Názory čitateľov


Názory k článku:
11 vyvolených: Kto má toľko peňazí, aby dokázal financovať privatizáciu Tesly?

28. 8. 2018   hoax
Berkshire Hathaway - 65 miliárd dolárov: Buffett miluje predvídateľné odvetvia + Buffet kupuje hodnotu nie ..sny ...
13. 8. 2018   Blind Man
Tesla je odsúdená na krach a zánik. Valerij to povedali a myslím si, že má pravdu. Vraj budú lietať aj na Mars. Do riti budú lietať najbližších 100 rokov a nie na Mars.
10. 8. 2018   kakadu
Akcie Tesla padnú o 80% a register investorov sa poriadne rozšíri
10. 8. 2018   Radioamatér
Hm - a čo je vlastne na tej Tesle cenné ? Čo sa týka výrobku - obyčajný elektromobil, ktorý si dokáže postaviť každý schopnejší nadšenec (keď som si postavil e-bike, nevidím dôvod prečo by som si nepostavil aj elektromobil - teda nebyť byrokratických buzerantov (STK, homologácie, atď - ale s drobnými úplatkami - tak ako ich robia aj všetky tie Audiny, Mercedesy, či BMW - sa to dá tiež bez problémov). A elektromotor viem urobiť podstatne menší, výkonnejší a hlavne ľahší. Čo sa týka fabrík - tie iste chcú know-how - ale všetky bežné automobilky ich majú, takže to nemôže byť problém opajcnúť. Že by to automatické riadenie ? Ale to predsa nefunguje - a posledných nehodách je v podstate jasné, že ani tak skoro nebude. AI ešte potrebuje hodne vývoja a aj tak je stále je otázne, či bude elektronický otrok ovladateľný, keď konečne dosiahne tú úroveň, že mu bude možné zveriť činnosti typu šoférovania v bežnej premávke. Stačí si pozrieť Google Translator a hneď je jasné, čo je prehnaný marketing a v akej riti v skutočnosti stále sme. AI proste nefunguje. Takže na Tesle je cenné len to, čo na Uberi - manipulácia s obrovskými peniazmi, ktoré si naši americkí priatelia zjavne vedia vtvoriť z ničoho - a hlavne nikomu nechýbajú. Ak by Musk realizoval svoj projekt na Slovensku, tak už dávne sedí so Šikrhom niekde v Ilave ... Čo ma hnevá, je to, že Amíci sú takí šikovní, že vždy dokážu zariadiť, aby ich prestrelené huncútstva vždy zaplatili iní. Národný dlh vo výške dvadsaťtisíc miliárd dolárov je toho jasným dôkazom. lebo v tej sume je najkých smiešnych 50 miiárd naozaj omrvinkou :(((
10. 8. 2018   Lolo
No radioamater, to chapem.
Ak vyrobis na kolene doma motor do elektromobilu, to si teda skoro profesional.
Ja by som ta chcel vidiet, ako previjas motor do vysavaca, alebo ok, dobre, zijeme v ere bezkomutatorovej, tak nejaky vatsi BLDC motor.
Ja som na stare kolena a to nevidim poriadne, previjal motor z elektroskutra na pouzitie v podobe generatora, pre veternu elektraren a keby som nemal z pred 50 rokov prax v podobnych zabavkach, co sa volali "opravarenstvo tocivych a netocivych elektrickych strojov", tak to povodne vinutie, ani nedostanem zo statora.
Nehovoriac o upravach synchronneho alternatora z cudzim budenim, na permanentny magnet.
Fakt by som chcel vidiet, ako doma v dielni, navinies motor.
Okrem seba, som poslednych 30 rokov nevidel nikoho to doma robit.
Trafa navijat, to ano. Aj toroidne. To je pekna praca, ked sa to robi z laskou a citom pre vec, alebo ked si dakto vie spravit navijacku, alebo navijacku toroidov, napriklad z koliesok od kocika..
Ale vyrobit doma motor, uplne od piky, hoci aj asynchronny z kotvou na kratko, pre sirokofrekvencne napajanie, to pochybujem.
Ani plechy statorove nezozenies v EU, nevraviac o metglas, alebo este kvalitnejsich.
A kto vyrobi vysakavaciu formu? To si myslis, ze to zmastis na 3d tlaciarni? Alebo to vyrezes laserom? Take FeSi plechy, po laserovom reze, su na houno, nebudu fungovat.
Verim tomu, ze si natiahnes antenu, kupis radiostanicu, mozno ubastlis nejaku stanicu. Mozno si kedysi bastlil cely transciever. Zabil si pri tom roky prace, lebo zivot v ohrade sa nepocital v axiomach "cas su peniaze" proste si bastlil, lebo po robote bolo houno co na pracu. alebo obehaval burzy a zhanal suciastky.
Dnes keby si zacal skladat bateriu do EM, tak by prve clanky uz boli stare, nez by si posledny naletoval, alebo pribodoval.
Viem o com hovorim, rozobral som par EM, baterie pouzivam.
12. 8. 2018   hmm?
teda ty si sikulka.co prispevok to tvoj koment.nemrhaj svoj talent pisanim komentov pre ziakov co ti aj tak nerozumeju -uciteluDDDD
15. 8. 2018   spirit710
počuj a da sa vobec niečo vyrobiť ? ty vlastne ani nevieš o čom pišeš však?
1/1