Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď už regulovať kryptomeny, tak poriadne

21. 6. 2018   Omen Nemo
Vo mne zase čoraz viac silne názor, že sa naliehavo blíži potreba prestavby feudálnych štátov v ktorých žijeme. Je totiž zrejmé, že štáty už dávno neplnia primárny zmysel svojej existnecie, ale ich primárnou funkciou sa živenie súčastí z ktorých sa skladajú.
Myslím, že najkrajším - a najsmutnejším - príkladom je slovenská justícia.
Bohužiaľ to však platí - cez zdravotnícto a šklostvo - prakticky o všetkom - doonca aj cirkvi, ktorá zdanlivo nie je súčasťo štátu, no v skutočnosti je pravdou opak.
Dokonca aj komerčné banky sa stali súčasťou štátu - lebo štát im na jednej strane naháňa klienotv a národná banka ich na druhej strane reguluje tak, ako to nebolo ani za tzv. "komunizmu".
Nehovoriac o čoraz väčšej skupine štátnych zamestnancov v súkromných firmách - napríklad účtovník je de facto strážcom záujmu štátu (dane a odvody) za peniaze a v kolektíve podnikateľa (máme však už aj GPRS, registratúry, apod.).
Nie že by to bolo zlé.
Zlé je, koľko sa pritom kradne - aj keď najnovšie sa už nehovorí o províziach, ale o marži a obchodnom rozpätí (akurát sa nehovorí, prečo sa odovzdáva v igelitkách, či alobale a najradšej na opustených parkoviskách).
Zneužitie právomocí verejných (a neverejných) činiteľov (a hlavne delitelov) - to je spoločenský problém a nie kryptomeny ...
13. 6. 2018   čermík
Já bych nic nereguloval. Kupuji Bitcoin a Ripple na ccshopu, jakmile se vyhoupne kurz pěkně vysoko zase prodám :-)
11. 6. 2018   Vlko
Zacat clanok o kryptomenach vetou " Medzi kryptomenami kľud " v den kedy po piratazi juhokorejskej platformy vsetky ostatne media informuju, ze sa ich kurz prepada je fakt amatercina ...
11. 6. 2018   martin.lindak101@gmail.com
Článok bol písaný predvčerom :) na margo amatérčiny
1/1