Názory čitateľov


Názory k článku:
Nie rakety, ale utečenci: Sucho je väčšia hrozba ako terorizmus

26. 6. 2018   Adam Marcinek
Páči sa mi, ako spájate demokraciu s inteligenciu v nerozlučný celok. Niečo vám prezradím: žiadna demokracia nepanuje a už vôbec nie v Amerike.
Tento systém vznikol na základoch, kt. v modernej spoločnosti neexistujú - kalokagatia, rovnováha ducha a tela, láska k múdrosti. Slobodná vôla znamená možnosť vybrať si, kt. potreby naplníme a kt. nie. Tú absolútne nemáme - v škole sa učíme čomu veriť, s "priateľmi" aké sú ideály a v práci hodnoty, kt. určujú naše postavenie.
Všetko je to účelové a nikto už nehladá vyšší zmysel, pohnútku. Odstránili sme zo systému vieru, hoci nás Gréci varovali aby sme to nerobili (a Biblia - cirkev je fraška, tá kniha hovorí úplne niečo iné ako sa tvrdí ľuďom).
Či sa nám to páči alebo nie, či si to priznáme alebo sa budeme ďalej hrať na slepých, pravda je taká, že sme prostredníctvom propágacie (1.P marketingu) vedení k náplňaniu cieľov chamtivých jednotlivcov (keď rozvíjate len logiku, ľudská podstata osobnosti sa stráca). Od komunizmu sa nič nezmenilo. Teda, vlastne áno - rozumové riešenia sa vytratili a úctu si nezaslúži učiteľ, policajt či lekár ale dement, kt. sa vyrozpráva do elektronického podmazu a večer si zahúli trávu. Ťažký to život.
A mimochodom, ekonomika nefunguje z jednoduchého, absolútne logického dôvodu - náklady na propagáciu a ovplyvňovanie verejnej mienke sú vyššie, ako tie ná poskytnutie služby/výrobu produktu. Väčšina energie (času/peňazí) sa stráca v pomyselnom inom vesmíre, len minimum je investované do zmysluplných činností. Najviac sa neadekvátne ženieme za ničím a celý život obetujeme elektronike, akoby nás mala spasiť.
Niečo vám prezradím, technológia bola nutnosť, nikdy to nebol zmysel života. Tým sa stala až dnes.
PS: Človek vždy bol a musí byť vedení. Demokracia bez kalokagatie nebude nikdy fungovať, rovnako ako nefunguje kalokagatia bez systému v ktorom človek sám pride na to, že život skutočne je čierno-biely (napriek platnosti relativity).
Chceli by ste "absolútnu slobodu" a pritom štát, kt. vás bude chrániť a budovať. Ste smiešni, komečne by ste sa mohli zamyslieť nadtým, že to odporuje akýmkoľvek zákonom vesmíru, akejkoľvek logike, akejkoľvek viere. Ach, áno, vesmír má zákony a neoblomné. Relatívny je iba pohľad človeka.
14. 6. 2018   Marek
Sucho je väcsia hrozba ako terorizmus....Tak toto moze napisat iba naivny liberal, ktory nikdy nemusel zit pri ciganoch, moslimoch alebo africkych migrant bastardoch.
13. 6. 2018   000
Konecne nasli sposob ako prebudit Iran k aktivite,tak ako sa to osvedcilo v Nemecku pred vojnou.
13. 6. 2018   Rado
Vo svete kde už 2030ma biť 10Miliard ľudí. Bude voda drahšia ako iné komodity. A Európa rozdelená na severnú bohatú úrodnú časť a Južnú suchu technickú no neúrodnú.
Do Európy vždy prúdili utečenci no v posledných rokoch to začína biť v Európe u hľadiska politického neudržateľné. Treba zmeniť politicko ekonomickú štruktúru na zmenu rozmýšľania. Lebo Európa potrebuje mladú krv a ekonomicky technické nove rozmýšľanie v starej Európe. Kde sa rodi malo detí treba emigrantov a utečencov.
13. 6. 2018   Murkoslav
Demagógia a bludy ! Akých migrantov ? Z Afriky ? S IQ pod 75 bodov ? Načo vláčiť neschopných do EÚ. Čo tak podporiť pôvodných európanov v plodení detí ? Stálo by to iste menej peňazí a námahy ako importovať lenivých a hlúpych cudzincov. Treba len začať podporovať mladé rodiny.
15. 6. 2018   Rado
Ta nova krv v Európe je treba už hneď. Na slovensku chýbajúcu pracovne sily pre automobilky. A politika je tieš už staro otrepaná. Treba si z utečencov a migrantov vyberať podla toho aké máju zameranie a skúsenosti. A prerozdeliť v EU štátoch podla koľko aká pracovná sila chýba a kde. Napríklad podla vzoru Kanady.
