Názory čitateľov


Názory k článku:
Rezort práce navrhuje zvýšiť v roku 2019 minimálnu mzdu na 520 eur

6. 8. 2018   Lolo
No ano, ale to su aj odvody a dane.
Mysleim si, ze mzda vyplacana do vysky cca 800 eur, by nemala byt zdanovana vobec.
Odvody by si mal kazdy platit pausalne, maximalne vsak zaklad soc. poistenia, by mal byt 110 eur a zvysok by mal doplacat stat, lebo sa jedna o do 800eur na mesiac, o zobracenku a zdravotne poistenie maximalne 43 eur,. strop 50.
Ale dan z prijmu, by sa mala pocitat az od sumy vyssej, ak rocny prijem prevysi 9.000 eur na osobu.
Co po zaplateni odvodov, ani pri 800 eurach motroci a ludske zdroje nedosiahnu.
Potom by tempo zvysovania platov, malo hlbsi zmysel.
Za okolnosti, ktore su dnes, si na zvysujucej sa minimalke, nabali vrecka akorat vladnuca kleptokracia, najma v podobe odvodov a dani, pre ludsky zdroj, je zvysenie mzdy tak zanedbatelne, pri zvysujucich sa nakladoch, ze v skutocnosti ma nakoniec menej.
Okrem ineho stale sa neriesi otazka pracujucej chudoby, energetickej chudoby a hypotekarnej chudoby, pretoze system dere z ludi peniaze sposobom, ktory by inde v EU, mohli nazvat kludne genocidou ekonomickou.
6. 8. 2018   @@@
založ politicku stranu a chod s tym do volieb ....a ked vyhraš tak to presaď ale o tom pochybujem žeby si niečo take aj keby si sa dostal k moci presadil a to je preto že rozmyšlaš presne ako typicky slovak len niečo chcem a nevidim nasledky a tie nasledky zisitiš až keby si toto čo si napisal zaviedol ....prva vec vypadky pre štat v takomto pripade by boli oborvske a ty navrhuješ aby tie dovdovy doplatil štat ako keby štat tie peniaze vyrabal ale v skučonosti opať ich berie len od teba ....po dalšie navrhuješ aby do 800 eur sa nezdanovalo nič a tu je dalši omyl lebo potom by to bolo tak že všetci by brali len do tych 800 eur a mnohy by dostavali len zvyšok na ruku aby sa vyhli plateniu dani to by ale spôsobilo len dalšie vypadky štatu na daniach a odvodoch ....takže ako vidiš zjavne to nemaš prepočitane len ty si ako mnohi slovaci tužia po niečom a nevidia dalej tužia po tom aby neplatili dane ale aby štat nadalej poskytoval rovnake služby a nechapu že takto to dokopy nejde nie je možne neplatiť dane a odvody a zaroven od štatu požadovať aby poskytoval nadalej služby pre občanov v rovnakej forme
6. 8. 2018   Lolo
No ano, ale ked sa na to pozres europsky, tak problem je, ze ceny tovarov a sluzieb, mame na urovni prevysujucej ceny v kolonizaotrskych krajinach, kde vyska minimalnej a nezdanitelnej mzdy, je na vyssej urovni ako u nas, ale zaroven sa pridana hodnota zdanuje z kolonii tam.
Ja nemam nic proti minimalke v Slovakistane, ale ak minimalkari, musia z odvodov a dani, platit viac, ako minimalkari v Germanii, niekde je chyba.
Navyse urcite socialne modely su transnacionalne a celoeuropske, ale u nas sa tavrime, ze sa nas to netyka.
Radsej zbankrotovat, ako Greci, alebo v buducnosti Taliani, ci Spanieli, ako ohybat zelezo, na bedrach motrokov v kolonii.
Problem je, ze u nas uz nieje co privatizovat, ludi o uspory pripravili davno.
Radsej sa nechat humanitarne zivit, ako driet na bohatych kolonizatorov.
6. 8. 2018   @@@
ale tu minimalkari neplatia viac ....v nemecku pri minimalke 1500 eur dostane v čistom okolo 1100 eur takže aj tam mu štat toho dosť zoberie len tu si ludia myslia že im štat neberie nič čo je len naivita lebo to prečo oni zarabaju viac je preto že im aj firmy platia ovela viac
1/1