Názory čitateľov


Názory k článku:
Dôchodcovia žijúci mimo EÚ musia Sociálnej poisťovni preukázať žitie

6. 7. 2018   classic chess
Prečítal som si príspevky. Sú trocha od veci. Existenciu pre poberanie dôchodku je potrebné preukazovať aj iným štátom, v ktorých pracoval slovenský občan. Za choré považujem fakt, že keď sa žiada o dôchodok za odpracované roky v zahraničí, tak to ide administratívne cez VZP a trvá to niekoľko mesiacov. Je to dôkaz, že sociálne poisťovne sú minimálne v rámci EÚ navzájom prepojené a o poistencoch a poberateľoch dôchodku informované. Ak je nutné vybavovať zahraničný dôchodok cez VZP, prečo nemôže informovať o úmrtí poistenca (o ktorom má v evidencii informáciu, že poberá dôchodok aj z inej krajiny) partnerskú sociálnu poisťovňu? V tom je ten idiotizmus byrokracie.
6. 7. 2018   anonym
je to úplne choré poberajúci dôchodca nie je povinný dokazovať že žije sú povinný mu peniaze posialať na konto keď umrie systém je robený tak dostanú o tom správu a pánové čudovali bi sTe sa okamžite je zaistené konto všetky bankové záležitosti okolo zosnullého taká je skutočnosť no morho na to sú ale dôchodok aby dôchodca žil dôstojne to nie dôchodkový systém je obrovská zlodejina hofg morho
6. 7. 2018   Lolo
MAm pocit, ze u nas objavili nejake serum, na vyrobu zombie..
Zakazana technologia..
6. 7. 2018   budúci Američan
To je neuveriteľná okotina.
Úmrtný list by pánovi Richterovi Nestačil?
To si fakt myslí že nám tu po svete behajú žijúce mŕtvoly, alebo nezvestní nie sú
nejakým spôsobom nahlásení na polícii toho ktorého štátu? To si fakt Richter myslí
že niekto by mohol zatajiť vlastnú smrť bez toho aby našli jeho telo a identifikovali
ho v márnici alebo bez toho aby sa o tom čoilen niekto dozvedel?
Ďalšia šikana- nič iné!!!
A nestačil by mu náhodou len elektronický formulár: "Tak počuj ja ešte žijem a vyplácaj mi na môj účet to na čo mám právo a čo som si odrobil a zarobil aj na tvoj zadok?"
6. 7. 2018   Marek
Sam si cocotina.Myslis ze existuje celosvetovy register zosnulych?Urcite su desiatky pripadov kedy su vyplacane davky niekam do Dzibuty a ludia su roky mrtvy.Slovac je tvor vynaliezavy.
6. 7. 2018   budúci Američan
Celosvetový register zosnulých nevedia spraviť?, "veľký papierový a diplomatickí machri...", ale tlačivá na šikanovanie ľudí a ešte aj notárom overené tak to už vedia spraviť. A nenapadlo ťa že keď niekde v bohom zabudnutej krajine ideš za notárom a ukazuješ mu falošný občiansky preukaz alebo dáš úplatok tak ti nepotvrdí aj to že si Ježiš z Nazaretu?
A keď zomrieš a odnímu ti občiansky preukaz tak to sa nedá dať do medzinárodného registra zosnulých. Veď "kniha mŕtvych" a "kniha živých" existovala už aj pred 5000 rokmi v Starom Egypte, kde opice vodili na remienku pre zábavu, ale na Slovensko k Richterovi takýto vynález ešte neprišiel. To je fakt smutné!!!
1/1