Názory čitateľov


Názory k článku:
Presun bohatstva: Odkiaľ a kam sa presídľujú milionári

15. 7. 2018   anonym
Rozmýšľam kam pôjdem ja . Tie veľké prachy čo som si tu na Slovensku nadobudla, kde ich uložím ?
15. 7. 2018   peter
Mozem ti odporucit 100% bezpecnu investiciu.
15. 7. 2018   Lolo
Bolo by dobre rozdelit bohatych a zbohatlikov.
Resp. formu, akou kto ku majetku prisiel a v akej krajine.
Je totiz velky rozdiel, najma v spravani a sposobe nadobudania penazi a potom vo forme udrzovania majetku, ev v sposobe investovania uz nadobudnuteho.
Lebo v koloniach EU, presnejsie v postsocialistickych krajinach vychodneho bloku EU, boli velke rozdiely v podmienkach zivota obcanov a tiez v legislative drobneho podnikania. Napriklad v CSSR bolo uplne nemozne akekolvek podnikanie, do cias konca 70tych rokov. Potom urcite minoritne remesla, ako pismomaliari, pestovatelia zeleniny a pridruzene vyroby a stavebne druzstva, sa zacali objavovat, ale to nebol dosledok nejakej plurality, alebo demokracie, iba totalneho nedostatku sluzieb, ktore monopolarizoval stat. A objavili sa aj veci nevidane, ako rolnicke druzstva, ktore dokazali vytvorit trusty a koncerny, mimo rastlinnu a zivocisnu vyrobu a pruzne reagovat na potrebu trhu.. Vid JZD Slusovice a dalsie. Ale to len v pripade privretia oci papalasov a umlcania polytbyra komunistickych svini.
Ale v okolitych krajinach, ako HU, PL, Juhoslavia... Tam sa podnikalo veselo, aspon v drobnom, nikto nic nezakazal, resp. nebolo to asi potrebne.
Ani v DDR, nebolo tak dusno.
Avsak po 89 roku, ti co sa oohatili, niesu milionari prirodzeny, ale skor su to zbohatlicke prirodzenia. Ich cinnost sa neda nazvat pracou, najma ak v cinnosti mnohi pokracuju dodnes. Napriklad Vahostav a mnohe dalsie.
Taketo cinnosti a zbohatlicke prirodzenia, nemozu emigrovat a ani migrovat, ci sa presidlovat, pretoze ich cinnost je zavisla na prostredi a sposobe tazby, pripadne previazanostou zo zakonmi, ktore ne-platia v krajine ich posobenia. Pokial sa nechcu stat utecencami z kufrom penazi, ak su postaveni mimo zakon na rodnej hrude, svoje obvykle cinnsti vykonavat v inej krajine nemozu, lebo dostanu akorat garsonku zo svedskymi zaclonami.
Presidlovanie milionarov, je z vychodneho bloku znacne problematicke. Nieco ine je presidlovanie firiem a presuvanie kapitalu v ramci globalneho sveta.
To ale nieje o zboahtlikoch, to je normalna cinnost. Aj pranie offshore, je cinnost, avsak nie uplne bezna.
16. 7. 2018   Okoloidúci
Prepáč, ale píšeš somariny. Čo je však popochopiteľné, lebo o ničom z toho, čo si popísal zjavne nič nevieš - a keď, tak len tlačové drísty novinárov, ktorí o tom v skutočnosti vedia ešte menej než ty. Dobrá rada - keď budeš v budúcnosti niečo kupovať, nepozeraj sa na kvalitu obalu, PR a marketigový budget - ale sa skúz pozrieť, čo v tej škatuli skutočne je :)
Nepochybne máš právo na svoj názor a hoci evidnentne vieš prd o svete tak napriek tomu máš tú drzosť kotkodákať do verejného priestoru - aspoń by si mal na začiatku napísať "Podľa môjho názoru ..." a možno aj "... síce o tom prd viem a milión som ešte nevidel ani v televízii, aj nepriek tomu cítim potrebu poučovať aj tých čo o tom niečo vedia" ;)
Lebo hoci to - čo ty - rutinne robia novinári a politickí agitátori - tí to aspoń robia pre peniaze, takže ich aktivita je pochopiteľná a ospravedlniteľná, keďže sa nejako tiež potrebujú uživiť.
20. 7. 2018   Lolo
Nechcel som ti slapnut na otlak, ak si zbohatlik, podla mojho nazoru..
Ale nic si stoho nerob, ak deti a vnucence nepreflakaju majetok, tak budu este bohatsie.
Ak si nechodil na VUML a nestudoval v Moskve, nevadi.
Ja som aspon videl na stare kolena kus sveta. Za mladi som sa dostal tam, kde sa dnes chodi skor za exotikou, alebo chytat pohlavne choroby.
A dostal som sa aj do takych miest, ktore boli danove raje skor, ako u nas bola prva republika.
22. 7. 2018   Fuj
Čo je toto za spoločnosť že nám štbáci a bývalí boľševici vyliezajú z nôr? Tento exemplár dokonca bez hanbi predvádza aj neznalosť gramatiky. Viete pane iste na tomto svete niet nad Vašu hlúposť ale sú ľudia, ktorí si na tú cestu do exotických destinácií zarobili sami a ľudia, ktorí to preplatila komunistická strana. Vy sa nechváľte Vy sa hanbite a dožívajte slušný dôchodok na úkor obetí komunizmu.
1/1