Názory čitateľov


Názory k článku:
Výhodou Slovenska je skúsenosť v oblasti automobilovej výroby

5. 8. 2018   fero z BA
SR sa musí jednoznačne orientovať na schopnosti mladých v úplne iných oblastiach ---- robošov, ktorých naučíš robiť za pásom je plný svet a najhoršia budúcnosť pre krajinu. Svet je o inom lenže komunisti zo SMeru nahnali krajinu do slepej uličky. Východ z nej bude dlhý a veľmi ťažký. Ak sa to vôbec podarí
5. 8. 2018   Lolo
Problem nieje pracovat za pasom, v bani, alebo dakde vo valcovni plechu, ci ako manipulant v sklade.
Problem je, ze platove podmienky, ktore vytvaraju za znacne dotacie investori, alebo skratka zamestnavatelia ludskych zdrojov, su vytvarane dotacnym sposobom a vyska mzdy, nedostacuje na bezny zivot, to znamena bezne prezitie. Prezitie spociva toziz v tom, ze sa ludia mnozia. Prezitie neznamena ze z vyplaty su motroci schopny splacat hypoteku a neumru hladom. Prezit neznamena vysku veku v ktorej sa priemerne umiera na opotrebenie, ale prezit znamena mat deti. Nie adoptovane z Afriky, virtualne cez net, ale vlastne, zo zenou /dnes asi aj z chlapom/ ktore budu mat dalsie deti.
Akekolvek ine priznaky prezitia, ktore popri praci niekde vo fabrike, nevedu ku mnoziacej sa rodine, je vlastne statom podporovana genocida na vlastnom obyvatelstve.
A tam patri aj import pracovnej sily z inych kolonii.
Lebo otazka je, ak ju polozime inak, preco ludske zdroje z inych kolonii chudobnejsich, dokazu yabezpecit rodinu a mnozit sa, za mzdy u nas v otrokarnach a u nas to mozne nieje. Je to dosledok inej cenovej politiky, inej bytovej politiky, alebo kde je problem?
5. 8. 2018   M..V.
Požaduje sa hlavne lacná pracovná sila najlepšie s vysokoškolským vzdelaním zo strojariny a menežmentu ako druhá vysoká škola doplnená zahraničnými stážami. Žiaden strach. Taká už pláva do Španielska a príde len čo získa menežerske skúsenosti v hoteloch.
4. 8. 2018   Lolo
otázkou však zostáva zabezpečenie kvalitnej pracovnej sily do budúcnosti
Uviedla to analytička Slovenskej sporiteľne Katarína Muchová s tým, že na Slovensku by malo byť väčšie zameranie na vedu a výskum.
Je to analyticke bzucanie, okolo houna.
Ak sa nerodia deti, nerodia sa ani otroci /ludske zdroje/, ale ani vyzkumnici.
To co sa uz narodilo, za pasom robit nechce, pokial mzda staci akorat na prezitie v kralikarni, ktoru bude splacat ludsky zdroj po zvysok zivota.
Ludske zdroje, ktore sa dali strcit za pas, umierali hladom, alebo exodovali po murackach a drotarceni, po roku 89, do celej EU, zostarli, poumierali a dnesna generacia, znacne retardovana v rozvoji, proste makat maka, ale bud inde, za ine love, alebo to co ostalo, sa neda prehanat po gruni ako stado, lebo platove podmienky, neozodpovedaju bytovym.
nemozu sa sa stale ludske zdroje stahovat za pracou, alebo dochadzat. Niesu zvyknuty si stavat maringotky a karavany v oblasti fabriky. Nikto im to nedovoli a ani latrinu im nepostavi, nieto este nieco take, ze by im zahranicny investor, prispel na nejaku "nudzovu koloniu" v podobe unimakov, mobilheimov, alebo karavanovej plochy.
Takze to, co povazuje bzuciaca osoba, nad kopkou hnedeho vykalu, za vyhodu, je v podstate nevyhoda.
Ten, kto sa uchyti vo vyzkume, bude produkovat nic nehovoriace analyzy, ako p. Muchova, alebo z nudze bude makat za pasom, cestovat hodiny kazdy den z hladovej doliny, do doliny z automobilkou, aby mu po odpocitani nakladov na zivot, ostalo z hrubej mzdy, hrube houno.
Proste si treba uvedomit, ze ludia v kolonii niesu, teda domaci uz na trhu prace, sa trhat nebudu, lebo v cislach ostavaju len ti, co sa mnozia na plne davky, ale bohuzial ludke zdroje nevytvaraju, aspon do vyzkumu a vyroby urcite nie.
Stacilo by uplne malo, keby v pripade prichodu investora, automobilky, bolo z donutenia statu, postavene vedla fabriky aj nudzove ubytovanie, pravdepodobne by sa tu objavili rumunske, bulharske a mozno aj srbske kolonie ludskych zdrojov, vhodnych do vyroby.
Takto je Slovakistan len kolonia lacnej prace.
A uz pomaly ju prestavaju zvladat pocetne zastavat domaci, alebo tu narodeny obcania.
Dochadza k masivnemu importu pracovnych sil, avsak ziadne vyhody to neprinesie.
Peniaze odtecu, zisk z fabrik, do materskych statov, mzdy a odvody importovanych motrokov, do inych kolonii.
Na to netreba byt analytikom, aby podobne scenare sa uz neudiali a na zaklade toho nebolo mozne urcit vyvoj nasej rodnej hrudy.
1/1