Názory čitateľov


Názory k článku:
Trump označil Európsku úniu za nepriateľa USA

16. 8. 2018   Putin
Az “na to” ze Rusko patri do Europy. A Keby sa EU s Ruskom spojili tak rozdrvia Ameriku na prach.
28. 7. 2018   com
Cize v Europe su rozmiestnene nepriatelske vojska?! Kedy sa planuju stiahnut?
2. 8. 2018   apoliticky
napisal si to velmi dobre ...aj mna by zaujimalo ze kedy sa USA okupant stiahne z EU
17. 7. 2018   Okoloidúci
Nečakane racionálny priebeh stretnutia Trump - Putin 2018 úspešne demaskovalo nenápadne zalazenú, ne veľmi nebezpečnú škodnú, ktorá zjavne komfortne žije z rozdúchvania rozporov, nevraživosti a nenávisti medzi krajinami.
A terz sa zľakla, že možno príde o svoj výnosný business ...
Takže všetci urputne vyťahujú ruské hriechy - ktoré nepochybne Rusko má (aj keď nie všetky sú dokázané) - lenže v skutočnosti ich má každá veľmoc a USA nielenže nie je výnimkou a napríklad ohľadom zasahovania do vnútorných záležitostí iných štátov (trebárs voľby) ale skôr smutným pravidlom (nehovorím len o Facebooku - "slobodná" tlač, rádio, či televízia už existujú predsa podstatne dlhšie).
No čo bude robiť také NATO, ak by Amíci a Rusi zrazu začali naozaj spolupracovať ? Ako oblbnú daňových poplatníkov, že treba nakúpiť ďalšie stíhačky, tanky a rakety ?? Veď tak zmiznú všetky provície !!!
A čo bude robiť taký Globsec ? Kto bude chodiť na jeh konferencie ?? A stáda paranoidných komentátorov typu SME ???
Ježiši Kriste - to predsa nesmie byť, lebo polovica dobre zarábajúcich "demokratov" príde o obživu :(
Našťastie to nehrozí, lebo Amerika určite ostane verná svojim najsamdemokratickej ším tradíciam - však si poradila aj s Kennedym (ktorý skoro stiahol US nukes z tureckého Incirliku - kde sú mimochodom dodnes, aj keď ich čoskoro odvezú do Rumunska) ...
17. 7. 2018   M.V.
Z vnútropolitického hľadiska je vždy výhodné občas obmenit zoznam fiktívnych
nepriateľov, ktorí môžu za všetky problémy a nie je to nič nové. Keby taký nepriateľ nebol, muselo by sa asi urobiť výberové konanie. Únia sa rozpadne vlastnou tiažou, Slováci pokojne môžu zhasnúť svetlo ako poslední a zdedia celé jej zákonodárstvo.
17. 7. 2018   Okoloidúci
Sorry - únia sa nerozpadne.
V tak veľkoej spoločnosti, akou Europa je, fungujú iné zákony - konkrétne fyzikálne.
Otázka je len, ži tá fúzia prebehne podobrotky, alebo pozlotky.
2000 rokov vojen na európskom kontinente s oceľovou tvrdosťou viedlo k integrácii a len posledných 70 rokov sa podarilo tomuto nevratnému a neovládateľnému prírodnému procesu nechať voľný priebeh bez krviprelievania, tragédií a ľudských nešťastí (príroda mimochodom nepozná pojem nešťastie)
Nezmyslené rozdúchavenie krypto-feudálnych národných vášní (čo je to "národ" v globálnej dedine, prosím ?) môže viesť len k silovým konfliktom: my (vždy) "dobrí" - proti tým ostatným (vždy) "zlým" - ale možno je to treba :(
Lebo len tak sa zrejme EU dokáže zbaviť svojej štátnej rozdrobenosti (ktorá síce mala historický dôvod, ale v obodobí Internetu, Shengenu, Eura a Angličtiny stratila akýkošvek racionálny zmysel (ako už doonca pochopili aj osadníci !) - a hlavne živenia neproduktívnych elít, ktorých zmyslom existencie je len živenie svojich privilegovaných kastových členov (aktuálna verzia vládnej moci, represívnehho aparátu, súdnictva, "práva", zdravotníctva, školstava, dopravy, atď. - ktoré ostali beznádejne zmrazené voľakde v ére Márie Terézie - hoci ich člnovia nosia (z milostí Ázijcov) najmodernejšie smartfóny)
A až potom sa homogénna a zjednotená EU bude môcť postaviť zoči-voči USA, Ruskua Číne, lebo dovtedy je to len medinárodný šašo poskladaný z nepasjúcich puzzle, riadných kriminálnymi a hlavne nenažranými tzv. "politikmi" :(
16. 7. 2018   anonym

