Názory čitateľov


Názory k článku:
Lacná pracovná sila: Aj v Európe ľudia robia za almužnu

24. 9. 2018   Kritik
Všetko závisí od hospodárskej sily krajiny. Tá je závislá od sebestačnosti krajiny (vytvorenie pevnej meny) a od prevahy vývozu nad dovozom. Nehovoriac o tom, že v rámci sebestačnosti treba otvárať niekedy aj neatraktívne odbory, prácu však možno zabezpečiť pre všetkých občanov. Vo vedení krajiny to chce len šikovných ekonómov a nie šéfov politických strán s domnelým patentom na rozum, ktorí sa starajú výhradne o svoje záujmy a seba s tým, že na ostatných nezáleží. To naozaj k ničomu nevedie.
24. 9. 2018   Lolo
No a co u nas v kolonii?
Nam stavaju montazne fabriky, pridanu hodnotu exportuju na zapad.
Mzdy ktore mame, su na zaplakanie, almuzna je slabe slovo.
Navyse aby sme mali vobec daco, co sa da povazovat za domov, si na to musia ludia brat uver.
Nikto nepremieta do vysky miezd, napriklad naklady cestovne.
Na druhej strane, co by dali u nas sicky, co im zburali fabriky, za sitie odevov doma, keby sme mali tradicnu znacku "Hand made slovakia" a to je povatsinou len domaca palenka, alebo velkonocne ozdoby.
24. 9. 2018   Kritik
Súhlas.
24. 9. 2018   Dig
Vidíš ale, že šmejd ako F.I.CO podporuje vlaky zadarmo a asi budú aj autobusy zadarmo ale NIE JE PRE TÝCH KTORÍ MU DO ROZPOČTU NOSIA PENIAZE, on radšej podporí študentov a dôchodcov - všetko potenciálny voliči.
24. 9. 2018   M. V.
Prisťahovalci chcú všetko okrem práce na zaistenie ich existencie a dnes už zbytočná OSN ich v tom výdatne podporuje takzvane len doporučenými dokumentami. Majú mať nárok na všetko v mene nejakých fantáziou inšpirovaných deklarácií, ktoré pochádzajú práve z New Yorku a niektoré ešte len čakajú na jesennú edíciu. Vśeliaké kompakty a podobné nezmysly, ktoré rozvracajú štátnosť a nahradzujú ju chaosom.
24. 9. 2018   Kritik
Súhlas.
24. 9. 2018   Dig
Neriadenú migráciu sme nikdy nemali dovoliť - riešenie bolo jednoduché zachrániť OK ale odviesť späť odkiaľ prišli a za mesiac by bolo po migrácii. Ak tých ľudí potrebujeme zaviesť niečo ako má USA alebo KANADA zelenú kartu v našom prípade sa už hovorilo o modrej karte a presne definovat o akých ľudí je záujem. Ale nevoziť sem ľudí ktorí bude treba len živiť, nevedia jazyk a nevedia nič robiť.
25. 9. 2018   Poznámvásvštkýchvyfilckyzákerácke
Na Slovensku sú nejakí prisťahovalci ? Sa zobuď. Akurát tak Slováci :) Ale napríklad v takom Nemecku bol už pred 40-timi rokmi každý desiaty Nemec v skutočnosti prisťahovalec - dnes je každý piaty.Ale zrejme to sú penzisti, sediaci v nejakom skrytom domove, lebo vo všetkých EU štátoch strtneš na ulicli len prisťahovalcov. Iste, veľa ich je z Indie, Vietnamu, či Afriky - ale najviac ich už aj tak dnes hovorí po poľsky, po rumunsky, po rusky, po česky, po slovensky, či estónsky/litevsky/l otyšsky, alebo ukrajinsky. 99% z nich chcú len slušne robiť, slušne bývať a nebyť vystavný zvôli svojich policajných orgánov, ktoré si síce nalepili nálepky, že pomáhajú a služia, ale v tom lepšom prípade v skutočnosti iba chránia zločincov, nežne označených ako "informátori" a delia sa s nimi o výsledky toho, čo v svojej zvrátenej demokratickej predstave považujú za podnikanie. Nuž a celá EU politika je le o tom aby tých donútených prisťahovalcov vytvorilo čo najviac, lebo potom sa nich všetci vyvŕšia, takže ich zbavia občianskych práv a urobia z nich ešte väčích otrokov, než je zvyšok daňových nevoľníkov. To je zmysel hry. Ale sú aj výnimky - takzvaní politickí emigranti - v skutočosti agenti / rozvracači - ktorí si vymohli takúto formu odmeny. Tí naozaj pracovať - ani nikdy nič platiť nebudú :)
1/1