Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď niekto vo vašom mene kúpi ten najdrahší čedar na webe, bude už príliš neskoro

20. 7. 2018   Lolo
Ked niekto v nasom mene, legalne zvoleny, kradne ako straka, smeje sa nam do tvare a lumpaci stale viac, nieje stale neskoro.
Ci je to umela inteligencia, alebo prirodzena deviacia zivych bytosti, stale je moznost opravy.
20. 7. 2018   Dig
Lolo súhlas v slovenskej politike mame pekne špiny.
20. 7. 2018   Okoloidúci
Drahý čerar nie je problém - to sa dá prežiť.
Prežiť sa nebudú dať automatické rozhodovacie systémy, ktoré sa už vo veselom rozmáhajú.
Konkrétny príklad - nedávno som chcel opraviť článok vo Wikipédii - no o sekundu bol môj príspevok vymazaný Bot-om (robotickým programom), ktorý usúdil, že sa jedná o vandalizmus. OK - každý máme právo na svoj názor - a teda aj robot.
Lenže, keď som sa chcel sťažovať, tak sa ukázalo, že nie je kde a komu.
A to už je vážne - lebo časom (onedlho) budú takéto systémy v bankách, či sociálnej poisťovni.
A keď vás nejaká chyba (či hackerský útok) "odstrelí" tak budete odstrelný naozaj - ako doktor Daneeka v Hlava XXII, ktorý na papieri zahynul pri havárii lietadla, lebo sa načierno nechal na let zaregistrovať, aby získal letové hodiny. Síce nezahynul, ale dokumentácia nepustila a keďže podľa palubných záznamov v havarovanom lietadle bol, takže zahynúť musel, lebo zahynula celá posádka. Takže ho aj vyradili zo stravy, z ubytovania, zo žoldu a zo všetkého ostatného.
Pekná satira - ktorá sa bohužiaľ stáva realitou. Už dnes sa v žiadnom podniku totiž neviete dostať k nikomu kompetentnému, keďže všetkých pracovníkov chráni pred zákazními ostnatý plot call centier. Ako call centrá fungujú, už viete aj sami. A tie budú čoskoro kompletnen zautomatizované - nebude tam ani noha.
Takže ak vám ukradnú identitu - proste prestanente existovať, lebo nebudete mať ako dokázať, že nie je pravdou, že neexistujete, keďže nebude komu a automatický systém vám nebude veriť, lebo neexistujete ...
20. 7. 2018   Dig
Jasne, že sa nevieš k nikomu dostať pretože ti môžem povedať, že ako expert na danú doménu nemám záujem byť rušený nejakým krikľúňom na linke.
20. 7. 2018   klustout(member)
Choď hlbšie do obvodov mikroprocesora, medzi nuly a jedničky medzi väzby atómov a ich kvarky s čo najširším planetárnym dosahom od kontimentu cez kontiment vraví techonodiabol a udáva strmhlavý smer vývoja už niekoľko storočí až do záhuby.
Tragédia nastane keď sa rozplynie posledný žijúci človek, keď zanikne posledná myšlienka slobody ktorá si uvedomuje stav vecí a svoju zúfalú bezradnú situáciu samoty a nemohúcnosti slobodne existovať a rovnoprávne interagovať s inými entitami.
Vtedy potom už budú našľapané ozubené kolieska mašiny menom ľudstvo už len správne pracovať točiť sa okolo svojej osi a už ani jediné koliesko sa nezadrhne s otáznikom či sa vôbec niečo správne točí a prečo vôbec.
Galovia sa báli len jedinej veci- že sa na nich zrúti obloha a dnešní "ešte" ľudia sa boja len toho že nebude mať kto zažiť pád oblohy a pád ľudstva a uvedomiť si že nastal definitívny koniec.
1/1