Názory čitateľov


Názory k článku:
Miliardár Branson: Na vyrovnanie nerovnosti v príjmoch stačí rozdávať hotovosť

6. 4. 2019   M.V.
Možno sa z toho niečo naozaj uskutoční okrem rozdávania peňazí, ale problém je v tom, že dovtedy bude treba prežiť v žltých vestách pod gumovými projektilmi, v slzotvornom plyne a blokádach na križovatkách ciest alternatívne v búdach na okrajoch veľkomiest. Minimálne tretine svetovej populácie niet pomoci, ich životy sa nikdy nezmenia.
5. 4. 2019   peter.sipula@centrum.sk
uz nepomoze ani to len v sr je triatristvrte miliona exekucij ak odratame vsetky deti od 1 po 18rokov tak na kazdeho slovaka jedna takze aj to bi pobrali exekutori a ten co nema nic any mat nigdi nebude, lebo uroky vzdi rastu ako meciarove divydenti, prv bi musel prist reset amnestia spolocnosti a tak zacat odznova inak cakat len do prvej smrti a potom sa to uz samo vyriesi aj bez ludi ked aj tak su boli a budu od pociatku sveta ludia pre sebectvo a pichu neschopny!
5. 4. 2019   anonym
Veľmi jednoduché a priehľadné. Výsledkom bude zvýšenie majetkovej nerovnosti, o čo vlastne v NWO ide. vytvoriť zlatú miliardu a masu otrokov v zamestnaneckom pomere.
5. 4. 2019   Lolo
Prolem zakladneho prijmu nevyriesi nic. Ale rozhodne rozlozi spolocnost na skupiny, ktore robit nebudu, aj ked mozu, a najma ti, co robit budu nadalej, budu viac diskriminovany.
Dnes najdiskriminovanejs ia skupina, aspon sa to tvrdi, sa mnozi na plne davky, bez toho, ze by musela pracovat.
Avsak ich sposob zivota je podmieneny lacnym byvanim, ktore ma velmi osobitny charakter a aj pripojky na energie, sa riesia alternativnymi sposobmi tukabelovania.
Niektore sidliska, maju zvlastny kolorit.
Ak podmieneny prijem, umozni ludom stavat si podobne osady, alebo podobny charakter lacneho byvania a sposobu ziskavania paliva na zimne obdobie v nasom chladnom regione, tak potom to bude fajn..
5. 4. 2019   @@@
nemyslim si .... ty vlastne vidiš len jednu stranku veci ale tu druhu že dnes mnohi ludi v praci su len otroci už nevidiš ...ak zabezpečiš to že ludia budu mať v praci dobre pracovne prostredie tak aj po zavedeni zakladenho prijmu by mnoho ludi pracovalo ak to nezabezepčiš tak neviem prečo sa stažovať lebo o čo je lepšie na tom ten čo nema nič je nezamestnany ale aspon slobody alebo ten čo zas nema nič lebo sice pracu ma ale prijem z nej je tak nizky že mu stači len na ztaženie prežitie a po dalšie je ešte otrokom v praci .....takymto spôsobom ani jedna ani druha cesta nie je lepšia potom je nezmysel sa vyhovarať na ludi prečo nepracuju ale skôr nato prečo pracovne podmienky a prostredie je tak zle že mnohi radšej volia nepracovať ako pracovať v otrockom zamestnani
5. 4. 2019   Dig
Núti ťa niekto niekde pracovať, keď sa k tebe správajú ako píšeš, prečo by si tam dobrovoľne pracoval? Jaaaj stal si sa otrokom zadlženie cez úvery... A koho je to problém?
5. 4. 2019   @@@
no ano ....ešte napiš že všetci možu byť bohaty ....ved každy vie akymi kecami viete ludi oj.bovať .... :D :D
12. 4. 2019   Dig
Ani keby si mal aký režim, rozdiely zostanú vždy, to čo môžeš urobiť je nájsť si dobre platenú prácu a nebyť otrokom systému.
5. 4. 2019   Dig
Pekne si to popísal Lolo, len dodám, že záľubou tejto skupiny obyvateľov SR je v paneláku vytrhať okna a v obývačke si spraviť posedenie pri ohníku.
5. 4. 2019   @@@
všetci len poukazuju na tych dole aby sa nevidelo ake svinstva robia ti nahore lebo tu už sa nehovori o par dobrnych alebo bilionoch dolarov a eur o ktore tito šmejdi okradaju ostatznych ludi ..... jeden si peniaze natlači a ten druhy ich musi tvrdom odpracovať takto potom dokažete všetci dobre bohatnuť na ukor ostatnych to už vam ale neprekaža takto vaša pochybna moralka len ostatnych by ste radi nahovorili vy sa srpavate moralne my sk.venci nahore sa morlane spravť nemusime :D :D
6. 4. 2019   Lolo
Ja to uzavrem asi takto..
