Názory čitateľov


Názory k článku:
Na Mesiac sme sa nedokázali vrátiť ani za 45 rokov, dôvody sú deprimujúce

3. 10. 2018   amy
neverím, že tam boli!
4. 10. 2018   Džon Dou
Istá e len vlajka ZSSR zapichnutá Gagarinom na obežnej dráhe Zeme, ktorá je tam doteraz ako dôkaz...
2. 10. 2018   spirit710
najlepši jev ten rapavý otlačok s hladkej topanky kozmonauta na mesiaci )))
2. 10. 2018   kakadu
45 rokov USáci odrbávajú celý svet falošnou správou o tom, že boli na mesiaci.
30. 9. 2018   nnn
ved tam nikto nebol
30. 9. 2018   Blind Man
Hlavná vec, že teraz niektorí debili snívajú o lete na Mars. Asi sa tam potrebujú ísť vyšťať alebo nemajú kde dávať peniaze.
30. 9. 2018   klustout(member)
Mesiac je príliš dôležitý na to aby sme ho ohrozili.
Význam Mesiaca je zdvíhanie prílivu morí a oceánov čo je základ ekosystému fungovania morského života. Mesiac je spojený so Zemou a so slnečnou sústavou miliónmi rokov stabilizovanými obežnými dráhami ktoré však nie sú trvalo nemenné a nielen že sa môžu sebemenšou odchýlkou od rovnováhy pozmeniť až narušiť, čo sú desatiny, či milióntiny práve raketových pohonov plavidiel a sústavnou činnosťou človeka na mesiaci a prvý si to odnesie morský príliv a odliv samozrejme po globálnom oteplovaní, jadrovej vojne alebo páde asteroidu ktorý nás môže zničiť ešte skôr.
Opakujem ešte raz že Mesiac je príliš dôležitý pre planétu Zem a jej život aby sme s ním nezmyselne špekulovali a hazardovali ťažbou letmi základňami a inými plytvaniami aj pozemských zdrojov v prospech rozrýpania Mesiaca.
30. 9. 2018   Lolo
Je to velmi jednoduche.
Povodny vesmirny program, bol len zastieranim enormnych nakladov na zbrojenie a vyuzival odpadove technologie z vojenskych raketovych prebytkov.
Cely vesmirny program kedysi, bol ospravedlnenim, pre verejnost za to, ze im predkladali ucty, na hracky urcene na zabijanie.
Prakticky vyznam to nemalo ziaden, ale ludstvo sa posunulo dalej technicky, nestacilo sa vykynozit na vzajom.
Komercne spolocnosti, zasa na miesto vrazdenia po milionoch, pomocou obrovskych bomb a rakiet, hladaju moznosti, ako zarobit peniaze, pomocou vesmiru.
Bude to predovsetkym tazba surovin a osidlovanie planet v okoli zeme, neskor asi aj dalej.
Otazka je, ci na podobne ficurky, mame este zdroje a dost odhodlania.
30. 9. 2018   apoliticky
Skor si polozme otazky...Boli vobec americania na mesiaci ?...Pred 50 rokmi bol vykon najvacsich pocitacov 100 krat mensi ako vykon dnesnych mobilov...riadit raketu pri pristati pri rychlosti 30.000 km/hodinu clovek nedokaze a vtedajsie pocitace tak isto nie... navyse pri dnesnej technike sa americania sami nedokazu dopravit ani len na vesmirnu stanicu vzdialenu od zeme 600 km...nie to este na mesiac vzdialeny 380.000 km...
30. 9. 2018   kozmonaut
preto nedavno vypustili najrychlejsiu raketu v historii a poslali druzicu k slnku... to nie je otazka toho, ze by to nedokazali, ale ze platit rusom za to je lacnejsie
30. 9. 2018   klustout(member)
Slnko je príliš dôležité na to aby sme na sondu smerujúcu ku Slnku umiestnili širokopásmový modulátor elektromagnetického vlnenia v celej šírke elektromagnetického spektra a modulovali ním slnečné žiarenie dávajúce všetok život v slnečnej sústave a na planéte Zem rastlinám teplo energiu a schopnosť fotosyntézy, rastu a okysličovania planéty pomocov špecifického druhu spektra elektromagnetického slnečného žiarenia ktoré chceme pre pobavenie vedu a výskum začať modulovať smerom zo Slnka na našu planétu a súčastne sa pokúšať nahlodávať nestabilne krehkú rovnováhu jadrových reakcií na Slnku a riskovať tým kvalitatívnu zmenu spektra vyžarovaného slnečného žiarenia- Rakovina, Mutácie, Ohrozenie komunikačných družicových systémov a Elektrárenských prenosových sietí...
