Názory čitateľov


Názory k článku:
V Grécku našli vinníka hlbokej ekonomickej a finančnej krízy

18. 6. 2018   Omen Nemo
Stačí si preštudovať históriu Grécka po WWII a veľmi rýchlo sa ukáže kto a prečo spôsobil to, že Grécko sa dostalo tam, kde je.
Hlavný problém pre Západný svet bo, že Gréci boli chudobní ako kostolné myši a keď sa im cez deň nepodarilo nachytať nejaké ryby, tak večer mreli od hladu.
To samozrejme neplatilo pre oligarchov, ktorí si v každej demokracii dokážu nájsť cesty ako ožobračiť blížnych svojich.
Iste aj usilovnosťou - ale hlavne usilovnosťou cez mafiózne metódy, úžerníctvo a hlavne bezuzdným zneužívaním slabostí blížnych svojich.
Takže v Grécku - aj napríklad aj Taliansku - bolo reálne nebezpečenstvo, že (bohužiaľ nereálne a naivné) sovietske myšlienky komunizmu môžu zapustiť nežiadúce korene ...
Preto krjina, ktorá si môže beztrestne vytlačiť ľubovoné množstvo obeživa, lebo jej bankovky sú medzinárodnou rezervnou menou - a teda merítkom toho, čo sú peniaze - musela zareagovať.
A lacnými úvermi aj zareagovala.
Chudobní Gréci, čo nemali na bicykel zrazu začali jazdiť na motorkách a Mercedesoch a deravé bárky zamenily za jachty.
Hoci ich priemysel nič nevyprodukoval.
Podobne sa mimochodom rozbehol aj írsky (keltský) tiger a iné Západné krajiny.
Lenže tento neodôvodnený nárast bohatstva bol len politickým bojom proti nenávidenému komunizmu (mimochodom vymyslenom v Nemecku a Anglicku :) východu a Slovanom (ktorých je v Európe nebezpečne veľa a mohli sa teda snažiť ju ovládnuť - teda podľa anglosaských úvah - lebo oni to tak urobili).
Lenže účtovníctvo nepustí a bublina napokon praskne.
A aj praskla.
EU sa našťastie vlastnými silami zotavila, no ako skončí naš zaoceánsky brat je otázne. Lebo zahraničný dlho vo výške 20000 milárd USD (a teda vo výške HDP) je už aj pre najsilnejší štát na svete priveľký balavan na trhu.
Najmä keď narastá každoročne oďalších 1000 milárd a na čele štátu je retardovaný idiot, ktorý si myslí, že smiešnymi 50-timi miliardami z čínskeho cla to vyžehlí :(
12. 6. 2018   M. V.
Nech sa dobrovoľne prizná ten, ktorý je zodpovedný za rozpad ČSFR a prevezme zodpovednosť za celý dejinný vývoj Slovenska.
11. 6. 2018   Lolo
No to je neuveritelne, ze ho nasli..
Tak dlho ho hladali, ze musi mat uz asi najskor rakovinu, alebo nejaku inu chorobu, aby si nechal o sebe tvrdit, ze za to vsetko moze sam.
Jeden clovek..
Ta sprava je tak neuveritelna, ako by vypatrali samotneho Dolfiho Gitlera, ako sa vynoril podobny Mahatma Ghandi, o palicke kracajuci z Brazilskeho pralesa..
Pod pazuchou betseller Mein Kampf II, III...
Jeden clovek, moze za to, ze sa stalo Grecko, europskym protektoratom..
Generálna prokuratúra a teraz aj najvyšší súd dospeli k názoru, že bývalý šéf štatistického úradu má podiel na hlbokej ekonomickej a finančnej kríze krajiny.
Georgiu sa s hrdosťou neustále odvoláva na to, že medzinárodní odborníci od jeho nástupu úrad chválili ako perfektný. Teraz poukazuje na to, že má byť potrestaný za údajne nepravdivé údaje, na druhej strane údaje vypracované podľa jeho metodiky sa neskôr stali základom pre vyplácanie miliardových úverov Grécku.
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. [1]
12. 6. 2018   Dig
Proste do EU chceli prijat na zaciatku co najviac statov a dali si klapky na oci, lebo keby to neriadila banda debilov, nikdy to nemoze takto dopadnu, ze sa budeme skladat Grecku na nieco. A potom nebolo lepsie vyhodit Grecko ako teraz prist o Britov. No EU sa uz pekne potaca a ucet rastie, zachvilu pride vyrovnanie.
1/1