Názory čitateľov


Názory k článku:
Myšlienka za 30 miliárd eur: Toto je Sorosov radikálny plán záchrany EÚ pred ďalšou finančnou krízou

10. 7. 2018   jarjan13
Mám rovnaký názor. Bohatstvo Ameriky a Európy v minulosti rástlo na úkor kolónií práve v tých krajinách odkiaľ prichádzajú utečenci. Finančné investície a pôžičky do ich rozvoja boli hlavne z dôvodu, aby sa mohli rabovať ich zdroje nerastov prírodného bohatstva ospravedlňujúce ich neschopnosť splácať pôžičky. Koľko zarobili Európania na vývoze zbraní a lokálnych vojnách. Teraz sa to vracia ako bumerang. Jedinou šancou nielen Európy ale aj USA je investícia do ekonomického povznesenia celého chudobného sveta - školstvo, výroba a bezpečný svet - jedine na tom môžeme budovať aj náš spokojný život. Nie darovať krajec chleba ale naučiť chytať ryby!
30. 6. 2018   nazor
dokedy bude este zit a zatazovat nas jeho psycho viziami?
26. 6. 2018   Koxo
Ľahko je predvídať, keď to spôsobuje...
24. 6. 2018   majo2016
priatelia ak si odmyslime,ze to povedal Soros,ktoreho vacsina z nas pozna len z "objektivnych medii"tak ma asi pravdu,ci?ako ludskemu druhu sa nam podarilo kolonizovat tuto planetu da sa povedat uplne.zijeme v globalnej dobe a spravat sa inak ako globalne je cesta do zaniku pre nas druh urcite.ide to od rodiny,cez mesto,stat az ku celej zemi.zatial nemame kam odist aspon nie vascina tak preco sa nespravat mudro.spoliehat sa na fiktivne nabozenstva,bohov samozvanych spasitelov ci len na hi-tech,veduje dost kratkozrake.
24. 6. 2018   anonym
neuver. čo dokážu vymyslieť / sí aj ej / a realizzujú bíle kune
23. 6. 2018   Mária
Tak toto nemá chybu citujem: "Z dlhodobého hľadiska má migrácia pre hostiteľské krajiny veľký prínos, rozmanité obyvateľstvo môže pomôcť hospodárstvu rásť. To by znamenalo, že akákoľvek krajina by mohla ťažiť z vysokého prílivu ekonomických migrantov." Tí migranti čo prichádzajú - tak tí tu robia takú kriminalitu, aká ešte tu nebola - nikto si s nimi nevie dať rady. Sú ako zdivočení - bijú, zabíjajú, znásilňujú - to je veľký prínos fakt. Doplácajú na nich europania, ktorí sa ani pravdu nedozvedia - ako ich finančne dotujú, ako sa o nich starajú - nepohnú ani prstom. len čakajú s natiahnutou rukou a privilegujú si právo, že sa máme o nich starať. A robiť kto bude??? Bieli??? Zásada zásluhovosti - na tú sa zabúda - všetko zadarmo. A našim ľudom kto čo dá zadarmo???? Ak ich tento štát neobkradne, tak im nikto nič navyše nedá. Veď nemajú vzdelanie, nemajú spôsoby, napádajú obyvateľov, policajtov - ako si toto môzu dovoliť v hostiteľskej krajine?????? tu nie sme v ZOO - tu platia isté pravidlá, ale oni ich vôbec nerešpektujú - tak sa nečudujme, že to tu tak vyzerá........Budem e sa ich nakoniec báť, aby nám neublížili......no to kde sme??? Toto nikto nerieši??? aké výtržnosti? aká kriminalita - každého jedného nalodiť a šupnúť tak odkiaľ prišli. A bol by tu hneď poriadok. A Španielsko sa tu ide hrať na samaritánov???? No - uvidíme do kedy - pokým nestratia kontrolu nad tou čiernou tlupou......sami na to prídu - že za dobrotu na žobrotu.
24. 6. 2018   lubos
Kde je chaos tam sa dary zlu.Svet je uz davno za limitom a ty co to zapricinili nevedia kam z konopi.Preto rozputavaju narodnostne spory a zelaju si rasizmus v eu.
14. 7. 2018   Jonáš
Presne tak. Migrantov nech si vezme domov ten čo potiaže na arabskom a africkom kontingente vyrobil. Jedným z nich je aj tento Georg. Teraz špekuluje jak na celej tejto ľudskej biede ešte viacej zbohatnúť. Riešenie je iba jedno – zastaviť nekontrolovatelné množenie na uvedených kontingentoch, nič iné im, ani nám nepomôže, jednoducho je nutné znížiť populáciu a to práve v problémových oblastiach. Vzor je možno v čínskom prístupe a volaní otcov k prísnej zodpovednosti k ekonomickému zabezpečeniu potomkov. Potom pochopia, že to neni iba 3 minúty slasti, ale minimálne 18 rokov povinností a bude po probléme. Okrem primerosu im zadarmo nič nedať a hlavne „nepomáhať“ bombami, tak jak sa doposiaľ deje. Kto tie štáty rozvrátil, nech si teraz ich obyvateľstvo živí, ja som to nebol a ani Ty, tak prečo by sme to mali dnes platiť a aj o to málo okrádať vlastné deti?
22. 6. 2018   anonym
starí bielí kúň zo siajej ešte stále chce zničiť EU
21. 6. 2018   Tomáš
Sypať do Afriky peniaze nepomôže. V prvom rade by museli myslieť aj na niečo iné ako je sex a tanec. Už teraz sú zvyknutí čakať na vrecia s obilím a ďalšie prebytky, ktoré dostávajú v rámci pomoci, nenutí ich to pracovať ale sa iba úspešne rozmnožujú. Afriku je potrebné nechať bez pomoci, lebo pomôcť si môžu iba sami. Tvrdia to aj africkí intelektuáli.
23. 6. 2018   Mária
Presne tak, absolútne súhlasím. Škoda, že takí názor nemajú v EU - a naša vláda.
21. 6. 2018   lubos
tento stary pan ma vedsinou pravdu,do senilnych by som mu nenadaval. ;D radsej,
23. 6. 2018   Mária
tak nech dá tých 30miliárd eur - veď si ich do hrobu nevezme - na čo sú mu. Starý mudrák - všetko len rozhasiť chce. Už toľko zla narobil - mudruje tu nad všetkým so starou makrelou - tak nech sa oni odsťahujú do afriky, ked im tak veľmi čierni chýbajú a tam nech im pomáhajú - to vidím ako humánne riešenie.......a nie tu krajiny EU vyciciavať z peňazí. Celá EÚ je ako zhypnotizovaná týmto diablom.
14. 7. 2018   Jonáš
Celá nie, iba niektorí podmastení politici, lebo lesk zlata ich oslepil a za judášsky groš by aj vlastnú matku predali
1/4staršie