Názory čitateľov


Názory k článku:
Talianska Liga: Euro čaká krach bez obmedzenia výnosov dlhopisov

14. 8. 2018   Lolo
Problem Talianov, Spanielov, Portugalcov a dalsich kolonizatorov je ten, ze sa im nechce sa stat Germanskym protektoratom, radsej Musoliniho, Franka, alebo podobnych diktatorov, ako spadnud do definitivneho protektoratu europskej unie.
Nam v Slovakistane sa stat nemoze, ze by na nas uvalili protektorat, alebo protektoratnu spravu, pretoze sme sa stali iba plnohodnotnou koloniou, alebo skor dominiom EU.
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. [1]
V protektorátoch síce jestvuje autonómna štátna správa, tá je však podriadená protektorovi či nejakému inému správcovi, ktorého dosadzuje ochraňujúci štát.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Protek tor%C3%A1t
Kolonie je závislé území nebo město bez vlastní vlády, které patří nějakému státu, ale není součástí jeho území. Od kolonií je treba odlišovat satelitní státy a dominia s vlastní vládou a oficiálně nezávislá, i když mohou být de facto ovládána jiným státem
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Kolonie
14. 8. 2018   Blind Man
Talianska Liga sa vyfarbila, takže už krákanie chorých vrán mám hlboko v piči!!!
14. 8. 2018   WorkingClassHero
no co druhopiliernici, kde ste ?
1/1