13. 6. 2018   M.V.
Zostane im naozaj iba to mučeníctvo lebo víťazstvo príde v čase, keď bude na zemi 50 miliard ľudí, všetko zdevastované a nebude už o čo veľmi usilovať okrem zachovania aspoň ich biedneho života. Trochu dúfam, ale ozaj len trochu, že islámska civilizácia sa čiastočne pokúsi o modernizáciu technickú a hlavne spoločenskú.
13. 6. 2018   jahoda
Ak tou modernizáciou technickou a HLAVNE společenskou myslíš to že povolí drogy, prostitúciu, hazard, úžerníctvo .... tak ako krestanstvo to povolilo spolu so judaismom tak ja viem že nie. Prečítaj si o Islame s druhej strany. doporučujem islamweb.cz koran.sk
13. 6. 2018   M.V.
Máš úplne iné chápanie reality, ktorú ja vnímam cez štvrtú priemyselnú revolúciu a nie cez kresťanstvo a judaizmus. Tie dva posledné smery myslenia ma vôbec netrápia.Nemám náboženský svetonázor, nejde mi a nešlo o žiadne drogy, prostitúciu, hazard, ale o obyčajnú ľudskú toleranciu v medziach zákonov. Úžerníctvo je staré, ale je to aj nový smer parazitického kapitalizmu dokonca pri dnešných nulových úrokoch na vkladoch sa prejavuje vypuklo v dôsledku chýbajúcich zákonov, ktoré nahradil neriadený trh. To ovšem nemá náboženské riešenie. Veril by som viac anarchokapitalizmu ako prekonaným dobovým dogmám. Humanistom, ktorí sú z islámskeho hľadiska poslední z posledných by na islamwebe asi nepísali tolerantné statusy?
13. 6. 2018   jahoda
Čo všetko chceš tolerovať? V medziach akých zákonov? Chceš tolerovať hazadr za bieleho dňa, preto lebo teba sa to momentálne netyka? Svet nebude zničený kvoli hazjlom, ale kvoli tým dobrím ludom ktorí na to budú pozerať a nič nerobiť. Albert Einstein. Mučedníci rovno do Raja. Samozrejme nie každý čo si myslí že je mučedník tak ním je.
13. 6. 2018   M.V.
Jahoda: Nie je to jasné? Som proti náboženskému fanatizmu a som presvedčený, že nie je dôvod vrátiť sa 700 rokov späť. Nezahmlievaj to poukazovaním na hazard, práve dnes vyzývali aktivisti z kresťanských kruhov na písomné protesty ministrovi o tejto téme ku ktorej sa má hlasovať. Popri voľbách bola v Bratislave aj petícia, ale asi prehrala. Má sa o tom jednať práve v tomto období, teda o licenciách pre internetový hazard na 10 rokov a pre herne na 5 rokov. Je mi jasné, že hazard priťahuje rôzne podhubie, ale o to mi teraz nejde. Celkom jasne: Neviem akceptovať, že zavraždia ľudí kamiónom ako v južnom Francúzsku a čo som k tomu počul? Vraj to nevadí aj tak to boli neveriaci. Ty by si bol ochotný tolerovať a právne kodifikovať islámske násilie v Európe, ktoré je očividné v mene akých ideálov? Petícia Free Tommy Robinson má dnes už 612 859 podpisov, dúfam, že sa pridáš na webe . Tí Briti sú doboví mučeníci.
14. 6. 2018   jahoda
Kde si o tom počul? Od samozvaných expertov na Islám, alebo od samozvaných Mahdí (spasitelia). Zabíjanie neveriacich ktorý neútočia je zakázané s pohľadu Islámskej náuky. Pochop to. Islám je jediný ktorý zakazuje drogy, úžeru, prostitúciu, mimomanželský sex.... A aj ty vieš že by bolo lepšie bez tých sračiek. Pán Boh to urobil aby vyskúšal kto bude v skutkách nejlepší. Preto stvoril túto realitu. A naša úloha je rozmýšlať.
14. 6. 2018   M.V.
Prosím Ťa, veď prax takzvanej náboženskej nadradenosti islámu nad kafírom je je základná téza. Ak ho islám nezotročí, môže ho takzvaný veriaci zabiť. Islám požaduje daň - myslím volá sa to džizva, neovládam ten prepis, treba ma opraviť, islám delí krajiny na tie, ktoré veria a tie, ktoré majú byť dobité. Ak si ideológovia islámu predstavujú, že dobijú svet, tak už prehrali. Týmto opúšťam túto tému. Na islám nie som expert, ale vidím, čo sa deje vo Švédsku, Nemecku, vo Frabcúzsku. Islám do Európy nepatrí. Allahu akbar.
14. 6. 2018   jahoda
Správne. Nie si expert a to čo si tu napíasl sú lži a polopravdy. Ľudia sa musia učiť a vzdelávať. Amín
14. 6. 2018   M.V.
