onak, najvýznamnejším jazýčkom na váhach sú Íri, lebo je jasné , že práve u nich bude nutné obnoviť (u nás voľakedy tak obľúbenú) hranicu s po zuby ozbojenými vojakmi, vlčiakmi, telesnými kontrolami a ostatným ostnatým drôtom.
Angličania totiž strategický Donegalský koridor nepustia - už len preto, že nepotrebujú, aby im EU čumela na nukleárne ponorky z škótskeho Farlane.
Čo však v tomto historicky kritickom období zaujíma írskeho prezidenta (ako vrchného velitla ozbrojených síl) ?
Kone.
A čo zaujíma írskeho premiéra (taoiseach) ?
Dúhové pochody :)
1/1