Názory čitateľov


Názory k článku:
Briti by radšej zostali v EÚ, než by volili Brexit bez dohody

19. 7. 2018   Okoloidúci
Britov by nejký Brexit nikdy ani nenapadal - je to americká aktivita riadená peniazmi niektorých US plutokratov a Facebookom.
Zámer pravdepdobne nie je geoplitický, ale možno len veľmi ekonomicky primitívny
(ako keď pohrebníctvo rozpúta svetovú vojnu, aby zvýšilo odbyt rakiev - vo veku globálneho internetu to už bohužiaľ je možné :(
Sťažovať si na Írsku hranicu je nezmysel, lebo ak UK vystúpi, Írsko nnebude mať inú možnosť, keďže UK je jeho nielen hlavný zákazník aj dodávateľ, ale aj autor technický a právnych noriem.
Na druhej strane, ak by sa stalo nemožné (dnes sa však už nejako pričaso stáva nemožné) a Trump by s Putinom začali robiť spoločnú politiku, tak potom by Brexit bol humánnym americkým záchranným kolesom pre Britániu na únik z potápajúcej sa EU, ktorej štátky by stratili možnosť striedavo sa priživovať na USA, či Rusku neustálym rozdúchavaním ich rozporov (takže také Poľsko a NATO by si rovno mohli hodiť mašľu :))) ...
18. 7. 2018   M.V.
Briti sú v slepej uličke a už neplatia ani výhovorky o Východoeurópanoch na pracovnom trhu . Inak škoda, že to takto skončilo.
18. 7. 2018   Okoloidúci
Demokratické riešenie by bolo, aby tí Briti čo chcú z EU vystúpiť - vystúpili a tí, čo chcú zostať - zostali.
Ako u nás za Gorbačovovej perestrojky (kto chcel byť komunistom - bol a kto chcel byť podnikateľom - podnikal (a ak nepodnikal, tak mu po 1989 ušiel vlak :)
Ale UK je monarchia.
1/1