Jedna strana, co nepracuje vobec, sa ma relativne na houby, lebo na miesto prace, kde by dostala zaplatene a nemala nic, len poplatky odvody a dane, zije sposobom kde sa mnozi na plne davky a nerobi nic. Na druhej strane su ludske zdroje, ktore robia maximum, platia odvody a dane, nemaju cas na deti, platia uroky a splacaju uvery, ale vlastne nic nevytvoria, okrem dlhu, co musia splacat.
Rozdavanie penazi, priblizi tieto dve skupiny pracujucej chudoby a nepracujucej chudoby blizssie ku sebe.
Teda skupina ktora sa rozhodla nepracovat vobec, dostane viac, ako doteraz, bez nutnosti vykonavat pracu a skupina co doteraz pracovala, moze prestat pracovat. Alebo pokracovat v praci. Vysledkom bude, ze skupina pracujucich, co budu poberat a aj daco navyse zarobia, sa moze ocitnut v prostredi, alebo lokalite, ktora sa premeni vdaka nepracujucim, na ubytovnu, kde spolocnu chodbu, alebo ulicu, alebo stvrt, budu obyvat obe skupiny, ktore sa podelia o spolocny priestor. Zaujimavy fenomen, ktory som v zivote postrehol, je "pozitivna diskriminacia" skupiny pracujucej, na ktoru pokrikuju a vysmievaju sa jej zo skupiny nepracujucich. Navyse opustenim svojho bytu a domu, na cas potrebny ku vykonu prace, skupina nepracujucich pracuje na tom, aby socialne rozkradli to, co maju vo svojom okoli, alebo aspon vykonali potrebu do dlane a felakie nahadzali na okna pracujucim v case ich nepritomnosti, alebo po cely cas svojej pracovnej necinnosti, vymyslali sposoby, ako si prilepsit z majetku pracujucich. Tak si poziciavaju ECV z aut pracujucich, aby si natankovali palivo vo zvyhodnenom rezime, alebo sa pripojuju na siete este platiacich ludskych zdrojov.
Priblizenim sa tychto dvoch skupin a prienikom, pripadne dnes spravne oznacovanou inkluziou a homogenizaciou spolocnosti, alebo socialnou integraciou, ci inak newspeakovo spravnym pomenovanim, sa vytvori nova spolocnost.
Tieto aspekty je vidno na roznych miestach nasej kolonie, nie len na luniku 9.
Je to aj napriklad v BA, znamy pentagon a ine lokality, kde tato integracia prebieha uz desatrocia.
Nikoho v okoli z pracujucich toto neobtazuje a su vdacny za spoluzitie roznych etnickych skupin.
V pripade rozdavania hotovosti, sa skupiny zacnu zblizovat viac, pretoze doteraz nedostupne lokality byvania, sa otvoria pre integraciu.
A nieje to len byvanie, ale aj praca, alebo moznost pracovat, pre niekoho, kto to bude skusat.
Nebal by som sa ale toho podmieneho prijmu, lebo v konstitucnej kleptokracii budeme tazko zavadzat podobny system.
7. 4. 2019   hoax
vyrieši to inflácia .. a odrzkadlí sa to v náraste cien ... ked sa zvysi objem penazi ludi tak druhy ludia ich budu chciet presunut k sebe .. kapitalizmus to vyriesi ..
7. 4. 2019   hoax
respektive tý čo majú hovno teraz budu mat hovno aj potom ..
12. 4. 2019   Dig
Je to len o vzdelávaní ľudí dole, ak sa nebudú vzdelávať čo dnes robí väčšina vždy sa nájde nejaký F.I.CO čo si ich kúpi za drobné pretože títo ľudia si to nevedia ani zrátať.
5. 4. 2019   Dobresa Pobavil
Úplne by stačilo, keby stále nezvyšoval poplatky za internet (nie na Slovensku, ale v iných EU krajinách kúpil UPC a premenoval ju na Virgin.
5. 4. 2019   lakatos
pre bohatych je to lepsie riesenie, ako progresivne dodanenie majetku
7. 4. 2019   hoax
no myslím že Váš komentár je tu najtrefnejší ...
5. 4. 2019   ľuboš
Bludy.
5. 4. 2019   Lofo
blížiaca sa realita
1/1