Názory čitateľov


Názory k článku:
Rodová nerovnosť a dlhý život: Krajiny, v ktorých by ste nechceli zostarnúť

19. 9. 2018   Tenčosavyzná
Je "veselé" aké obrovské hory ľudí si v modernej spoločnosti zarábajú na deň svoj každodenný spisovaním takchto somarín.
Inými slovami, spoločnosť núti všetkých pracovať ako roboty (ste si niekedy vudomili, o koľko viac musíte pracovať, než vaša automatická práčka ? Tá totiž drvivú väčšinu týždňa iba stojí a čaká :) ale pritom len hŕstka ľudí naozaj robí nejakú užitočnu a potrebnú prácu.
Pritom aj také namáhavé činnosti, ako marketing, predaj, či management je v skutočnosti len zúfalá ilustrácia neschopnosti spoločnosti rozdelovať vytvorené produkty.
Nehovoriac o pedagogike - ale aj medicíne - lebo v tej úrovni, ako sa reálne robia, sú už v podstate plne automatizovateľné (podobne, ako pilotáž dopravných lietadiel o ktorej si väčšina ľudí myslí, aká to je náročná činnosť, no v skutočnosti moderné lietadlá už dávno lietajú samé a piloti len špekulujú, ako pretiahnuť letušky - ktoré sú u takého Ryanairu naozaj úplne a celkom zbytočné - ako letuška v električke :)
Takže nie je problémom AI - čiže "umelá inteligencia" - hoci v skutočnosti ešte neexistuje - ale ľudská sprostosť, ktorá hory prenáša :(
19. 9. 2018   @@@
no ano maš pravdu ....aj tu o tom pišu https://www.etrend. sk/relax/rastie-pocet -zbytocnych-dzobov-kt ore-deptaju-ludi-upoz ornuje-britsky-antrop olog.html
19. 9. 2018   @@@
otazka je do akej miery je to realita a do akej miery su to len domienky zostavovatelov rebrička ...napriklad usa tvrdenie že ludia pracuju nad 65 lebo vraj im to štat umožnuje ale nikto sa nezamyšla nad tym kolky v tom veku pracuju len kvoli tomu že v poslednej kolonke zabezpečenie maju mizerne vysledky v porovnani z holandskom maju len 50 bodov zatial čo holandania 83 pričom holandania maju produktivitu čiže to kolko ich pracuje po 65 veku len hodnotu 38 zatial čo usa 83.....takže nemožme spajať to že ludia pracujuci nad 65 rokov automaticky pracuju pre dobry pocit z prace a podobne kecy ked v realite to tak vôbec nemusi byť a vysledok može byť že su k tomu finannče prinuteny čo može dosť platiť o usa ....tym padom vysledky možu byť dosť skreslene pre tych čo žiju v dannej krajine ktory by hovorili potom niečo ine ako sa prezentuju vysledky
19. 9. 2018   hlupko
ludia co maju vela penazi by mohli prispet na vedu, ale neprispeli, a tak si nemozu dat lieky proti starobe :-D
19. 9. 2018   Blind Man
Najprv vlády všetko v spoločnosti rozyebali. Postavili mladých proti starým a tery tu vypisujú blivajzi. Toto len degenerované hovedo mohlo napísať.
2. 10. 2018   učiteľ
No a niektorí ani nedokážu napísať jednu vetu, bez gramatických chýb !
19. 9. 2018   Lolo
V koloniach EU, tieto problemy nemame, lebo budeme pracovat az do smrti, ktora ak budeme velmi chciet, pride skor, ako prvy dochdok, exekutor, alebo rodova rovnost.
Problem je, ze rodova rovnost je kravina.
Z muzov sa stavaju zeny, musia bojovat nielen z muzmi, ale zo zenami, zenskymi zbranami.
Vysledkom su stada homosexualov, metrosexualov, emov, samponov a hipsterov, lumbersexualov a ine dobove anomalie, uchylky a odchylky.
Stary ludia su problemom najma pre kleptokraciu, alebo vlady prezlecenych komunistov.
Je to prilis neekologicky odpad, ktory sa tazko recykluje, alebo odstranuje, v 90tych rokoch skusali starnucu generaciu rekvalifikovat zo sustruznikov, traktoristov a dojiciek, na zivnostnikov, socialnzch pracovnikov, alebo zametacov.
Stara garda nemohla byt hybernovana, dnesna kolonialna politika, potrebuje tych istych proletarov, do pasovej vyroby, zahranicnych montaznych zavodov, ale niesu.
Dbalo sa na vzdelanie, zanikali ucnovske odbory, niesu zvaraci, mechanici a obrabaci, len samy ekonomovia a pravnici, co sice vedia kvetnato rozpravat, ale hovno rukami urobia.
Vysledok je, ze dnes by sa hodilo smeru socialnej kleptokracii, ak by mohli vytahovat z hrobov starych proletarov, ale aj ti su uz len zombie, satorovany na almuznach, co dostavaju, na miesto smrtiacich injekcii.
19. 9. 2018   jajboli
"Super" rebríček, takže USA získali pozitívne body za to že starí ľudia pracujú, preklad: sú nútení pracovať do vysokého veku, lebo nemajú dostatok finančnej rezervy. Krásna ukážka ako sú rebríčky manipulovateľné.
19. 9. 2018   @@@
presne tak aj mna to ako prve napadlo že su nuteni ale oni to obratia a napišu že oni su tam dobrovolne a že to dokonca je prospešne ....asi opať len dalšia propganda toho aby aj slovakom dalej zyvšovali vek odchodu do dôchodku aby sme to oslavovali ako prinos :D
19. 9. 2018   M. V.
V dnešnej dobe nebudú nikoho držať na pracovnej pozícii, ak nesplní zdravotné kritéria a zvlášť je veľa ľudí, ktorí majú problémy so zrakom nekorigovateľné okuliarmi, ale treba injekčne podávať monoklonálne protilátky priamo do oka a len do jedného lebo na dve ani naše slovenské poistky nestačia. Taký problém vznikne náhle z plného zdravia a kto neverí nech sa opýta ako sú obsadené čakárne a listiny Makula v sietnici vypovie službu. Myšlienka zodrať sa úplne a potom zomrieť v prácii je chybná a neraz byť terčom nenávisti od ľudí. Z úsilia výkonných vzdelaných ľudí žijú len trochu horšie paraziti po celé generácie a zvlášť v citovaných USA. Škoda, že v tabuľke sa neumiestnilo Slovensko. Hneď by sa dala posúdiť jej metrika. Mnohí pracujú lebo musia po celoživotnom bezstarostnom užívaní.
19. 9. 2018   Neměljsemvásrádpochcípejte
Slovensko v tej tabuľke môžeš umiestniť kam chceš. Je to len znôška subjektívnych názorov, bez akejkoľvek kvalitatívnej, alebo kvantitatívnej súvzťažnosti k čomukoľvek. Je to to isté, ako vyčíslovanie hodnoty konkrétneho človeka. Účtovník ju stanoví na základa spočítania všetkých nákladov, optimista na základe schopností, výkonnosti a skúseností, obchodník na základe výšky dôchodku a životných úspor, moderný podnikateľský subjekt spočíta náklady a výnosy z recyklácie organického odpadu, idealista bude šermovať nekonečnom a poisťovňa na cent presne vypočíta prekvapivo malú sumu. A len slovenský sudca si vysúdi majlant z nemajetkoej ujmy ...
1/1