Názory čitateľov


Názory k článku:
Prieskum: Byť ženou na Wall Street je stále ťažké, ale muži si toho vôbec nevšímajú

8. 7. 2018   M.V.
Asi nenájdeme príspevok o živote radových pracovníkov -mužov na takom pracovisku, kde prevládajú ženy. Chudáci muži určite sú denne diskriminovaní.
7. 7. 2018   klustout(The emErson worker)
Jediným skutočným spôsobom ako zastaviť rodovú diskrimináciu je bezpohlavná firemná kultúra, kde muži zabudnú že sú muži a ženy že sú ženy. Kde jeden druhého vnímajú podľa osobnosti, identity, charizmy, inteligencie, hodnôt ktoré vyznáva, profesionality a ochoty nielen vlastnej ambície a kariérneho postupu ale aj schopnosti začleniť sa ako spoľahlivé koleso do firemného stroja. Ale nie podľa pohlavia (samozrejme s výnimkou WC...). A s výnimkou takých povolaní ktoré predurčujú zamestnancov na vysoký fyzický výkon, či veľké emocionálne či stresové vypätie. V takýchto povolaniach sa pohlavie berie ako prednosť- výkonnostný parameter zamestnanca. Pracovné vzťahy musia mať imperatív napĺňajúci úkol zamestnanca ktorým je poverený, čo neznamená že sociálne interakcie sa minimalizujú ale pri konečnom rozhodnutí v algoritme má prednosť naplnenie úkolu a optimalizácia procesov na zvládnutie dennej výrobnej normy, čo je podstata zamestnania vo firme a čo musia mať zamestnanci na pamäti pri spoluvytváraní ekosystému firmy a protokolu ekosystému čo je aj firemná kultúra.
Istého času pomáhal aj tento model zamestnaneckej hierarchie, prechodne, aby si zamestnanci uvedomili svoju dôležitosť vo firme a vedeli spoluvytvárať ekosystém firmy:
Zamestnanci pracujú v pracovných skupinách v bunkách, ktoré majú svojho šéfa.
Bunky sú kaskádovito začlenené v pyramídovej schéme firmy.
Zamestnanci dostávajú zadania úkolov od svojho šéfa a ich šéf dostáva od člena nadštruktúry vyššie v rovine pyramídy.
Ak zamestnanecovi bunky sa musí podať výpoveď(vyhadzov), tak vyhazov dostanú všetci členovia jeho bunky aj ich šéf bunky a to priamo z firmy z dôvodu firemného zlyhania.
V bunke platí dynamické pridelovanie, zdrojov, úkolov, odmien podľa vzájomnej dohody v bunke, ktorá dostane na svoju úkolovú prácu alokované zdroje prostriedky.
Ak pochopia zamestnanci tento model môže sa prejsť aj k zložitejšej verzii, a to:
Ak existuje vo firme novo-generovaný úkol, poverí sa šéf na zostavenie bunky- nájde príslušných zamestnancov firmy, voľných, spĺňajúcich odborné požiadavky, dostatočný počet zamestnancov, vhodne a efektívne alokované zdroje... a vytvorí sa tak pracovná skupina- bunka ktorej životnosť je do skončenia úkolu, za jeho splnenie zodpovedajú všetci a za vstupné parametre a komunikáciu so zvyškom firmy zodpovedá šéf bunky.
Princípom tohoto všetkého je vedieť nájsť, eliminovať a odrezať nefunkčné celky a súčasne vedieť dostaviť tím, alokovať zdroje, a zostaviť dynamický výrobné jednanie jednotlivcov ako celku v prospech naplnenia zadania výrobného úkolu.
"Krédo nášho podniku je že nemáme manažérov ale len vysoko kvalifikovaných zamestnancov plniacich špecifické úkoly vediacich sa dynamicky samostatne začleniť do výrobného procesu."
...
.
7. 7. 2018   pavol
Napadol ma nový článok... "byť mužom v smetiarskom aute je ťažké, ale ženy si to vôbec nevšímajú"... Komu takéto myslenie pomáha? Načo spoločne pretekať, keď si môžme pomáhať? Ak mi práca nevyhovuje tak sa zdekujem a idem robiť niekam, kde to "bude ľahšie"
1/1