Názory čitateľov


Názory k článku:
Ropa ako zbraň v rukách Trumpa: OPEC môže za vysoké ceny benzínu

21. 6. 2018   Omen Nemo
Zaujímavé, že EU srdnato bojuje proti monopolom, či kartelovým dohodám a neváha srdnato pokutovať aj tých najväčších svetových gigantov vražednými pokutami.
Okrem OPEC.
Takže potom zrejme OPEC je ten kto v skutočnosti vládne svetu a nie nejakí slobodomurári, jehovisti, komunisti, či iní židia ?
Pikantné je, že asi na tom niečo bude.
Lebo najväčším bojovníkom proti jadrovej energii na svete je nepochybne susedné Rakúsko.
A OPEC - ktorý jediný ma naozaj extrémny dôvod jedrovú energiu nenávidieť - má - iste čírou zhodou okolností - sídlo práve vo Viedni.
Akí sú Rakušáci úplatní sme už po 1989 zrejme všetci zistili (pre tých čo si to nepamätajú - alebo nechcú pamätať - korupcia sem neprišla z Moskvy, ale z Viedne.
Aj keď pravdou je aj to, že sčasti aj zo Švajčiarska, či od talianskej mafie (súdruh-pán Ducký by iste mohol rozprávať) a z Viedne hlavne preto, že tam mali zastúpenie všetky zahraničné koncerny, ktoré sa odhodlali k skoku na východ)
20. 6. 2018   trade
Tri dolare je 2.6 eura.Jeden galon je 3.8 litra.Taky lacny benzin by Slovaci chceli.
OPEC sa dohodol s Ruskom o znizeni tazby ropy aby isli ceny ropy dolu lebo Rusko malo ekonomicke problemy kedze cela ruska ekonomika zavisi na tazbe ropy a plynu.
20. 6. 2018   fero z BA
rusko je podrazák ---- už dávno ťaží viac, ako sa dohodlo
20. 6. 2018   Lolo
To je omyl, OPEC moze za vysoke ceny ropy.
Keby sme vyrabali ciastocne doma v Slovakistane benzin a derivaty z hnedeho uhlia, ako sa to robilo pred II sv. vojnou, pocas II sv. vojny a roky po II. sv. vojne, v Hemann Goering Werke, co tu ostali, mohli sme okadit ciastocne Rusku ropu, aj rusky plyn, dokonca aj ropu Brent.
Ale sme kolonia a v koloniach je nezavislost nepripustna, rovnako ako v protektoratoch.
1/1