Názory čitateľov


Názory k článku:
Najsilnejšia zbraň Ameriky môže prísť o muníciu

3. 8. 2018   Okoloidúci
Skrytá reklama na nákup zlata.
Síce som dodnes nepochopil načo komu zlato je - ešte aj na tie elektrické kontakty sa dá rovnko dobre použiť cín - ale zrejme sa jedná o duševnú chorobu alfa samcov a samíc.
Na druhej strane blockchain je už úplne o ničom, lebo stačí vypnúť internet a je po ňom. A vypnúť internet dokáže pri troche šťastia možno aj jedna jediná osoba :)
Čo sa týka ďalšieho vývoja sveta, tak zbraňové systémy sa už dávno presunuli z oblasti vojenstva do oblasti policajnej (u nás npríklad 1968 :) a dnešným najsilnejším vojenským prostriedkom sú naozaj (falošné) peniaze a dezinformácie
Prečo falošné peniaze - lebo ak majú byť najcennejšie dve naprosto zbytočné spoločnosti, ako Apple a Amazon, tak sa môže jednať len o podvod. Jablká sú síce celkom dobrou potravinou, ale učite nie tie rádobysnobské plastovo-plechové somarinky :)))
A čo príde ? Nuž denetické manipulácie. Lebo je smutný fakt, že väčšina ľudí, čo sa tmolí po tejto planéte je viac-menej narušená a príliš veľa z nich ovláda spoločenské dianie (napríklad za účelom hromadenia totálne zbytočného zlata). A nedá sa s nimi diskutovať, takže ich betónové hlavy bude treba vyliečiť inými spôsobmi. Našťastia jazdia na DNA a tak práve tam je ich slabina. Akurát treba vyprodukovať vhodné vírusy, ktoré ich poškodenéú DNA opravia urobia z nich normálnych Homo Sapiens (nie - už nikho netreba kráglovať - poškodené segmenty DNA kadejakých náboženských fanatikov a iných politických a managerských magorov sa už dajú opraviť počas jazdy :)
29. 7. 2018   spirit710
amerika nema menu dolar patri fedu a fed je sukromny teda nie amerika hybe svetom ale par židov
29. 7. 2018   adam
Amerika žije z bohatstva iných krajín ktoré majú nerastné-suroviny umelo tam vytvárajú nepokoje a bohatnú
1. 8. 2018   anonym
Kedze je dolar svetovou menou asi tych par ludi vie co robia.......
27. 7. 2018   anonym
Toto som už niekde čítal.
..
Asi tak pred piatimi rokmi.
...
A stále čakám a čakám.
...
A v akom stave je tá mena BRICS, ktorá mala zvalcovať dolár?
1. 8. 2018   hudec.valent@zmail.sk
dočkaj času ako husa klasu....
27. 7. 2018   REX
Zlato je zlato a to malo a aj má svoju silu už tisícročia. Žiadna papierová mena sa mu nikdy nevyrovná. Zlato bude priťahovať ľudí všetkých vrstiev ( ako chudobných tak aj veľkých investorov vrátane medzinárodných bánk, či jednotlivých vlád ) stále a v každej dobe, navyše sa dá využiť v elektrotechnike, v zdravotníctve, v priemysle atď. Určite je to veľmi zaujímavá komodita ak nie jedna z najzaujímavejších na Zemi. Takže určite sa ju oplatí vlastniť aspoň v nejakom tom primeranom množstve.
27. 7. 2018   Michal1111
Vam drbe? Co Vas kupil Rostas? Ved ten clanok originalne pochadza zo stranku typu xem a vek. Skor by sme sa mali zamyslet nad tym preco tuto konspiraciu prebrala TASR.
27. 7. 2018   zero
USSA, ako nositelia mieru a pokroku, jedinecna krajina, ktorej sa da doverovat zacala nosit mier najprv korea, potom vietnam, latinsku ameriku ani nespominam, potom nasledoval rozpad vychdneho bloku a naivny Gorby naletel slubom USSA. Pozri si video. https://www.parlame ntnelisty.sk/arena/mo nitor/Ze-Gorbacovovi- nikto-neslubil-stopku -na-rozsirovanie-NATO -Tu-je-VIDEO-ktore-tv rdi-opak-289743
Potom humanitarne bombardovanie Juhoslavie a nasledne arabska jar. Co este nas caka? Aku buducnost nam chcu priniest? Ak si pozorne vsimnes, ani jeden konflikt sa neodohral na uzemi USSA, ale mier chodia roznasat inde. Naozaj chyba obycajny zdravy rozum a nezmanipulovany pohlad, alebo sme opat v diskusii s trolmi, ktori su za to plateni judaskym grosom.
27. 7. 2018   Michal1111
Same zvasty pises.
28. 7. 2018   anonym
A ty same hluposti!
27. 7. 2018   Pepe
Kto je autor toho článku? Aký ekonóm? Je to zbierka bludov z ruskej dezinformačnej dielne.
