Názory čitateľov


Názory k článku:
Konflikt medzi USA a zvyškom sveta sa bolestivo týka aj Slovenska

19. 7. 2018   Okoloidúci
Ak majú USA prewbytok obchodnej bilancie, prečo CIA - Central Intelligence Agency - na svojej verejnej stránke "World Fact Book" nezakryte uvádza, že posledných minimálne 10 rokov narastá kumulatívne zadĺženie USA každoročne ročne o cca 1000 miliárd dolárov - pričom dokonca priznáva, že tam nie je zahrnuté všetko ?
Nuž a External Debt USA je fak astronomický, že človku, ktorý sa trocha vyzná vo financiách zdravého podniku - akým je nepochybne aj - najnovšie "súdruh" TRUMP - z toho musí šibať rovnako ako monovanému :( USA v skutočnosti žijú zo svojej spotreby - čo je na prvý pohľad ekonomická nemožnosť ale kto si dal tú robotu a pochopil ako Milo Minderbinder v Hlave XXII nehorázne zarábal, na tom že kupoval na Malte vajíčka drahšie, než ich predával (čo je bohužiaľ reálne) - ten chápe, že to je naozaj tak - no, ako každý luxusný život na dlh, raz to praskne.
Ja CIA verím, lebo to sú zabijáci, ktorí nemajú dôvod klamať o ekonómii.
Neverím však, kadejakým "ekonómom", "makroekomnomickým analytikom" a iným "finančným poradcom", ktorí rutinne falšujú pod politickým, či iným tlakom finančné údaje (od ENRONu, či PARMALTu až po splnenie podmienok na prijatie Grécka do Eurozóny.
Ekonomickí a finanční "odorníci" sú toiž ako gynekológovia. Aj tí sa spoliehajú, že príroda si už nejako poradí ;)
18. 7. 2018   Lolo
Na jednej strane smutne, ale na strane druhej, to nieje neocakavana vec.
Teda akykolvek konflikt, ekonomicky vykyv, alebo nestabilita, sa dotkne bolestivo kazdej kolonialnej krajiny, kde sa pestuje nejaka monokulturna ekonomicka hlupost.
Zder socialna kleptokracia, za to ale priamo nemoze, zaklady problemu boli polozene uz za vlady Muftiho a Mafuka. Socialna kleptokracia, pokracovala a pokracuje vo vytycenom smere.
Kolonia, alebo dominium, nieje samostatne v rozhodovani.
Brusel ..
18. 7. 2018   fero z BA
Dotkne, nedotne.... skúsiť sa opýtať fica na jednostranné zamerania slovenského priemyslu? Je mi to ľúto, ale krajina ešte škaredo doplatí na totálnej závislosti na automobilovom priemysle.... vzhľadom na vysokú zadlženosť nebudú ani peniaze na riešenie budúcich problémov. Peniaze sa premrhali na dotácie smeráckym oligarchom a na populistické opatrenia typu sociálnych balíčkov
1/1