Jahoda: Prečo by som mal klamať? Ty nechceš vidieť, že jestvuje vývoj a že v dnešnom kapitalizme sú aj spoločenské vzťahy svojou podstatou peňažné. Ja som agnostik, ale rešpektujem, že na Slovensku je 11 kresťanských cirkví a nerobí mi to žiaden problém.Islám tu nikto nepotrebuje na riešenie zložitých otázok. Hazard popísala svetová literatúra z hľadiska výsledku a psychológie už dávno napríklad Émile Zola alebo F.M.Dostojevskij ako pramení túžba z vnútra človeka a rozpozná len povrch zla. Čo si myslíš, kto bol skutočný víťaz z bitky pri Waterloo? Kto zarobil z nej na burze? Rothschild, hoci nehral obľúbený hazardný biliard, cnostní básnici hladovali v zime. Inak zabudol som: to prehlásenie urobila pravoverná dievčina a počul som to niekde v rozhlase. Vzdelávať sa musíme celoživotne všetci, tak ja viem napríklad, že je mekkský a medínsky Korán, sútry, síra. Islám má inú tvár, kým je v menšine a inú keď vládne, nerešpektuje nikoho iného, žiadnu inú kultúru.
15. 6. 2018   jahoda
Nepíšem že klameš. Ten obsah čo si napísal je lož a polopravda. Džizja daň z hlavy - musel ju platiť každý kto nie je muslim a tu to končí. Nikto s tých hajzlov ( Marian, Jano, Andrej, Miloš, Tomio .........) nenapíše čo za to ten nemuslim získal. To že džizju platili iba bojaschopný muži NIE ŽENY, NIE DETI, NIE MRZÁCI ... to si vedel????? Samozrejme že vo Watrloo vyhrali ilumináti, tak jako v každej vojne. Ty to nevidíš? Budhisticke chrami v pakistane stali 1400 rokov popri Islámu a nikto ich nebúral pretože je to zakázané v Islám. To že v 20. storočí nejaký "intelektuál" začne prekrucať pravdu nič nemení na veci že je to zakázané. Spomínaš túžbu. Človek nemůže nasledovať svoje túžby ale pravdu. Krásne to povedal Fantomas " že on následuje len svoje túžby". A všetci vieme že bol zlý. Sodoma a Gomora ti asi niečo hovorý. Všetci poznajú osud týchto miest. Tam ľudia tiež následovalí svoje túžby a chlapi večer radšej chodili k chlapom nežli k ženám. Patológia ktorú vidíme aj dnes. Islám nikto nepotrebuje??? Každý ho potřebuje. Všetci vzdelaný ohladom výživy vedia prečo je bravčové maso zakázané. To je tak nezdravé maso že to až bolí. všetci ho žerú len preto že je lacné a čo myslíš kto určuje ceny v obchodech. rothschild, rockeffeler a spol. Otvor oči.
28. 6. 2018   M.V.
Vidím, že si viazaný len na ten istý systém, ale ja by som privítal, keby bol Tomio dostal podstatne viac hlasov. Poznám jeho rétoriku, základné programové tézy, jeho aktivitu, len škoda, že je poslancom v Českej republike. Historické odlišnosti od islámu sú tak obrovské, že je potrebné ešte 200 rokov vývoja, aby islámska spoločnosť absorbovala modernejšie myšlienkové prúdy. ak je to vôbec možné. Nemá zmysel pokračov ať v diskusii, keď sa popierajú základné principy.
14. 6. 2018   Marek
Islam is Cancer (Milo) . Ten, tko v dnesnej dobe naivne obhajuje ci podporuje Islam, moslimov, migraciu z Afriky a vsetko, co to prinasa, je kus blbeho nicoho. Ziadne nabozenstvo nikdy ndovolilo hazard a pod. To ludia sami. Viera s tym nic nema. ak hej, znamenalo by to, ze cirkev ako taka ma zodpovednost aj za vsetky vojny atd. Ak niekto chce vediet nieco o Quarane, nech si ho precita a zisti, co je rasizmus, sexizmus, cenzura slobody prejavu a nenavist voci infidelom/neveriaci m (ci si krestan, zid, hindu alebo ine...si pre nich sarlatan) a komukolvek, to neveri v tu doktrinu nenavisti a zla.
15. 6. 2018   jahoda
Islám je jediné dobro ktoré tu je. Je to jediná správna cesta. Zakazuje zavrženíhodné věci drogy, hazad, mimomanželský sex, úžeru, prostitúciu ....
Prikazuje pokoru, úctu k staršim, milosrdenstvo k detom .... Problém je v ľudoch že chcú následovať svoje túžby.
27. 6. 2018   cdn@post.sk
Alláhu Akkbar!!!
1/1