Trump označil Európsku úniu za nepriateľa USA,tak nech stiahne svoju armádu/NATO/z Európy.
16. 7. 2018   Okoloidúci
Trump možno vyzerá ako šašo, sedlák a diletant - a asi aj je. Isté však je, že nie je politik, ale obchodník a podnikateľ - a tak ho zaujíma iná agenda, než tá ktorou žijú šíritelia ideológií.
Schodzka s Putinom pekne vysvetľuje, prečo dostala Veľká Británia z USA príkaz na Brexit - amíci si chránia svojho vazala, lebo sa k tomu počas druhej svetovej vojny zaviazali (za povolenie postaviť vojenské základne v britských kolóniah, šifrovanie a ostatné radary). A to, že Brexit je z rozhodnutia amíkov anie Britov je už dnes jasné každému, kto sledoval kauzu Facebooku.
Takže prečo Brexit ?
Lebo Trump sa Putinom zrejme dohodne a vypráši tak ceä EU. Putin totiž nie žiaden komunista - ako sa ho snažiqa vykreslovať niektore všetky naše retardované médiá - ale je v skutočnosti na rovnakom brde tkaný (aj keď je pravdou, že je viacej politkom, než obchodníkom - jho politka má však ten problém, že mu chýba vhodná ideológia a lákať v globálnej dedine ludí na Mátičku Rus je už aktuálne len pre dôchodcov).
Na druhej strane Eu si to čo ju čaká plne zaslúži, lebo práve európske štáty rozpýtali tie najstrašnejšie vojny - a stále len štekajú, očierňujú a podpichujú (myslím, že najkrajšou ilustráciou je vzťah Poľsko-Rusko - aj keď v skutočnosti podobné vzťahy majú aj Francúzko a Nemecko voči USA - Nemci sa len na oko tvária, že zabudli na kobercové bombardovania, ktoré im zmenili mestá na sutiny a poslali ich do doby kamennej (ja keď je pravda, že si to zaslúžili))
Napokon ale EU z toho predsa len vyjde posilnená, aj keď ju to bude stáť veľa útrap.
Zbaví sa totiž svojich národných kazajok, ktoré ju nezmyslene spútavajú, delia a umožňujú neskutočne veľkým skupinám parazitovať (nie, nie sú to len politici - ale všetky nefunkčné no rozkonarené chobotnice žravo spotrebovávajúce daňové a ostatné príjmy ...)
17. 7. 2018   Jaro
Velmi trefne komentare, klobuk dole.
16. 7. 2018   anonym
Lolo napisal sprevne ale tu neide len o ropu plyn a kovy. Ide o moc. A jediny nepriatel nie Europi ale celeho sveta je Amerika
16. 7. 2018   Lolo
Problem je, ze USA, nema ani ropu a zemny plyn frakuje..
Ale radi by nam predali ukradnutu ropu a plyn z krajin, ktore niesu hegemonmi, ako RF, pripadne nam predali ropu a plyn z RF, ale uz nestaci, ze tu ropu kupujeme z RF za USD..
Problem je aj v tom, ze Cina, dokaze absorbovat to, co EU v podobe plynu, uhlia, koksu a ropy, bez mensich problemov, ak by mali ropovody, produktovody a dostatocnu zeleznicnu kapacitu na prepravu.
Avsak zavislost zdrojov z USA je horsia, ako zavriet kohutik od RF.
RF sa neposerie z toho, ze im nejake krajiny v EU, nebudu odoberat plyn a ropu, ci rudu, alebo uhlie..
JE to otazka globalneho trhu.
Trump chce zese opat vytvorit bipolarny a nepriatelsky svet, ala vychod a zapad..
To ale v dnesnom svete prepojenej ekonomiky, globalneho sveta je uz viac menej nemozne.
1/1