Názory čitateľov


Názory k článku:
Nechceme autority: Technológie dokážu naplniť sny anarchistov

14. 7. 2018   WannabeeP
Ani slová Internacionály nie sú správne ak hlásajú: "... a ľud si bude vládnuť navždy sám ...". Nutno vysvetliť, že v komunizme nebudú existovať žiadne atribúty štátu a teda ani žiadne politické systémy a teda ani žiadne vlády. NEBUDE ICH TREBA. Vyplýva z toho, že aj pojem "demokracia" sa stane anachronizmom.
14. 7. 2018   WannabeeP
KAPITALIZMUS ALE I SOCIALIZMUS NIE SÚ SLOBODNÉ SYSTÉMY PRETOžE POTREBUJÚ EŠTE ŠTÁT: Ako mladý tínedžer v hrdo mierumilovnej Kanade počas romantických šesťdesiatych rokov som bol nadšený prívrženec Bakuninovho anarchizmu. Smial som sa z názoru svojich rodičov, že keby vláda zložila zbrane, vypuklo by peklo. Naše súperiace predpovede boli podrobené skúške 17. októbra 1969 o 8°° ráno, keď sa začal štrajk montrealskej polície. O 11,20 bola vykradnutá prvá banka. Na poludnie bola väčšina obchodov v centre mesta pre rabovanie zatvorená. Za pár hodín zapálili taxikári garáže požičovne áut, ktorá im konkurovala u zákazníkov na letisku; jeden snajper zastrelil zo strechy domu jedného provinciálneho policajného dôstojníka; výtržníci vpadli do viacerých hotelov a reštaurácií a jeden lekár zabil vo svojom dome na predmestí zlodeja. Kým prišla tma, bolo vykradnutých šesť bánk, stovka obchodov bola vyrabovaná, bolo založených dvanásť požiarov, bolo rozbitých štyridsať nákladov výkladového skla a celková škoda na súkromnom majetku sa odhadovala na tri milióny dolárov, kým mestské orgány zavolali na pomoc armádu a, samozrejme, jazdnú políciu, aby obnovili poriadok. Tento jednoznačný empirický test rozmetal moje politické predstavy na prach. (Blank Slate, Steven Pinker, Montreal)
11. 7. 2018   zazka
Budem reagovať len na jedinú vetu zo záveru článku. "Ochotne zdieľame citlivé osobné údaje..." Len spomenutie o ochrane súkromia a osobných údajov a novelu zákona mám také nervy, pretože...Celé je to humbuk. Môžem si chrániť údaje do aleluje, nikde nedávam, kde nemusím, facebook i twiter ignorujem ale kataster nehnuteľností si veselo vytrubuje do sveta všetky vaše citlivé údaje. O čo to potom je do bo.a!
11. 7. 2018   zazka
Okrem toho si myslím, že práve ignorovanie techológií je cesta ako sa dá aspoň čiastočne bojovať proti autoritám. Mať v ruke peniaze a nie kartu, mobil s internetbakingom nám zabezpečí väčšiu ochranu pred zenužítím a autoritami. Môj názor
24. 6. 2018   Murkoslav
Presne o to ide globalistom-bábkovo dičom v pozadí. Aby štát nemal žiadnu úlohu a vplyv. Potom nastane ich raj. Celoplanetárne monokorporátne peklo. A človek bude len otrok.
23. 6. 2018   M.V.
Chudobné národy, ktoré nezvládajú ani prísť k referndu alebo sú prízemného ducha sa nesmú vzdať centrálnej vlády a pokúšať sa ju nahradiť vplyvom osobného majetku, či anarchokapitalizmom . Vládne osvietenstvo trochu vyrovnáva ich obvyklú majetkovú závisť a tiež vyplní obdobie, keď sociálne sny aj s majetkom pominú. Všetko iné by viedlo k neobmedzenej vláde monopolov v pravom zmysle tohoto slova a k ich rozsiahlej diktatúre, ktorá by možno ani nemala historické paralely. Na každom kontinente by bola upečená z toho istého cesta.
23. 6. 2018   Lolo
Opat pripomeniem iba fakty.
Keby dnesne autority, hoci demokraticky zvolene, neohybali pravo a zakony, prevazne vo svoj prospech, alebo nerobili z demokracie socialnej dobroserstvo, pripadne nezneuzivali fundamentalne zaklady spolocnosti na obohacovanie uzkej skupiny.
Tieto autority, si robia zo zakonov, cosi ako WC papier.
Preto sa moze zdat, ze vitazi anarchia.
Ale anarchiu primarne vytvaraju prave svetove vladnuce autority.
Tiez treba rozlisovat anarchiu, ako bezvladie a anarchizmus, ako politicku ideologiu.
Nejvyšší dovršení společnosti spočívá ve spojení pořádku a anarchie.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Anarch ie
To co vladne svetu dnes, nieje ani poriadok, ani anarchia, ale je to Plutokracia, alebo oligarchokracia.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Plutok racie
V koloniach a dominiach EU, vladne jej lokalna forma, prevazne sa jedna o kleptokraciu.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Klepto kracie
23. 6. 2018   klustout(member)
Skutočnú v samej podstate demokraciu, kde ľudia vládnu sami sebe a ich zákony sa tvoria dynamickými dohodami medzi ľuďmi začínajú centralistickí teroristi absolutistického monopolu na moc a diktatúry bezbrehej moci zneužitej na zotročenie akejkoľvek slobody človeka, samostatnosti a jedinečnosti, začínajú títo kriminálnici nazývať anarchiou a bezvládím bez akýchkoľvek pravidiel, začínajú tlačiť do systémového mlynčeka mašinérie a snažia sa uchopiť podstatu demokracie aby ju mohli následne znásilniť, pošpiniť a utratiť každý odpor voči ich technobiologickému kriminálnemu uchopeniu moci nad ľudskými dušami a osudmi, nad ich šťastím, slobodným myslením a etickým jednaním.
Z demokracie spravia fašírku,a mediálnym šarlatánstvom ju hodia strážnym psom padúchov ktorých kryje systém a budú vykrikovať "A trhaj a trhaj slobodu!"
1/1