.
Už niekoho napadlo ako tá sonda komunikuje so Zemou tak aby jej slabučký signál nebol rušený obrovským elektromagnetickým poľom Slka? No predsa moduláciou elektromagnetického poľa Slnka!!!
Opakujem že Slnko je príliž dôležité pre Zem aby sme ho rozrýpali alebo ho chceli vycicať ako sprosto lacný zdroj energie na dobíjanie akumulátorov kvantových pohonov lodí, či moduláciou jeho spektra žiarenia,sprostý vysielač, čo je hlavný vedecký ciel misie sondy k Slnku o čom sa v médiách mlčí a čo hradia oklamaní daňoví poplatníci Spojených štátov. Rozrýpanie Slnka. Nič iné.
30. 9. 2018   kozmonaut
jasne, mala sonda dokaze modulatorom ovplyvnit cele slnko
30. 9. 2018   klustout(member)
malá sonda dokáže modulátorom ovplyvniť časť žiarenia slnka a využiť aj tak veľkú energiu tejto časti žiarenia na transport informácie na Zem.
čiže ak sa chceš chytať za slovíčka...
a zaujímave že ti ešte nikto v médiách nevysvetlil ako to že sa plášť sondy neroztaví pri tak veľkej teplote a to asi preto že v médiách sa nehovorilo že plášť sondy je hybridný mechanicko- poľový. Sonda na povrchu vytvorí smerom do hĺbky dovnútra plášta elektromagnetické pole- akýsi štít napájaný s modulovanej časti žiarenia Slnka a tento štít- energiu časti Slnka akokeby obráti proti vnikaniu žiarenia dovnútra sondy a následného veľkého zahrievania takže smerom dovnútra sondy teplota riadne klesá a vnútrajšok sa neroztaví a môže mať izbovú teplotu. Elektormagnetické poľové štíty. Vybielený patentový úrad. Nebezpečenstvo takto vytvorenej fluktuácie v priestore sondy na Slnku.
.
Prečítaj si zakázané stránky mladých počítačových nadčencov h*** a uvidíš sám!
30. 9. 2018   klustout(member)
A prečo o tom ti vlastne píšem.
Koncept Poľových štítov- tento patent ukradli jednému človekovi, ktorého týrali aby to prezradil a potom idú s nakradnutými informáciami rozrýpať Slnko.
Nelenže terorom šľachtená amorálna kriminálna veda ale aj ohrozenie národnej bezpečnosti Spojených Štátov a celej Zemegule za peniaze podvedených daňových poplatníkov Amerických. To len dokazuje že Američania sú takí istí "charpúni" ako zbytok ich "civilizovaného demokratického sveta". Netreba si robiť nádeje a ilúzie ostrova slobody. Žiadna čestnosť, zodpovednost, morálnosť vedcov, a rešpektovanie súkromného vlastníctva. Oni sú si sami naväčšou hrozbou pre ich národnú bezpečnosť, mier vo svete a trvalý rozvoj a stabilitu.
.
Tak si to prečítaj a sprav si vlastný názor milý kozmonaut na zakázaných stránkach čo už stihli vykonať s tými "ich" nakradnutími technológiami...
3. 10. 2018   Prečomusímžiťmedzičurákmi
Ja som mal škrečka, ktorý tiež stále hútal, ako utiecť z klietky. Napokon sa mu to raz podarilo, spadol z kredenca a zdochol. Ak mám byť úprimný, nevidím žiaden biologický rozdiel medzi človekom a škrečkom - iba ak ten, že bežný človek je v skutočnosti sprostejší, než automatická práčka, ktorú vymyslel. Lebo tá aspoň nerobí 8 hodín denne, ale má celý týždeň veget a nemusí platiť dane. A ani necíti bolesť, netúži sa rozmnožovať a je jej ale úplne jedno, kedy bude zošrotovaná.
