Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomika SR sa stala tranzitnou z pohľadu pohybu pracovnej sily

8. 7. 2018   Lolo
Podobny problem riesila Germania, pred a tesne po vstupe vychodnych kolonii do EU, aby sa nahodou na ich pracovnom trhu, neobohatili ludske zdroje z vychodnych kolonii.
Lebo aj v Germanii pochopili, ze ak zamestnaju cudzich motrokov, tak ich zarobene peniaze, aj ked zdanene a zodvodovane, odtecu do kolonii a neostanu predmetom spotreby a kolotoca ich domacej ekonomiky.
Tomu ucinne pridisli zavedenim ochrannych opatreni na svoje pracovne trhy.
Je zaujimave, ze kolonie a dominia EU (V4) toto neuskutocnuju, lebo pracovny trh v tychto krajinach, sa pohybuje okolo zahranicnych investorov a taziarov precovnej sily, za smiesne a minimalne mzdy /pod minimalne mzdy centralnej Germanie/ a nejaka ochrana pracovneho trhu sa v koloniach neriesi.
7. 7. 2018   M. V.
Tie čísla nehovoria o ničom a fakt zostáva, že Slovensko je bezvýznamná krajina bez vlastného národného hospodárstva a jeho občania sedia na lavičke náhradníkov už nielen v cudzine, ale aj doma.
7. 7. 2018   fero z BA
Slovensko začne pomerne skoro doplácať na hospodársku "politiku" komunistov zo SMERu. krajina sa stale len montážnou dielňou jednostranne zameranej výroby. Detroit bol len prechádzkou ružovou záhradou, čo čaká SR pri najbližšej kríze. Za Detroitom ale stála silná americká ekonomika, za SR nebude stáť nikto lebo krajiny EU sa na SR vykašlú presne tak, ako sa SR vykašlala na EU pri bezohľadnosti ohľadom utečencov. Na to sa nezabudne. Nie je nad to, mať komunistického zlodeja v čele krajiny
7. 7. 2018   anonym
Tranzit pracovnej sily otriasa mzdami slovenských pracujúcich čo znamená znižovanie výšky zárobku dokonca to vyzerá na prepúštanie domácich pracujúcich resp.vymenenie ich za lacné pracovné sily v konečnom slede je to druh krízi na pracovnom trhu čo z namená domáci sa musia prispôsobiť k lacným pracovným silám čo na životnej úrovni slovenského pracujúceho nepridá práve naopak uvrhne ho do omoc vedčieho otroctva ako bol do teraz čo sú nevyvratitelné fakta čím viacej volných pracovníkov tým menšia mzda hofg
1/1