Názory čitateľov


Názory k článku:
Ide to aj lacnejšie: Najvplyvnejší finančný revolucionár mení trh správy aktív už 40 rokov

8. 8. 2018   Peter
Uz aj na Slovensku zacal tento trend. Prvy s nim dosiel taky fintechoy startup. Je za tym ten tenista Hrbaty a jeho brat. www.finax.sk. Je to zaujimave. sledujem to..
19. 8. 2018   RedMan
bohužiaľ, tak to nie je, Finax má len najviditeľnejší marketing. (A úprimne, dosť v ňom zavádzajú.)
a) Finax nie je najstaršia, treba takí Capital Markets ETF ponúkajú cez 2 roky
b) ale hlavne voči fondom sú rovnako drahí, účtujú si až 2% p za "riadenie" portfólia. A tieto poplatky sú presne opak toho čo hovorí Bogle. Najlacnejšie je EIC so svojimi 0,3% za vyrovnanie obchodu a 0,3% p za vedenie účtu. (Inak povedané Finax je proti EIC 8x drahší.)
20. 8. 2018   financny guru
Finax si uctuje 1% za spravu, jediny poplatok pri investiciach nad 1000 eur. pri EIC zabudate na naklady samotnych podielovych fondov: manazersky 1,5% rocne a vyssie (spravidla 2%), vstupny poplatok do 5%. a casto si este manazersky poplatok nahadzuju aj financni agenti (poradcovia), cez ktorych sa jedine da investovat v EIC. A to nepocitam s mnozstvom atraktivnych zliav, ktore Finax ponuka. Inak povedane je EIC asi tak 3x drahsie ako Finax. O vynosoch podielovych fondov v porovnani s fondami ETF ani nebudem radsej hovorit. A netreba zabudnut ani na danovu povinnost pri podielovych fondoch, ktora pri fondoch ETF drzanych viac ako rok nie je.
6. 1. 2020   anonym
ja pouzivam EIC aj Finax , a EIC sa da nakupovat aj ETF takze ak by si cez EIC nakupoval len ETF tak ta to vyjde lacnejsie ako cez FINAX ale mas ovela mensiu diverzifikaciu.
to co je lacnejsie je krasne preratane tu:
https://ako-inv estovat.sk/clanok/151 1/velke-porovnanie-in vesticne-sporenia-su- pre-slovensko-skvela- novinka-a-investicna- prilezitost
7. 8. 2018   Lolo
Az budu u nas v koloniach znizovat poplatky, uz na ne motroci mat nebudu..
7. 8. 2018   Blind Man
Srať na fondy. Chudoba nimi dotuje boháčov.
7. 8. 2018   Citaj
Znizovanie poplatkov? Nase banky idu uplne opacnym smerom
1/1