Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimálna mzda na úrovni 635 eur v roku 2019 je absolútne nereálna

18. 6. 2018   anonym
Pítam sa koho zastupujete pánové peľké p si nezaslužite s kade sťe došli asi z 19 storočia váše tvrdenia sú totálne zavadzajúce celého slovenského pracujúceho obyvatelstva čo vlastne robíte pre slovensko s ťe nič neurobili práve naopak preukazuje sa pomáhate zo slovenska urobiť novodobé otroctvo čo sa vám darí do dnes mám zato okamžite sa vzdajte funkcii vaše konania sú nesporne samé neodborné hodnotenia v neprospech pracujúceho národa slovenského ako je známe euro nemá hodnotu v obchodoch je obrovská dražoba a suma ktorá sa uvádza je nereálna teda tu vidieť kam spejeme som presvdčený tisíc dvesto euro v čistom mesačne je plne reálne prípade firmy ktoré nedokážu uspokojiť touto hodnotov treba nechať zaniknúť nie sú to podnikatelia ale vlastnia ich taký ktorý nevedia podnikať tak ako slovenská vláda poslanci nevedia vládnuť slovensku preto dôchodci sú žobráci pracujúci prežívajú z mesiaca na mesiac šo sú dôkazi ktoré sa nedajú vyvrátiť dosť mali možností a vidíme stále sa len slubuje a slovensko je v sračkách najme nefunguje tu zákonnosť ktorá sa nerieši a vskutočnosti neboli napravené zločiny napáchané za totality viď Cervanová celý justičný aparát len kecá a kecá šíria lži a hovoria tisíc krat opakovaná lož sa stane pravdov ale nie sú schopný predloťiť národu dôkazi viny s tým postavené na tom oni nefalšovali dej spoločne z obžalovanými neskôr odsudenými mám zato je plne sfalšovaný a usvedčujä ich množsto dôkakazov a nie je to jeden prípad falšovania deja skutku bez dôkazov je ich množstvo dôkazov je znova o tom dosť lenže spravodlivosť je slepá keď v konečnom slede dôkazov rozhodujú o tom z nova tí ktorý sa zúčasnili falšovania deja alebo stým súhlasili morho
18. 6. 2018   xxx
mozno tak v 2119
ved je to do placu sa tu vyjadrovat o takejto mzde, to su zobracenky. Ked uz chce EU vsetko tak synchronizovat, tak nech a paci, zacnite pani z EU parlamentu, komisie tu, urcite minimalnu mzdu pre celu EU, rovnake dane, odvody...
ALe to sa nestane, lebo by zapadne staty stratili moznost cucat vychodne staty a to sa skor EU rozpadne ako by nam mali dovolit zivotnu uroven aku maju oni.
Ale som za zvysenie, nakolko vela ludi na SK pracuje za minimalnu mzdu.
ALe vacsi problem je to ze mame vysoke odvody. Napr. v UK je odvodove zatazenie vyrazne nizsie, nie je tu buzeracia zo stranu statnych uradov za vsetko, je tu podpora podnikania ktora by mohla byt urcite aj na Slovensku.
ALE to by pani z vlady museli nieco aj robit, nie iba kradnut.
Nemaju gule znizit odvody, vyhovaraju sa na vypadky v prijimoch, ale to ze ludia ked viac zarobia(v cistom) zaroven viac minu(a to teda minu) a zaplatia 20% DPH zo vsetkeho co kupia, tak to si nedokazu preratat, TAZKA TO MATEMATIKA, ZE???
Takze cakame na vladu ze zvysi minimalnu mzdu a zaroven znizi odvody, alebo radsej snivajme dalej.
18. 6. 2018   Lubos
Hlavne ze ceny benzinu a nafty mame realne ako na zapade. Tu cisla pustia. Ale mzdy nie tu cisla nepustia. Ked to ide s cenami , preco by to neslo so mzdami. Ale to by potom investori zo zapadu nemali take horibilne zisky. A odisli by na Mars:) Lebo za par stoviek im uz nebudu nikde na Zemi robit.
18. 6. 2018   andy
LOLO,absolutny suhlas.
18. 6. 2018   Lolo
Vo vychodnej kolonii EU, je to nerealne.
800 eur, by malo byt do roku 2020 nezdanitelne zivotne minimum.
Ak cisla HDP neklamu, co pochybujem, pri tempe rastu ekonomiky v kolonii, by ta ciastka mesacna, mohla atakovat az 880-920 eur.
Nie minimalna mzda, ale zivotne minimum.
Minimum, z ktoreho sa prezit.
Ak to bude menej, je to len dosledok hluposti ludskych zdrojov vo vychodnom EU dominiu.
Lebo okrem dani a poplatkov, si treba uvedomit, kolko stoji byvanie, potraviny energie, poplatky a odvody.
V Europskom priemere, je aj 800 eur prd, ale realne by vykon ekonomiky Slovakistanu zodpovedal tejto ciastke.
Bohuzial Socialna Kleptokracia, ma ine plany a nazory, na nezdanitlne minimum..
1/1