Názory čitateľov


Názory k článku:
Približne 70 % Slovákov je spokojných s prijatím eura

15. 7. 2018   M.V.
Teraz je už neskoro vrátiť sa ku slovenskej korune, všetko sme zaplatili. Prijatím eura sme niektorí prišli o veľkú časť životných úspor, náklady na bývanie sú päťnásobné, práca nebola, platy boli prakticky zamrazené a z nich sú aj vypočítané dôchodky. Už nemá zmysel uvažovať o odchode z eurozóny, ak nie je človek veľkopodvodník alebo nevlastní veľké latifundie, kde je potrebná veľmi lacná pracovná sila.
14. 7. 2018   koks
take kokoti---mozu pisat akurat tu vsetko je dojebane banda americkych demokratov
14. 7. 2018   Lolo
70% ludskych zdrojov v Slopakistane, je pracujuca chudoba, ktora nema tusenie, alebo len minimalne informacie o tom, co znamena stratit narodnu menu.
Problem SKK bol vnimany tak, ze ked chudoba musela, alebo chcela cestovat, tak si uvedomovala, celkom bolestivo, po prepocitani SKK na EUR, v akej riti je chudobna almuzna mesacnej mzdy.
Po prechode na Euro, sa v slopakistane nic nezmenilo, len nemusime prepocitavat SKK na Eura, avsak pracujuca chudoba ostala chudobou stale. Takze chudoba je nacionalna a mena je trasnacionalne internacionalna.
Vplyv eura na vysku miezd, je bezvyznamny, pretoze mzdy stupaju aj v krajinach, kde euro, po vstupe do EU nezaviedli, vid PL, HU, RBM..
No napriek tomu mzdy stupaju, nedostatok ludskych zdrojov, zenie mzdy vysoko.
Bohuzial aj ceny spotrebneho tovaru, no najma energii, PHM a byvania rastie geometrickou radou rychlejsie a to podstatne rychlejsie, ako mzdy, ci uz vyplacane v eurach, alebo nejakej narodnej mene.
A to si asi tych 70% neuvedomuje a asi ani neuvedomi, pokial nebudu musiet raz, prepocitavat svoje splatky a dlhy, pripadne uroky z urokov, opat z nejakej narodnej meny na euro.
14. 7. 2018   Antikapitalista
Keby sme nemali €, úroky by boli ešte vyššie.
Vďaka € nám veľmi významne klesli náklady na prevody, čo je pre také otvorené hospodárstvo, aké je to Slovenské, nesmierne dôležité.
Isteže, proti tomu možno postaviť nemožnosť podhodnotiť či nadhodnotiť si menu ako isté obchodné mýto (clo).
Keďže 4/5 slovenského zahraničného obchodu tvorí práve obchod s dŕžavami (štátmi), ktoré majú €, čo spolu s našou menšou sebestačnosťou spôsobuje, tak znižovanie nákladov na prevod je oveľa významnejšie, než je to napríklad v prípade ostatných dŕžav Vyšehradskej 4, a teda € prináša pre Slovensko väčšie výhody, než by ich prinieslo Česku, Maďarsku či Poľsku.
Okrem toho – nikto by sa nechcel vzdať €. Ani Gréci, ktorí na tom boli oveľa horšie, sa ho napokon radšej nevzdali. Pretože to by bola úplná hospodárska pohroma, hospodárstvo by sa úplne zrútilo.
14. 7. 2018   Lolo
Grecko sa stalo protektoratom EU.
Mozno koli euro, ale skor koli zabezpeceniu splacania investicnych pohladavok, Germanskych, alebo MMF.
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. .
14. 7. 2018   Pietro
ja osobne nie som spokojný nie že by som nechcel Euro, ale po prijatí nám nenormálne narástli ceny a o tom už nikto nepíše veď dnes je to akoby jedno € bola jedna koruna len tých euráčov máme v porovnaní s korunou o dosť menej.Vždy keď sa stretnem s priateľmi z ČR tak im hovorím budte radi že nemáte € potom sa zbadáte keď ho budete mať ako vám stúpnu ceny.
14. 7. 2018   Adam
Ceny vyššie ako v Nemecku a Platy 20% z nemeckých.Klamstvá o produktivite práce keď Slovák zarobí 450€ v rovnakej fabrike ako Nemec-2500€ pričom Nemec obsluhuje 3 stroje a Slovak 7(asi toľko k úžasnej Nemeckej produktivite práce.)Pýtam sa čo je toto za zoskupenie?Stali sme sa Otrokmi vyspelých krajín dobrovolne a na každé pracovné miesto sme im prispeli 25000€ naozaj choré
14. 7. 2018   fero z BA
vzhľadom k veľkému vplyvu komunistov na Slovensko, tak odovzdanie maxima právomocí von zo SR je pre krajinu len pozitívne
15. 7. 2018   apoliticky
ty si ozaj chory clovek...v kuse ked je nejaky problem v systeme kapitalizmu a ,,skveleho,, zapadu...zvalujes vinu na ,,komunistov,, ...ktori tu uz 30 rokov nie su !...si uboziak !
15. 7. 2018   anonym
omyl chlapče oni sú tu stále neodišli len sa sústavne premenujú spriahnu sa ským kolvek od 89 sú tu dodnes a majú všetko pod kontrolov a otom že sa chcú udržať u moci pozri sa do hlbky sústavne slubi viď. na všetko sú peniaze pred volbami takže zaa korunu si rozpredali národný majetok to ti nič nehovorí ide o miliardy a vstupom do eu zlegalizovali peniaze v bankách ktoré boli bez mena asi prečo v konečnom slede jedného času nikoho nezaujimalo odkial sú to peniaze tede samokrajinka a je tu dodnes hofg morho kedy sa to zmení spýtaj sa sám seba
17. 7. 2018   anonym2
prestan curat do nocnika. modra cvarga slubovala ako vycisti tuto krajinu aj ja som tej bande sprostej vymytej a kupenej zapadom raz naletel ale nikdy viac. aby zapchali ludom oci zavreli chudaka marhulu. jednoducho na pokyn zapadu ktory kvakal ze sloboda trhu, trh je zazracny(vid sankcie a viac nmez socialisticke sanacie sukr bank a podnikov zapadom!) a pod sme museli privatizovat - cize dat zapadu banky a najziskovejsie odvetvia kradnu nam podu, lesy....dokonca za curaka curindu ministerk machova spravila rozpredaj vodarni a vodnych zdrojov...!! vlastizrada. miliardy ktore sli do rozpoctu z bank spp elektrarni a pod idu zapd sukr firmam. ktore bez problemu zapadne staty zachranuju ak maju problemy - vid dlhy grecka(zachrana nemeckych a fr bank), usa...a eu nam laskavo vracia par stovak milionov na rozvoj ...je to na smiech. vsetko dosluhuje cesty, mosty, bytovky, skoly, zdravotnicke zariadenia. toho co sa postavilo nabeho za 30 rokov cize 80% casu co tu boli komunisti sa da spocitat na 2 rukach. a to este na dlh...a miliardove bonusy sukr firmam.
ale mas pravdu komunisti su dnes modri - krysa kiska - jeho foter komanc, sam si podal ziadost do ksc, ale po 89 ju rychlo stiahol...proste modra krysa. ako vidis medzi modrymi je tych najbohatsich krys najviac.
1/1