Názory čitateľov


Názory k článku:
Bezhotovostná spoločnosť je švindeľ, stoja za ním veľké banky

30. 7. 2018   Matej
Hotovosť je drahá. A na tú cenu akosi autor článku zabúda.
- Vyraziť mincu 1 cent stojí 3 centy - áno je to extrém no ani 100 € bankovka nie je zadarmo.
- Jasne - panieze uložené doma v matraci nestoja majiteľa nič. Riziko vykradnutia je relatívne nízke ak to verejne roztrubuje, že ich tam má. No o banke nikto nemusí roztrubovať, že sú v nej peniaze. Teda riziko krádeže či prepadnutia je vysoké. Teda banka musí mať trezory (hlavné, pobočkové, bankomatové, na prevoz), pištolníkov a pancierové autá na prevoz, kontrolu aspoň 4 očí pri práci zamestnancov (lebo zlodejom môže byť aj zamestnanec banky), všetko musíš mať poistené a tiež to všetko obnovovať v čase. A je jasné, že všetko to stojí penieze. No anketu o nahlúpejší bankový poplatok dlhodobo vyhráva poplatok za vklad hotovosti!
Takže sa bankám nečudujte ak chcú prejsť na digitál. Samozrejme aj prevádzka internet bankingu stojí banku penieze no náklad na jednu transakciu je neporovnateľne nižší ako pri práci z hotovosťou. Nie je to teda žiadne sprisahanie ako sa nám autor snaží podsunúť - je to čisto racionálne ekonomické rozhodnutie - ak by ho nejaká banka nespravila tak jednoducho skrachuje v konkurenčnom prostredí. Banky ako jedny z mále inštitúcií majú zo zákona povinosť "podnikať obozretne" práve preto, že ich krach silne ohrozuje ich klientov. Takže?
30. 7. 2018   Matej
akto verejene NEroztrubuje :-)
26. 7. 2018   bankar-zdierač
S hotovosťou je to presne ako s terorizmom.
Ja žasnem, aké hlúpe je ľudstvo !
24. 7. 2018   stop -ttip. org
stalo sa vam ze ste nevedeli zaplatit kartou hoci boli financie na ucte? v tom pripade nas zachrani hotovost. a predstavte si ze tu moznost viac nemate.
banky vam radi skasiruju vselijake poplatky, obmedzia vas vo vybere VASICH penazi limitmi a nedavaju vam ziadne zaruky pre pripad zlyhania systemu a ked zaroven potrebujete zivotne dolezite napr. potraviny okamzite, napr. vikend...
24. 7. 2018   Sedlak
Tiez chodit na koni malo svoje vyhody. Treba sa zobudit do dalsej doby. Korupcia zije na balikoch penazi v alobale.
27. 7. 2018   Peter
Balík peňazí v alobale ? Robíš si srandu ? Asi by si sa mal Ty v prvom rade zobudiť. Korupcia sa už robí zásadne bezhotovostne. To že občas napíšu o nejakom balíčku peňazí nájdených vo vlaku sú len drobné omrvinky.
24. 7. 2018   bingo
BANKY-BANKSTRI!!!!
24. 7. 2018   Lolo
Hotovost, je posledna sloboda otroka.
Poskytuje anonymitu a moznosti vyhnut sa digitalnemu velkemu bratovi.
24. 7. 2018   Blind Man
Aj u nás to začala propagovať Sporiteľňa. Výber v hotovosti je obmedzený na 200 €. Takže keď človek chce viac musí výber opakovať.
24. 7. 2018   K-PAX
No tak výber zopakuješ. Nejaký problém? Za obmedzenie by som považoval, keby bol limit 200 € na jeden deň, a nie na jeden výber ako píšeš ty.
24. 7. 2018   tosomzaseja
samozrejme existuje vzdy iba denny limit. je to blbost co napisal.
29. 7. 2018   Sonic
Takže by nebol problém postaviť sa napríklad aj 3krát do radu na pumpe aby si natankoval plnú nádrž,keď si to niekto vymyslí. A odkial máte tú istotu že tie hlúposti nezačnú stupňovať až do neskutočných šialeností.....a oni začnú,nakoľko tým sledujú vlastný ciel o ktorom nič ani netušíte!
24. 7. 2018   tosomzaseja
ale netrep
neviem aku sporitelnu mas ty.ja tam mam hotovostny limit 750 €, v minulosti to bolo 500 €. to si pamatam lebo som chcel zaplatit za roldor chlapikovi a chcel 600 :O
24. 7. 2018   bingo
tREPES NEZMYSLY,VYBERIEM DO 1000E na supu.Bez problemov!!!! Takze asi mas maly prirastok na ucet,junacik
24. 7. 2018   anonym
limit 200 e je pri výbere z bankomatov SLSP pre klientov iných bánk. To preto aby zostali v bankomate peniaze pre ich klientov.
29. 7. 2018   Michal1111
Treba vymenit banku. Ine banky daju aj 1000
1/1