Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomická nostalgia: Lepšie už bolo, budúcnosť je bezútešná

21. 9. 2018   kakadu
Počas socializmu sme bodovali krajšie zajtrajšky
a po vyčerpaní zdrojov východného bloku,
ktoré nastalo privatizačnými rabovačkami majetkov štátu, po kontrarevolúcii 1989,
nám imperialisti sľubujú bezútešná budúcnosť
a už sa vôbec neboja, že ich povešiame,
ako povešali naši predkovia ich imperialistických dedov.
21. 9. 2018   jojo
prosim ta keby si radsej nedristal, co tu zapad take uzasne uz len vycerpal, keby ten tvoj uzasny socializmus fungoval, tak nie sme teraz zobrota europy oproti vyspelemu zapadu !!! jednoducho cely socializmuz tahal vsetkych do zaostalosti a do sraciek !!!
21. 9. 2018   apoliticky
Netrep somariny !...z ktoreho ustavu ta pustili ?! ...za socializmu bolo skolstvo, zdravotnictvo zadarmo a na vysokej urovni !...mali sme sebestacne polnohospodarstvo !...a vlastnu armadu aj priemysel !...a co mame teraz ?...Montazne haly ktore ani nie su nase !...nemame armadu...tych par scautov neratam !...zdravotnictvo a skolstvo?...na urovni africkych statov a pre mnohych nedostupne ! ...polnohospodarstv o v podstate neexistuje a dovazame jedy zo zapadu... nezamestnanost, zobractvo...co za socializmu nebolo ! ...mam pokracovat ?! ...keby nebolo prevratu v 1989-tom...tak ten tvoj slavny zapad by sa bol zosypal!...ale nevadi...len si kupil cas na ukor vychodnej Europy !...zosype sa coskoro !
22. 9. 2018   Hockenberry
Nerozčuľuj sa škodí to zdraviu. To nevysvetlíš idiotom, ktorí si myslia, že keď môžu vycestovať za hranice, tak to je vrchol všetkého. Počkaj pokiaľ 30% z nich nedostane raka, doondiate kĺby, chrbticu
a podobné radosti - to uvidíš tú zmenu orientácie. Keď ich dcéra, syn zomrie na ceste, alebo na ceste po CTčkach, kde sa nemohli dostať, pretože bezdomovec ožran má full servis zdarma a prioritu No.1. Keď zistia, že ich deti sa učia samé sračky, že nemajú učebnice niekoľko rokov a prípadne ak majú tak je to čistý, destilovaný extrakt z houna, tak potom na to prídu.
Teda tí, ktorí tu zostanú - tá špeta. Zvyšok bude utierať rite v germánii, čistiť stajne v anglánii a popritom svorne sa starať o pohlavné ústrojenstvo "chlebodarcov"
To je naše prekliatie - bližšie cudzie ako svoje.
26. 9. 2018   Lubos
Este by som dodal. Ze bohaty zbohatli a chudobny schudobneli. Nevlastnime uz nic, ani elektrarne, vodarne, plynarne. Vsetko je v rukach zahranicnych investorov. Vykupuju nam pomaly aj podu. A postavia nam najomne byty za ktore im budeme do smrti platit. Ani detom nenechame nic, lebo postupne chcu vsetko len prenajimat. Jak ludi cez agentury tak byty. Budeme len platit a tych par bohatych bude mat aj na dovolenku v zahranici. Ostatok na autach a busoch na tyzden do Chorvatska alebo Bulharska ak im vyjdu peniaze.
21. 9. 2018   salamander
ale ved nas media, banky, politici pomalicky pripravuju, ze pride dalsia recesia a socialne problemy, nakolko najma v EU je rast len dosledkom tlacenia lacnych penazi do obehu a centralna banka sa pomalicky pripravuje, ze zastavi tlacenie penazi, tak pride tvrda realita a nafuknuta bublina splasne !!
21. 9. 2018   fero z BA
podobné je to v slovenskej gubernii.... napriek faktom veľa oviec verí, že že socializmu bolo lepšie
21. 9. 2018   Lolo
U nas v kolonii, nemozeme ani ratat, pred cim bolo lepsie a od kedy sa mame na houno.
V istom ohlade, sme krajina, kde sa mame stabilne na prd.
Politika a ekonomika krajiny, je tak odtrhnuta od reality, ze je uplne jedno, ci ludia chodia povinne do prvomajoveho sprievodu, alebo na lampionovy spreivod, pripadne zapaluju sviecky za mrtveho investigativca, ludske zdroje su stale zdrojomi.
Ci uz v dobe zapadneho protektoratu ZSSR, ked nam prisli v 68 roku pomoct zo zatvou na tankoch, alebo po 89 roku, ked sa komunisti stali kapitalistami, alebo dnes, ked je nedostatok pracovnej sily a platy su almuznou na prezitie v drahej europe.
U nas ked padne do vody politik, najprv vyplavu spinave peniaze a potom vyplava cisty komunista.
Nazor obcana je nepodstatny, liberalna demokracia, je roztriesteny paskvil kleptokracie.
21. 9. 2018   muchotravka
I napriek vážnosti témy ma pobavilo to pomáhanie pri žatve na tankoch a politik vo vode = hneď je piatok na prd krajší :).
1/1