27. 7. 2018   josnov@azet.sk
Pepe si zaostalý somár, ktorý by bol rád keby bol dolár zakonzervovaný aspoň na 200 rokov a ty Pepe s ním.
27. 7. 2018   Petrik2
Pokiaľ USA využívali dolár na ovplyvňovanie diania vo svete v určitej, ostatným svetom akceptovateľnej miere svet fungoval ako tak normálne . Ale cca v posledných 5 rokoch Američania túto dominanciu dolára začali zneužívať v neakceptovateľnej miere a to sa USA veľmi nepríjemne vráti. Je tu ale veľká obava z toho, aby Američania cítiaci že svet si vie poradiť aj bez nich, nevyvolali nejaký veľký vojnový konflikt.V minulosti to už pár krát urobili.
27. 7. 2018   zero
Velmi dobry clanok a zaujimava analayza a pomenovanie hlavneho zla vo svete.
Ako autor v clanku uvadza, USSA hlavne dolarom zotrocuju cely svet, ak sa niekto nepodriadi, utok najprv financny, potom domace nepokoje, potom humanitarne bombardovanie. Snaha zbavit sa dolara je preto nielen pochopitelna, ale aj logicka a mudra. Vdaka za clanok
27. 7. 2018   anonym
Krajiny co vsadzaju na zlato, sa tvrdo poucia, ze zlato nebude v novom menovom systeme figurovat.
Zlato moze v nasledujucich rokoch klesnut na 600-700$ za oncu, tipujem ze tieto krajiny ho zacnu v panike predavat, ked sa dostane pod 1000$ za 1 oncu. Svet bude dalej fungovat digitalnou menou, zlato ostane
Na sperky a spekulaciu!
27. 7. 2018   xxx
Je to iba zbožné želania, že sa zlato prepadne na 600-700USD/uncu, náklady na ťažbu narastajú, aký význam má ťažiť pri 40% strate? Vrchol ťažby máme za sebou, cena bude minimálne kopírovať zvyšujúce náklady na ťažbu. To isté sa týka striebra.
27. 7. 2018   anonym
Kazdorocne pribudne primarnou tazbou, okolo 1% z celkoveho objemu zlata, ktore bolo uz vytazene a je dnes drzane ako investormi, centralnymi bankami, ci jednotlivcami v podobe sperkov, minci, zliatkov. Problem je taky, ze pri poklese pod 1000 USD za 1 oncu, moze zacat tych 99% dnesnych drzitelov zlata predavat a moze to byt v panike.
Kedze sa US$ zhodnocuje oproti inym menam, a vacsina dlhov statov je prave v $, tak na splatenie rastucich dlhov bude sluzit prave klesajuce zlato. Teda za 3-5 rokov nebude
problem kupit oncu zlata za 600-700 US$. Narast americkej burzy plus narast hodnoty Americkeho Dolara su problemom zlata, ako aj rychlo rastuci dlh, krajin, kedze je
vystaveny vo vacsej miere v US $.
30. 7. 2018   inyanonym
Teda kazdorocne pribudne cca 1% zlata. Kazdorocne ale pribudne neidentifikovatelne mnozstvo dolarov, ktore je minimalne o rad vyssi, ako prirastok zlata (kedze agregat M3 uz FED oficialne nezverejnuje, odhajd moze byt 10-100%). Ako sa USA podari presvedcit drzitelov zlata, ze dolar je dlhodobo stabilnejsi/vyhodne jsi?
31. 7. 2018   anonym
Mas pravdu, ale aj napriek tomu je zlato v klesajucej tendencii a $ v rastovej !
Mnozstvo dolarov v obehu nema asi velky vplyv na cenu zlata.
Co s Tym urobime ?
1. 8. 2018   inyanonym
My nic. My sa mozme len pozerat ako a ci sa to tym amikom podari... Kazdopadne by som nevedel dnes povedat ze ma cena zlata klesajucu tendenciu.
28. 7. 2018   anonym
Striebro sa dnes tazi ako vedlajsi produkt pri tazbach inych kovov, naklady na tazbu 1 once su priblizne
4 US$ . Primarnych bani na striebro je velmi malo.....
Striebro je ultimatna spekulacia, neni to kov drzany v statnych rezervach ako zlato, je to v podstate
Priemyselny kov. Ma ovela vacsiu skalu pouzitia ako zlato, takmer vobec sa nerecykluje. Striebra je na zemi asi 15x viacej ako zlata.
Jeho cena ide hore spolu so zlatom, ak je zlato v rastovej tendencii. Ak zlato klesa, tak striebro klesa rychlejsie. Momentalne je na oba kovy velky tlak zo strany americkeho dolara, su v dlhodobej klesajucej
Tendencii.
27. 7. 2018   josnov@azet.sk
Si lepší ekonóm ako Mikloš s Klausom dokopy. Len že tí dvaja by boli za dolár predali aj vlastnú matku a verím že k tvojej deformovanej predpovedi nikdy nedôjde, ale ako utópia ja to možné.
1/1