PS ak nás vedci neklamú, tak "slniečko" je v skutočnosti najhrôzostrašnejšie možné peklo, aké sa dalo v priľahlom vesmíre zorganizovať. Je to miliardy rokov trvajúci, gigantický termonukleárny výbuch, ktroý drži pohromade len jeho obrovská gravitácia.
Ľudovo Armageddon.
4. 10. 2018   klustout(úderka a smršť)
Keby tvoji Američania boli takí múdri ako tvoj škrečok, tak by aj tak dobre dopadli. Želám im to! A keď si neukázal škrečkovi kto je jeho pán RA, jeho veličenstvo Kráľ Slnko Škrečkovský, tak ťa škrečok dlabal, pomaly ti vyskočil na tvoju osvietenú hlavu, zoskočil na stôl, pošmykol sa a už len chvíľu dotrpel. Ja vidím veľký rozumový rozdiel medzi bežným Američanom a pred 4000 rokmi vychudnutým staroegypťanom, čo mu slama trčala spoza uší, ale vtedy ten už vedel kto je jeho pánom a komu sa má bezvýhradne pokloniť. od roku 2000AC vládne drzosť voči Bohu, kriminalita, a stupidita ľudská, viera vo svoju bezbrehú dokonalosť usa.
30. 9. 2018   nelina
a ešte zabudli napísať, či na mesiaci boli astronauti vtedy, keď to tam 14 dní vrelo, alebo vtedy, keď tm bola najväčšia zima vo vesmíre...:))
30. 9. 2018   Lolo
Hadate sa uplne zbytocne.
Je uplne irelevatne, ci ludia boli vobec vo vesmire, alebo na mesiaci, lebo ako pisem, je to od zaciatku len skryvaci manever na zavody v zbrojeni.
Pocnuc sputnikom, cez Lajku, Gagarina, az po projekt apollo, je to len zvatsovanie sily a nosnosti raketovych nosicov. Od pociatku neslo o nic ine, len zavody v zbrojeni.
Ak sa o to niekto zaujima hlbsie, tak od konca II sv. vojny americkou akciou paperclip a sovietskou akciou "raketovi otroci" pochytali vsetkych, co sa na rekatovom programe nejako angazovali a vyuzili ich vo svoj prospech obe strany.
Amici spravili z von Brauna legendu a ospravedlnili verejne vsetko, co sa jeho minulosti nejako tykalo nacizmu, alebo prace v ludi z koncentrakov, na stavbe rakiet.
Sovieti to pojali vo velkom, nedisponovali peniazmi, ako USA, skratka nachytali ludi do vyzkumu v Germanii vychodnej, dali im podmienky lepsieho zivota a jedneho dna, ich vsetkych deportovali do gulagov aj z nabytkom, manzelkami, detmi, vybavenim.
Krasne to popisal ing. Kurt Magnus v knihe otroci rakiet.
https://de.wiki pedia.org/wiki/Kurt_M agnus_(Ingenieur)
https://www.mar tinus.sk/?uItem=11424 7
Aby niekomu malo nebolo, vsetky tie zazracne navratove moduly, boli vytvorene ako obaly atomovych bomb. To ze tam napchali aj cloveka, je len dosledok nekonecneho experimentovania.
Sovieti ani nepocitali z pristavanim toho inak vyuziteho obalu jadrovej bomby, kozmonaut sa pri navrate na zem, musel katapultovat z toho modulu, nikdy v rokoch velkej slavy, ani Tereskovova, ani nikto v moduloch nepristaval, vsetci sa katapultovali v bezpecnej vyske nad zemou.
Pre jadrove zariadenie nebolo totiz podstatne pristatie, malo vybuchovat v urcitej vyske nad zemou.
aj tvar tych modulov, zodpovedal velkym jadrovym naloziam, ako tvarom, tak povodnym vybavenim vnutri toho obalu.
Rovnako aj orbitalne stanice prve na obeznej drahe, boli len povodne urcene ako orbitalne bombardery z ludskou obsuhou, nemali ziaden vedecky ucel, ani nejake specialnejsie urcenie.
1/1