Názory čitateľov


Názory k článku:
Obmedzenie hypoték od júla: Najtvrdšie ho pocítia mladí v Bratislave a Košiciach

21. 6. 2018   Drewo
Ako dobre nam je.
Esteze tych mladych podporujeme co to da.
Ale co, ved na zaludnenie caka uz kopa inzinierov...
17. 6. 2018   olina
tak sa prestanu predavat stare panelaky a zacnu sa predavat novostavby oligarchov - ved o to tu ide, ci nie?
16. 6. 2018   Lolo
P.S.
Zacina byt smiesne, ze niekde maju nedostatok ludi, co by tvorili kolrit miest, tak im musia dat byvanie zadarmo, inak by z miest, bola len prazdna turisticka konzerva..
Proste si musia najimat ludi, do turisticky exponovanych miest, aby predstierali normalny zivot. Projekt sa vola UNES-CO a nieje to ani tak daleko od nas, je to v RBM, inak CR..
Budeme předstírat normální život? V prvním českém městě už to začalo. Pohroma pro celou planetu
Zde se odhodlali k prvnímu pokusu, který je však veřejností vnímán velmi rozpačitě. Některým lidem totiž zaplatí za to, aby v centru města předstírali normální život a zároveň budou mít k dispozici bezplatné ubytování. Krumlov se tak připojil k projektu UNES-CO, jehož autorkou je známá výtvarnice Kateřina Šedá. Rozhodla se alespoň částečně zvrátit situaci, v niž se Krumlov ocitl kvůli tomu, že z centra tohoto historického města odešli nejen původní obyvatelé, ale zanikla zde také běžné obchody, služby i školy.
https://www.kra jskelisty.cz/jihocesk y-kraj/okres-cesky-kr umlov/19787-budeme-pr edstirat-normalni-ziv ot-v-prvnim-ceskem-me ste-uz-to-zacalo-pohr oma-pro-celou-planetu .htm?utm_source=www.s eznam.cz&utm_medium=s ekce-z-internetu
15. 6. 2018   matko
Cele je to reklama na OVB, co su podvodnici tvariaci sa ako financni poradcovia.
15. 6. 2018   @@@
Priemerná mzda: BA=1567 eur, KE=1151 eur (www.platy.sk);
15. 6. 2018   tan
Reálna :
60% otrokov maká za max.650€ bruto
20% maká do priemeru
15% maká nad priemer do max 3000€
5% je elita s platmi od 3000 a viac
V priemere sa máme všetci výborne, len tých pár 60% žije z ruky do úst .
15. 6. 2018   mako
Dobrý deň!Mám Hypoteku z roku 2008 21 000€ a úrok 0,80%,lebo som neveril bankam ani slovo!Už len 7 rokov a byt je môj!!!Díky EURO!!!
17. 6. 2018   olina
asi by sme mali ist vsetci pracovat do vlady, bude nam hej
15. 6. 2018   Lolo
Na zmenu situacie, postacuje jednoduchy recept.
Na okolitych poliach, dotknutych miest, natiahnut nudzove inzinierske siete, teda elektrinu, vodu a casom mozno aj kanalizaciu, vybudovat sypane cesty, alebo aj ziadne a kazdemu zaujemcovi dat moznost prenajmu 150m2 bez ceny energii za cca 8 nasobok ceny prenajmu ornej pody, v danej lokalite, z podmienkou uzivania na 10r a v pripade nezaujmu ku prepadnutiu zalohy. je to cena bez energii, asi 20-80 eur/rok, co je 200-800 eur na 10 rokov.
Ktokolvek si tam moze odstavit na vyhradenej ploche karavan, alebo mobilheim, roadhouse, alebo obytny kontajner, ci maringotku, na onu dobu 10 rokov.
Ziadne pevne stavby, ziadne domy, maximalne unimobudy.
Z obytnej polochy, mozu po 5 rokoch, ziadat mesta dan, ale len z rekreacnych objektov.
Musi tam byt moznost prihlasenia trvaleho pobytu, prideleneho popisneho cisla parcely.
Takto sa vyriesi behom neceleho roka, max. 3 rokov, cela realitna bublina, aj premrstena cena bytov, rovnako sa obytnymi koloniami, vyriesi problem byvania maldych, starych a vsetkych socialne vylucenych.
Ale to je skor rozpravka, ako mozne riesenie.
Keby sa ale hladali paralely, taketo byvanie je v zahranici bezne, nicim sa neodlisuje od toho, co tu bolo kedysi /nudzove kolonie/ alebo od sidlisk v USA /My name is Earl/ a mnohych dalsich.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Seznam _nouzov%C3%BDch_kolon i%C3%AD_v_Praze
15. 6. 2018   M.V.
Vyzerá to tak, že aj toto invenčné riešenie nám predstavia ako startup s výbornou perspektívou. V byte zmrznúť nesmiem lebo by ma podozrievali, že som bral teplo prestupom cez panel od suseda, ale na ulici, či v tých favelas to bude dovolené, Pochopiteľne migrant bude požadovať byt, auto a peniaze pre seba a dedinu doma lebo inak bude navždy štrajkovať. Mladí ľudia to začínajú mať príliš komplikované, majú mať stále viac peňazí, najlepšie by asi bolo, keby mali celú čiastku v banke a potom si ju požičali? V Českej republike pribúdajú situácie, že na psí tridsiatok vyšli rodičia, ktorí sa zaručili banke a byt im predali, také kolónie by sa hodili a aj na to príde.
16. 6. 2018   Lolo
Drahy M.V.
Tieto "nudzove" riesenia, vznikali v dobe konjuktutury a aj vdobe krizy a depresie. Mnohe nudzove riesenia, prezili az do dnesnych dni.
vid odkaz wikipedia.
Tam kde to bolo nutne a potrebne, vznikli sidliska. Tam kde to nutne nebolo, to zaniklo. Je smiesne, ze nudzove kolonie, ci podobne typy byvania, mnohe vznikli po I sv. vojne a v medzivojnovom obdobi, ked ludske zdroje migrujuce za pracou do velkych miest, sice dostavali mzdu, ale nemali kde byvat /presnejsie za co byvat/ to znamena pracujuca chudoba.
U nas napr. v Bratislave, tento problem bol uz v dobe monarchie, po vystavbe fabrik, ako dynamika, alebo kablovka, klingerka, sklarske zavody atd.. Cela Trnavka, je v podstate byvala nudzova kolonia.
Ani za 40 rokov budovania socializmu, sa v podstate moc nezmenilo, az na bytovu vystavbu, ktora keby nebola, bolo by tu z kazdeho mesta, len cosi ako velka nudzova kolonia a vlniteho plechu, nebolo az taky dostatok.. Okrem ineho, zo satelitu to pre zapad nevyzera dobre.
Mimochodom sidliska a architektmi preferovany "brutalizmus", za totaca u nas, je v podstate ina forma nudzovej kolonie a nudzoveho byvania v relativne inom meradle kvality, planovana zivotnost bola na tento sposob byvania len 40rokov..
Dnes je tento sposob byvania, povazovany za ! lusus!.. co sa tyka bytovej vymery, alebo stavebnotechnikeho riesenia, okrem experimentalky, ziaden panelak nespadol. NA rozdiel od dnesnych stavieb..
Takze ak mame ist smerom od brutalizmu a vertikalnej harmonickej zastavbe, smerom ku individualizmu a minimalizmu, horizontalneho bungalovizmu, tak tie roadhouse campy, su zaujimave riesenie.
1/1