Názory čitateľov


Názory k článku:
Rodičovstvo vám zmení život, aj finančne

15. 8. 2018   Lolo
Tak z cisto ekonomickeho pohladu, je rodicovstvo nieco ako forma financnej sebevrazdy, ale takej postupnej, castokrat aspon na splatky.
Problem je, ze tradicna forma rodiny, /tata co ma penis, mama co ma vaginu/ sa zmenila na ekonomicky cinnu domacnot, ktora je produktivna, ale nemusi byt reproduktivna.
Reproduktivny su prevazne len obcania, poberajuci socialne davky, alebo rozne prispevky, zabezpecuju si alternativne byvanie bezpoplatkove, privod energii tukabelovym systemom, kurenie drevom z rezervacii zadarmo, alebo nan dostavaju prispevky.
Takto je mozne, ze sa mnozia na plne davky a su teda reproduktivny. Ich naplnou zivota, nieje pracovat, ale reprodukovat. Aj z chybami, ktore sa preprodukuju stale dokola.
Produktivne domacnosti, zasa musia z odvodov, dani a poplatkov, odvadzat socialnym sposobom, poplatky na reproduktivitu.
Musia platit za prenosove straty vo vedeni, dane a odvody, byvanie beru na hypoteku, auta na leasing, platia kazdorocne za revizie kotlov, dodavky tepla, spotrebne dane, nielen z alkoholu a cigariet..
Pri takomto sposobe pomalej sebevrazdy, na reprodukciu, pri vysokej produktivite, neostava priestor.
Nakolko stat tresta produktivitu, ale podporuje reproduktivitu, je sloodnou volou kazdeho, kto sa pre aku cestu rozhodne.
Vzhladom na vyvoj demograficky v poslednych rokoch, sa zda, ze produktivota vitazi nad reproduktivitou.
18. 8. 2018   muchotravka
Tá Vaša bludná mantra nie je aktuálna. Poznám rodiny s tromi deťmi a vôbec to nie sú pijavice zo sociálneho systému. Normálne sa starajú o deti a chodia do práce, len čo sú deti schopné ísť do jaslí.
Mať deti nie je finančná samovražda. Američania všetko prerátavajú na prašule, ale ak máte niekoho, kto sa o Vás postará i keď tie peniaze nemáte, je zvyčajne na nezaplatenie. Na to sa však musíte o deti dobre starať a byť k nim spravodlivý, poctivý, mať ich rád dávno a dlho predtým, než budete sám chorý a chudobný. Musíte byť ochotný vzadať sa trochy svojho pohodlia, aby im bolo lepšie. Nielen robiť dojmy dokonalého rodiča naoko pred susedmi a doma cirkus či zanedbávanie typu - šupnúť decku do ruky tablet a nech sa hrá samo, aby som sám mohol postovať nezmysly na facebooku. Deti Vám znesú to isté modré z neba ako Vy im, keď boli malé. A o tom je mať deti - najlepšia investícia do budúcnosti nielen finančná no najmä ľudská.
19. 8. 2018   fas@zas.sk
ono deti aj umieraju maju nehody alebo tak cize nemas istotu ani v nich (na margo tej najlepsej investicie) kolko motorkarov kazdy den mlady pomaly zomrie.. najlepsia investicia neexistuje...
1/1