Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako získať pekný plat: Nie je to len o vzdelaní a voľbe práce

12. 9. 2018   juribald
aj s tou výškou to je asi pravda, robil som v samom centre BA a keď som išiel na obed, tak som stretal kopu ďalších obedachtivých zamestnancov. A tí chlapíci v na mieru ušitých elegantných oblekoch - asi bankári, šéfovia, zástupcovia zahraničných firiem - boli všetci ako z jednotky čestnej stráže - vysokí, urastení a sebavedomí. Ja mám vyše 185cm, ale pozeral som na nich dohora. Malých krpcov medzi nimi teda veľa nebolo, ak vôbec...
12. 9. 2018   Tenčotorobil
Starní vravievali "lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche". Alebo aj, "čo je doma, to sa počíta". V dnešnom svete veriť na akékoľvek prísluby lepších zajtrajškov je naivita - lebo sľuby sú zadarmo, a keď ten pako, čo som mu nasluboval zvýšenie platu začne vyskakovať, tak ho proste vyrazím ;) Teda ak zoženiem lacnejšieho :( PS to je, mimochodom reálny, demokratický Zákonník práce v dvoch vetách ...
12. 9. 2018   Kritik
Odkázať spoločnosť na trh práce na spôsob Miklošovej trhovej ekonomiky dokáže hocijaký primitív. Pre slovenskú ekonomiku sa po prevrate stala veľká časť prácischopného obyvateľstva nadbytočnou, nakoľko bolo doslova zničených viacero odvetví, ktoré sú príznančné najmä v otázke dosahovania sebestačnosti. Ak si toto neuvedomili poprevratoví ekonómovia, nemajú ich snahy hodnotu ani jediného centa. Nehovoriac o prepade zamestnanosti obyvateľstva. Takto hospodáriť dokáže len bezprecedentný neschopák.
12. 9. 2018   Lolo
Pekny plat ziskaju ludske zdroje z vychodnych kolonii EU, najma v zapadnej casti EU.
Problem ale nieje plat, alebo prijem ako taky, problem su skor dane, odvody, poplatky a naklady na zivot kazdodenny.
Ak naklady na zivot, tvoria prilis velku, alebo nepomerne vysoku ciastku, pricom este z volneho casu velka cast tvori preprava do zamestnania, pripadne naklady na prepravu, znamena to, ze nieco nieje v poriadku.
Rovnako si treba uvedomit, ze ako ludske zdroje, alebo motroci vychodnych kolonii, u nas doma, pracujeme nepomerne viacej, ako na zapad od nas.
Poctom odpracovanych hodin, patrime tam, kde v Germanii, by mali narok ist do dochodku, asi v 53 rokoch. Nase pracovne nasadenie, je podobne, ako v 60tych rokoch na zapad od nas.
Nam sice tahaju medove motuze, nasi socialny kleptokrati, ale pravda je taka, ze ani tie minimalne platy, ale ani priemer, netvori ani z daleka minimalku napr. v Germanii, nehovoriac o pocte odpracovanych hodin.
Pritom naklady na zivot a dane, pri tychto mzdach, ci almuznach, mame ovela vyssie, ako na zapad od nas.
12. 9. 2018   anonym
Výborný postreh.
12. 9. 2018   Lolo
Dakujem.
Problem je, ze som uz stary a nadbytocny.
Ale bohuzial, ak prepocitavam odpracovane hodiny v SR, alebo CR, je smutne, ze u nas, robime doslova ako otroci.
A to este za smiesne mzdy.
Lenze odbory to maju v pazi.
18. 9. 2018   Dig
Lolo snad neveris ze odbory za teba nieco zariadia, mzdy si musit obhajit a vybavit sam.
1/1