Názory čitateľov


Názory k článku:
Príbeh Tesly pripomína náboženskú vojnu

2. 8. 2018   kakadu
Autá na elektropohom je slepá ulička
lebo z ohľadom na dnešný stav techniky,
slabú kapacitu batérii a ich vysokú hmotnosť,
elektromobily nie sú spôsobilé priniesť nejaký druh úspory energie,
ale naopak,
pre vysokú hmotnosť spotrebujú na pohon viac energie, ako vozidlá so spaľovacím motorom.
Nateraz je najrozumnejšie riešenie auto pohon motorom spaľujúcim zemný plyn
a výrazné znižovanie hmotností automobilov, zavádzaním do výroby kompozitov
a ľahkých materiálov ako plasty, keramika a zliatiny hliníka, titanu, horčíka.
2. 8. 2018   Lolo
Elektromobitita nieje nabozenska vojna, ani suboj fundamentu, ale je to byrokratmi podporovany fetis, ktory nema logicke odovodnenie.
Ak by elektrodebilita bola tak vyhodna a tak ekologicky prospesna, uz dnes, by sa jazdilo minimalne z 50% na elektromobiloch.
Ale prave pre problemy, ktore elektromobilita prinasa, bude stale nutne nejako pretlacat nezmysel do praxe skor nasilim.
Zo zaciatku to budu v bohatych krajinach dotacie, subvencie a odpustky, zatial co v koloniach restrikcie, podrazy a dodatocne poplatky, za spalovacie vozidla, pripadne zvysenie dani na PHM.
Ale ono to ma svoj dovod, hybe sa tak ekonomika a auta ako take, su dnes prilis malym luxusom, pre svoju cenu, tak staty zavadzaju poplatky a odvody, ci dane, ktore vytiahnu z kazdeho vozidla obrovke sumy.
Pocnuc prepisom vozidla a jeho prvou registraciou, poplatky za vykon motora, az po zvysne poistenie, rovnako aj vysoke spotrebne dane za PHM.
2. 8. 2018   Okoloidúci
Tam nejde o elektromobily - podobne, ako o ne nejde ani u Uberu - ktorý je tiež absurdne nadhodnotený (a takých firiem je v USA poslednou dobou ako maku). To, že elektromobily zatiaľ nemôžu súperiť s benzínovými autami (naftové bol tiež podvod) vie každý, kto mal aspoň trojku z fyziky na ZDŠ a ešte dlho tak ostane. Dá sa to samozrejme zmeniž politicky - ale politicky sa dá zmeniť aj otáčenie Zeme okolo slnka (čo sa - vďaka cirkvi - aj dlho dialo).
O čo teda ide ?
Nuž o samochodné - pleautomatické - autá, bez šoférov. Táto vízia, rozmená na drobné, dostane každého rozmýšľajúceho do kolien, lebo impakt na civilizáciu bude väčší, než bolo zavedenie elektriny, rozmach elektromotorov, či príchod záplavy počítačov.
Kto to nezachytí, tak sa ocitne úplne mimo a bezpodmienečne skrachuje, tí čo naskočia v správnu dobu sa utopia v peniazoch. Tu sa totiž bude valiť rieka tisícév miliard a hlavne neostane kameň na kameni - život každého jedného človeka sa totiž výrazne zmení, lebo sa zmení úplne všetko.
Problém ovšem je, že doba ešte nie je správna, lebo potrebná umelá inteligencia je zatiaľ stále fikcia. ˇuspechy dosiahnuté s neurálnymi sieťami sú síce úžasné a je vidieť aj úpornú (tajnú) snahu presunúť emulované riešenia za software do hardware (stačí si pozrieť astronomické ceny FPGA chipov :) no doterajšie vodomosti ako to fungovať a čo s tým robiť, aby to fungovalo lepšie (t.j. konečne použiteľne) sú stále žalostné ...
A ako zistíte kedy nastal deň "D" - nuž jednoducho: len čo vám Google Translaore poskytne naprosto bezchybný preklad Hviezdoslava do Angličtiny, či Goeteho do Slovenčiny - tak ste práve zaspali dobu a Zázračný Nový Svet vám ušiel pred nosom :)))
A tak tí, ktorí dokázali nakeťasiť na kvantitatívnom uvoľňovaní zúfalo pchajú nepotrebné stohy miliard do čohokoľvek, čo aspoň trocha slubuje nejakú návratnosť - skôr než im to zožerie inflácia a ostatné moderné finančné nástroje štátu.
1/1